La proposta d'aquest mes del Memòries d'una cuinera és elaborar una recepta de MAGDALENES. Sabeu, feia anys que no feia magdalenes casolanes. Perquè no sóc massa d'aquesta classe de brioixeria, més aviat sóc de brioixeria salada, sobretot per esmorzar.
Llavors, perquè no fer unes magdalenes saladetes, amb ingredients típicament mediterranis, i farcits amb crema de formatge...??? La recepta és una adaptació de les clàssiques magdalenes del Xavier Barriga.
Doncs apali, anem a la recepta, que és el que interessa.
Ingredients (per 6 magdalenes):
- 1 ou
- 60 g salsa de tomàquet
- 60 g oli oliva
- 100 g farina
- 25 g formatge semicurat
- 5 g llevat
- sal
- 2 cullerades soperes de pinyons
- Olives verdes i negres
- Formatge crema tipus philadelphia
- Alfàbrega fresca (o seca)
- Pipes
- Sèsam
Preparació:
1. Triturem, a un vas, l'ou, la salsa de tomàquet, l'oli, la farina, el formatge, el llevat i un pessic de sal.
2. Quan s'hagi format una pasta homogènea, li afegim els pinyons sencers i les olives trinxades en 4 parts. Ho remenem bé amb la massa anterior.
3. En un motlle de magdalena, afegim una cullerada de la massa, a sobre, una culleradeta de la philadelphia amb l'alfàbrega que haurem barrejat prèviament, i afegim una altra cullerada de la massa per tapar el formatge. I així amb la resta de magdalenes.
4. Posem unes pipes i unes llavors de sèsam per decorar i les coem al forn preescalfat a 210ºC (quan estava preescalfant-lo el vaig deixar a dalt i a baix, i un cop van entrar les magdalenes vaig posar només el modus forn, a baix), durant uns 15 minuts.
Si fiqueu el ganivet surtirà sempre humit, ja que tenim el formatge cremòs al centre.
Deixem refredar i a disfrutar!!!
De veritat que són molt bones, tant fredes com calentes, les podeu fer servir d'aperitiu, per esmorzar, per berenar.....inclús podeu fer un pa de pessic enlloc de magdalenes!
Un plaer al paladar i un pas endavant per la nostra cuina mediterrànea, que pateix les conseqüències de la cultura americana.....
Per aquesta raó, i aprofitant l'ocasió, m'agradaria comentar-vos que Intermón Oxfam ha llançat la campanya "Taula per a 7.000 milions", que reivindica el dret a l'alimentació a tot el món. Gairebé 900 milions de persones se'n van a dormir amb gana cada dia.
Així que aquesta recepta la dedico a tots ells. Aquestes magdalenes mediterràneas m'agradaria que anessin a parar a la Taula per a 7.000 milions de persones d'Intermón Oxfam, perquè tothom es mereix tenir un plat a taula.
Mengem per viure, no vivim per menjar.
Bon profit!
Quina bona pinta tenen les magdalenes!
ResponderEliminarUau Roser, molt bona idea! M'ho apunto, ho provaré amb formatge de cabra! nyam!
ResponderEliminarQuina bona idea, Roser! No n'he fet mai, de salades! I amb aquests ingredients que hi has posat han de ser... boníssimes!! Bona proposta!
ResponderEliminarQue bones!! No les he fet mai a casa les magdalenes salades, però amb el que m'agraden les magdalenes i que sóc més de salat que de dolç...t'hauré d'agafar la recepta.
ResponderEliminarPetonets. MAR, de EQNME
Quina pinta més bona mmmmmmmmmmm!!!
ResponderEliminarSandra.
Magdalenes salades!!! M'encanten les magdalenes però mai les he provat salades, la veritat és que tenen molt bona pinta però això de que siguin salades és estrany. S'haurà de provar!!!
ResponderEliminarhummmmmmm que bones
ResponderEliminarQuina proposta tan bona!! La tindre que provar que segur que m'agraden més així salades també! Petons
ResponderEliminarMeditarràniament mediterranies... no t´has deixat cap ingredient ;-D
ResponderEliminarAún no me he animado yo a hacerlas saladas pero te han quedado con una pinta rica, rica.
ResponderEliminarbesos
Roser ,te quedaron una magdalenas ricas y difrentes ,estupendas
ResponderEliminarbesinos
muy buena idea estas magdalenas saladas Roser¡¡
ResponderEliminarpeto
Les magdalenes salades igual que les galetes m'estàn viciant bastant. Hi ha tantes combinacions possibles... i a més són un aperitiu original i quedes de conya!
ResponderEliminarPetons guapa :)
Que bones, mira avui a la tarda vull fer magdalenes i igual m'animo amb aquestes i sinó un altre dia però les faré segur...molts petons
ResponderEliminara mi també m'agraden molt les magdalenes salades, i aquestes teves han de quedar super gustoses, quina pinta més bona que tenen!
ResponderEliminarM'has fet dubtar: no sabia si el nom era pels ingredients o perquè portava cervesa.
ResponderEliminarMoltíssimes gràcies per participar.
Pues yo nunca los he preparado salados y mira que tienen buena pinta
ResponderEliminarBesitos
T'han quedat molt bé, tinc ganes de fer-les.
ResponderEliminarUna abraçada
Jo també soc de salats als matins (un entrepanet de pa torrat sucat amb tomáquet i pernil dolç)...
ResponderEliminarPerò la veritat que aquestes galetes... hmmm... Com quedarien amb una mica d'Idiazabal???
Petons!!
jo que sóc més de salats que de dolços, aquestes magdalenes les trobo perfectes.
ResponderEliminarMe encantan las madalenas saladas, muchisimo más que las dulces nena, me guardo la receta pero en breve la estoy haciendo porque con esa pinta......
ResponderEliminarSin duda una buena iniciativa la de Intermon, voy a ver en que podría yo ayudar
Besotes princessa
En un primer moment vaig pensar en fer-les salades, però després em vaig decantar per la xocolata. Aquestes boníssimes,
ResponderEliminarNani
Qué exquisitez de magdalenas, son una pasada. Yo había probado con un cake salado, pero tengo que probarlas, vaya corte rico. Eres una máquina. Besos
ResponderEliminara vegades podem fer una recepta dolça salada, no??? bona aportació!! gràcies per participar. petonets
ResponderEliminar