Buscar este blog

domingo, 18 de noviembre de 2012

Tapenade d'olives verdes

Les olives són un clàssic als aperitius mediterranis. L'olivera és l'arbre típicament mediterrani per excel·lència, i d'ella n'obtenim el seu fruit (l'oliva) i el seu suc, o or groc (l'oli).

Aprofitant que ara és temps de collir olives, m'agradaria agrair la generositat que han tingut el grup FRAGATA per haver-me enviat aquest lot d'olives verdes.

Fragata, és una empresa que va nèixer el 1925, especialitzats en l'elaboració d'olives, oli i encurtits. En aquest cas només he tastat les olives, i he de dir que són carnoses, amb un fort gust a oliva verda, i no pots parar fins que no t'acabes el pot (ho reconec, m'ha passat).

Ja se sap que les olives no són un aliment dietètic, però si que han d'estar presents a la nostra taula, ja que ens aporten fibres, vitamines i minerals essencials, que hem d'obtenir de la dieta.

Ingredients:

- 50 g tonyina al natural (en conserva)
- 10 ml suc llimona
- 1 all
- 25 g oli oliva
- Julivert
- Sal i pebre


Preparació:

1. Triturem tots els ingredients i ja tenim el paté d'olives verdes fet.

El podem presentar en unes torradetes, o en un bol petit, perquè cadascú s'agafi la quantitat que vulgui..... És un aperitiu deliciós, senzill i diferent. 

Si el tapenade es fa amb olives negres, perquè no fer-lo amb les verdes??

Aquí us deixo una foto del lot d'olives enviat per Fragata:

I aquí us deixo una foto d'algunes olives que vam collir ahir a la vinya....molta feina però.......tot sigui pel resultat final!


Bon profit!

24 comentarios:

  1. Roser, has fet una tapenade bonissima.
    Jo menjaria olives a totes hores i les arbequines em tornen boja

    ResponderEliminar
  2. Que senzillet i sembla boníssim!
    A nosaltres ens toca prongar uns quants dies collint olives!jeje!!
    ptns!!

    ResponderEliminar
  3. Roser, aquesta Tapenade d'olives verdes te de ser mot bona. Ja u crec que ets una persona creativa.

    ResponderEliminar
  4. Amb tonyina te molt bona pinta, jo la faig completament diferent, tinc que provar la teva, t'ha quedat molt bé.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. Nunca lo he probado con las aceitunas verdes y tiene que estar riquísimo.
    Ahora a disfrutar de ese regalito
    Besitos

    ResponderEliminar
  6. Quan ho intentes fer tu mateix és quan valores la bona feina que fan els altres. Aquesta tapenade te una pinta escel·lent ! Felicitats

    ResponderEliminar
  7. és boníssima... jo a vegades la faig amb olives arbequines, és supergustosa!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  8. Com m'agraden els patés naturals! Aquest no es queda enrere, te que estar bonissim! Petons

    ResponderEliminar
  9. Roser un rico tapenade para el aperitivo ,me gusta como te quedo
    besinos

    ResponderEliminar
  10. un aperitivo mas rico yo ya voy cogiendo ideas para navidad
    besos

    ResponderEliminar
  11. Sóc una fan de les olives...no podria viure sense elles! Aquesta tapenda me me l´apunto.

    ResponderEliminar
  12. Sembla fàcil de fer!!!! La tapenade d'olives verdes és molt bona!!! M'encanta!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  13. Doncs sí, ja és èproca de fer olives. A mi segur que em toca anar-hi, ja que tenim oliveres a casa... Una abraçada!

    ResponderEliminar
  14. Tens tota la raó, amb olives verdes també ha de quedar ben bona! Ho provaré, per variar de la típica tapenade negra ;)

    ResponderEliminar
  15. Tot el que siguin "patés" vegetals m'encanten.
    Petons.

    ResponderEliminar
  16. Que bo!!! Ho provaré :D


    http://0001deasdeocio.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  17. Aquest és un tapenade enriquit ehh.. Mai se m'hagués ocorregut posar-hi tonyina, segur que li dona un molt bon gust.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Normalment se li posa anxova, pero aquesta oliva verda ja en dur, per donar-li un toc original li he posat una mica de tonyina, i està bo bo! ;-)

      Eliminar
  18. Un entrante delicioso amiga, un buen vino y una tostada y al cielo.
    Besos y felicidades.

    ResponderEliminar
  19. bona idea aquesta tapenade de olivas verdes
    peto

    ResponderEliminar
  20. Sencillo y super rico!
    Por cierto, ya se puede entrar a mi blog sin problemas :D
    Un besito!
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!