Buscar este blog

lunes, 29 de octubre de 2012

Pastissets de mousse de llimona

Feia mooolt mooolt de temps que tenia pendent fer una mousse de llimona. És un pastís refrescant, poc empalagós i amb aquell contrast dolç-àcid que tant m'agrada.

Com sempre, quan algú em repte a fer alguna recepta, de seguida em poso mans a l'obra. I aquesta vegada no ha estat una excepció.

- Saps fer un pastís de llimona ? - em van preguntar.
- Avui no però demà el tindràs per postres. - vaig respondre

Et voilà! Una mousse lleugera amb el toc perfecte de llimona!

Ingredients (per un motlle de 24 cm o 4 motlles individuals):

PER LA BASE:

- 150 g galeta
- 75 g mantega

PER LA MOUSSE:

- 100 ml suc de llimona
- 125 g sucre blanc
- 5 fulles de gelatina
- 400 ml nata per muntar

PER LA COBERTURA:

- 40 g gelatina de llimona
- 150 ml aigua
- Pell de llimona i menta


Preparació:

1. Farem la base triturant les galetes i mesclant-les amb la mantega desfeta, de manera que quedin ben empapades. Ho afegim a la base del motlle, apretant bé. Si tenim temps, podem coure la base al forn durant 5 minuts, sino en tenim, deixem el motlle a la nevera mentre fem la mousse, perquè agafi consistència dura.

2. Posem les fulles de gelatina a hidratar. Muntem la nata, que haurà d'estar ben freda perquè es monti bé. La reservem a la nevera.

3. Escalfem el suc de llimona al microones, escorrem les fulles de gelatina i les afegim al suc calent, per tal que es desfacin bé. Hi afegim el sucre, i remenem perquè es desfaci.

4. Quan el suc estigui tebi-fred, hi afegim la nata muntada amb una espàtula, vigilant que no baixi, fins que quedi tot ben incorporat.

5. Afegim la mousse al motlle, sobre la base de galeta i deixem refredar fins que estigui ben quallada, per acció de la gelatina.

5. Un cop la mousse estigui ben fred, hauran passat unes 3 hores, farem la cobertura, posant a un cassó la gelatina de llimona juntament amb l'aigua fins que bulli. Deixem que s'atemperi una mica i afegim a sobre la mousse de llimona, juntament amb tires de la pell de llimona i unes fulles de menta fresques.

6. Deixem refredar del tot i cap dins!!!

"Molta palla però poca xixa!", és a dir, no us espanteu per tota l'explicació perquè l'elaboració és ràpida i no hi ha massa ingredients!

Bon profit!

25 comentarios:

  1. Per ser la primera vegada te n'has sortit de conya, Roser!! M'encanta la mousse de llimona, i el toc de pell i menta a la cobertura el trobo fantàstic. La propera vegada també l'incoporo. Petons, guapa.

    ResponderEliminar
  2. Felicidades por el éxito. Si es tan fácil de hacer como nos dices, habrá que ponerse a ello. Delicioso.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponderEliminar
  3. Que delicia!!! Y eso que es tu primera vez en prepararlos, me gusta por ser poco empalagoso y rápido de hacer.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  4. ¿Qué no puedes hacer tú? Otra delicia más a la saca, jeje... Me encanta la mousse de limón, te lo podías imaginar? Tengo una receta esperando a ser publicada, pero nunca encuentro el momento. Un besazo

    ResponderEliminar

  5. Roser, aquest Pastissets de mousse de llimona fantàstics !!!!!!

    ResponderEliminar
  6. M'agraden molt els pastissets individuals, queden tant be! A tu genials t'han quedat!! A mi també em queda pendent fer-ne un aixi, algun dia m'hi posaré jjejeje petons

    ResponderEliminar
  7. Jo en faig sovint de mousse de llimona...a casa agrada molt!!
    I en versió individual tambe queden molt bé!!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  8. Aquests pastissos m'agraden molt! així individuals queden molt bé, no els hi he fet mai... hauré de comprar més motlles petits!
    Bona setmana!

    ResponderEliminar
  9. M'agrada moltíssim la llimona i la mousse és un dels postres que sovint demano ja qué és força lleuger després d'una gran àpat. L¡aspecte és fenomenal així que el gust ha de ser exquisit!

    ResponderEliminar
  10. Realment ets ràpida eh, t'ho pregunten i a l'endemà ja el tens pensat i preparat! Aquest mousse sempre triomfa, recordo que per un aniversari d'estiu el vaig preparar i tothom només feia que afalagar-me'l, i jo pensava... però si tampoc és tan complicat fer-lo.....
    Petons guapa! ;)

    ResponderEliminar
  11. Genial Roser!! m'encanta la mousse de llimona, sóc de que les que pensa com tú...el contrast és...simplement deliciós!!! =)
    Besotes guapi

    ResponderEliminar
  12. què bona aquesta mousse Roser, refrescant i senzilla, com m'agraden a mi

    ResponderEliminar
  13. Que rica esta mousse y muy fresquita.besinos

    ResponderEliminar
  14. Mmmm. deliciosa y digestiva idea!!!

    Un abrazo!!

    ResponderEliminar
  15. Quan t´ho proposes pots! Un hi hagi una mousse de llimona les altres no tenen res a fer.

    ResponderEliminar
  16. Roser ,te quedo un pastel estupendo ,yo lo tengo pendiente ,pero nunca me llega la hora de hacerlo ,tendran que retarme tambien jaja
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  17. m'encanta, aquesta recepta és una delícia per al paladar

    ResponderEliminar
  18. muy buenos y te han quedado muy bien asi en version individual
    bona castanyada
    peto

    ResponderEliminar
  19. Aquests pastissos refrescants i àcids són els meus preferits!
    Amb textura de mousse, ha de quedar suau i gens empalagós.
    T'ha quedat perfecte!

    ResponderEliminar
  20. Quin pastisset mes bo!! M'apunto la recepta!

    Petons, Lizy

    ResponderEliminar
  21. A que es más sencillo de lo que parece, eh? Ten cuidado que esto es un empezar y no parar, jjejejeje
    En serio, te quedó genial y me encanta la presentación individual
    Besitos

    ResponderEliminar
  22. Ooooohhhhh!!!! que fresquets... la llimona m´agrada a totes les postres. M´apunto la recepta. Petons, i bona castanyada.

    ResponderEliminar
  23. se ven deliciosos! y una presentación de diez, me gusta mucho tu blog y me quedo por aqui, besitos

    ResponderEliminar
  24. Doncs ja sabem que hem de fer!!
    T'hem de picar més sovint!! jeje!!
    T'han quedat molt bufons aqts pastissets!!
    ptns!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!