Buscar este blog

jueves, 25 de octubre de 2012

Croquetes de carn d'olla....de la iaia

Si, quan sobra menjar, el congelo. No es pot llençar res!! Però com que jo tinc un congelador, i muns pares 3, quan a mi no m'hi cap, ho deixo a casa seva. 

10 mesos han passat fins que, un dia, buscant una bossa de mongeta tendra, em vaig topar amb dues bossetes que semblava que eren de carn picada. Les miro bé i penso, això no és la carn d'olla que va sobrar de Nadal?? 

Doncs si, des de fa 10 mesos que tenim dos bossetes de carn d'olla que vam guardar per fer croquetes, lasanya, canelons....durant la resta de l'any. Una mica més i empalmem amb el Nadal del 2012!!

Només puc dir que hi vaig donar un bon ús, ja que tothom que les va tastar em va felicitar i demanar més! Us haureu d'esperar un parell de mesos......total, què són davant dels 10 anteriors!

Ingredients:

- Carn d'olla triturada
- 40 g farina per croquetes SANTA RITA
- 340 ml llet

- Farina, ou i pa ratllat per arrebossar
- Oli de girasol per fregir


Procediment:

1. Posem en un cassó la llet i la farina, ho remenem bé, perquè no es formin grumolls, i ho deixem al foc fins que bulli. Deixarem coure a foc lent durant 7 minuts perquè es cogui la farina.

2. Apartem el cassó del foc i afegim la carn d'olla. Ho remenem bé i ho evoquem a un recipient per tal que es refredi i puguem formar les croquetes.

3. Un cop la farsa està freda i compacte, formem les croquetes i les passem per farina, ou i pa ratllat.

4. Seguidament les fregim en l'oli ben calent perquè es daurin per fora, ja que la farsa ja està cuita.

Per llepar-se'n els dits!

Jo les vaig acompanyar amb mermelada de pebrot vermell, però no cal!!

Bon profit!

28 comentarios:

  1. Aquestes croquetes tenen que estar tant delicioses.... No fallen!! petons

    ResponderEliminar
  2. Son de las más ricas que se pueden comer!! Besos :)

    ResponderEliminar
  3. Hay que recuperar las recetas de las iaias que sin duda son las que más saben, sobre todo a la hora de aprovechar sobras. Estas croquetas seguro están riquísimas.

    JUEGO DE SABORES

    ResponderEliminar
  4. Ains, a veces en el fondo del congelador hacemos grandes descubrimientos, jajajaja
    Se ven muy ricas las croquetas
    Besitos

    ResponderEliminar
  5. Roser ,di que si ,no se puede tirar nada ,con esas sobras que nos quedan se pueden hacer comidas tan interesantes como estas croquetas que te quedaron de lujo
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  6. Roser, si són croquetes de la iaia, sens dubte han de ser exquisides.
    Els meus fills diuen que no hi ha millor croquetes que les que fa la iaia.

    ResponderEliminar
  7. Me mare també les fa sempre de la carn de l'olla i que bones que arriben a ser!!!

    ResponderEliminar
  8. Si es que el congelador fue un gran invento. Riquísimas croquetas. Besiños.

    ResponderEliminar
  9. MIra amb unes croquetes aicí em fas venir ganes de menjar carn i tot ee (i mira que no en menjo) jejeje. Han d'estar bonissimes!!
    UNa abraçada!

    ResponderEliminar
  10. Aquestes Croquetes de carn d'olla tenen de ser boníssimes!!!

    ResponderEliminar
  11. Sí que han de ser bones, ja ho crec! El problema és que les croquetes són una mica entretingudes de fer i.... desapareixen en un moment!!!! A casa voldrien menjar-ne més sovint però sempre els dic que "lo bo es fa esperar!"
    Petons

    ResponderEliminar
  12. Sabies que les croquetes són un dels meus plats preferits? M'encanten! Una abraçada!

    ResponderEliminar
  13. Les croquetes de carn d'olla sempre són una explosió de sabors. Com tu, a casa tampoc no llencem res1 Però el congelador és petit i de vegades s'han d'inventar idees. Molt bones, aquestes croquetes!!!

    ResponderEliminar
  14. Sigue buscando en el congelador!! A ver qué encuentras!!! jajjaja Dicen que el que guarda halla... a ti te vino fenomenal para preparar estas ricas croquetas

    Abrazos y buen fin de semana

    ResponderEliminar
  15. Jo... Les croquetes de carn d'olla són d'aquelles coses que no he menjat gaire vegades però que m'encanten! :D

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. aprofita aquest nadal i guarda una mica de carn d'olla per fer-les durant tot l'any!! són impresionants! No te'n penediràs!

      Eliminar
  16. son buensisimas estas croquetas
    bon cap de setmana
    peto

    ResponderEliminar
  17. Son estas recetas de aprovechamiento las que más me gustan, qué delicia. Cari, que nos han dado el mismo premio, jejeje... enhorabuena guapa. Besos

    ResponderEliminar
  18. Roser!!! quina delícia de recepta noia. Només puc dir una cosa IN-SU-PE-RA-BLES!!jajaja... Petonets maca

    ResponderEliminar
  19. Ostres, je je je... gairebé empalemu amb els canelons del 2012 :)
    I ñes que les croquetes de carn d'olla són delicioses!

    ResponderEliminar
  20. Unes croquetes destinades a triomfar sempre a taula. Cuina d'aprofitament autèntica!
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponderEliminar
  21. En vaig provar una vegada i em van agradar moltíssim, i amb la mermelada de ben segur que milloren.
    Una abraçada

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!