Les olives són un clàssic als aperitius mediterranis. L'olivera és l'arbre típicament mediterrani per excel·lència, i d'ella n'obtenim el seu fruit (l'oliva) i el seu suc, o or groc (l'oli).
Aprofitant que ara és temps de collir olives, m'agradaria agrair la generositat que han tingut el grup FRAGATA per haver-me enviat aquest lot d'olives verdes.
Fragata, és una empresa que va nèixer el 1925, especialitzats en l'elaboració d'olives, oli i encurtits. En aquest cas només he tastat les olives, i he de dir que són carnoses, amb un fort gust a oliva verda, i no pots parar fins que no t'acabes el pot (ho reconec, m'ha passat).
Ja se sap que les olives no són un aliment dietètic, però si que han d'estar presents a la nostra taula, ja que ens aporten fibres, vitamines i minerals essencials, que hem d'obtenir de la dieta.
Ingredients:
- 50 g tonyina al natural (en conserva)
- 10 ml suc llimona
- 1 all
- 25 g oli oliva
- Julivert
- Sal i pebre
Preparació:
1. Triturem tots els ingredients i ja tenim el paté d'olives verdes fet.
El podem presentar en unes torradetes, o en un bol petit, perquè cadascú s'agafi la quantitat que vulgui..... És un aperitiu deliciós, senzill i diferent.
Si el tapenade es fa amb olives negres, perquè no fer-lo amb les verdes??
Aquí us deixo una foto del lot d'olives enviat per Fragata:
I aquí us deixo una foto d'algunes olives que vam collir ahir a la vinya....molta feina però.......tot sigui pel resultat final!
Bon profit!
Quina bona pinta!
ResponderEliminarRoser, has fet una tapenade bonissima.
ResponderEliminarJo menjaria olives a totes hores i les arbequines em tornen boja
Que senzillet i sembla boníssim!
ResponderEliminarA nosaltres ens toca prongar uns quants dies collint olives!jeje!!
ptns!!
que bo
ResponderEliminarRoser, aquesta Tapenade d'olives verdes te de ser mot bona. Ja u crec que ets una persona creativa.
ResponderEliminarAmb tonyina te molt bona pinta, jo la faig completament diferent, tinc que provar la teva, t'ha quedat molt bé.
ResponderEliminarUna abraçada
Nunca lo he probado con las aceitunas verdes y tiene que estar riquísimo.
ResponderEliminarAhora a disfrutar de ese regalito
Besitos
Quan ho intentes fer tu mateix és quan valores la bona feina que fan els altres. Aquesta tapenade te una pinta escel·lent ! Felicitats
ResponderEliminarés boníssima... jo a vegades la faig amb olives arbequines, és supergustosa!!!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Com m'agraden els patés naturals! Aquest no es queda enrere, te que estar bonissim! Petons
ResponderEliminarRoser un rico tapenade para el aperitivo ,me gusta como te quedo
ResponderEliminarbesinos
un aperitivo mas rico yo ya voy cogiendo ideas para navidad
ResponderEliminarbesos
Sóc una fan de les olives...no podria viure sense elles! Aquesta tapenda me me l´apunto.
ResponderEliminarSembla fàcil de fer!!!! La tapenade d'olives verdes és molt bona!!! M'encanta!!
ResponderEliminarSalut i petons,
Olga
Doncs sí, ja és èproca de fer olives. A mi segur que em toca anar-hi, ja que tenim oliveres a casa... Una abraçada!
ResponderEliminarTens tota la raó, amb olives verdes també ha de quedar ben bona! Ho provaré, per variar de la típica tapenade negra ;)
ResponderEliminarTot el que siguin "patés" vegetals m'encanten.
ResponderEliminarPetons.
Que bo!!! Ho provaré :D
ResponderEliminarhttp://0001deasdeocio.blogspot.com/
Aquest és un tapenade enriquit ehh.. Mai se m'hagués ocorregut posar-hi tonyina, segur que li dona un molt bon gust.
ResponderEliminarPetonets. MAR, de EQNME
Normalment se li posa anxova, pero aquesta oliva verda ja en dur, per donar-li un toc original li he posat una mica de tonyina, i està bo bo! ;-)
EliminarL'anotem per aquestes festes!
ResponderEliminarUn entrante delicioso amiga, un buen vino y una tostada y al cielo.
ResponderEliminarBesos y felicidades.
bona idea aquesta tapenade de olivas verdes
ResponderEliminarpeto
Sencillo y super rico!
ResponderEliminarPor cierto, ya se puede entrar a mi blog sin problemas :D
Un besito!
http://janakitchen.blogspot.com