Buscar este blog

domingo, 24 de junio de 2012

Bastonets d'albergínia amb xocolata

Xocolata??

Això és el que vaig dir jo quan em van explicar la recepta. I també vaig preguntar: és un aperitiu o un postre??

Doncs bé, és un aperitiu sorprenent i molt bo, sobretot pels amants de la xocolata. L'albergínia arrebossada i fregida ja té, per sí sola, un gust dolç que, juntament amb la xocolata, armonitza tot el plat. És un aperitiu i no se n'ha d'abusar massa, ja que un fregit és un fregit i la xocolata és xocolata, ja m'enteneu, però com a pica-pica, el dia que tingueu convidats, els sorprendreu i us sorprendreu, perquè no necessita gaire temps de preparació.

Aquesta és la segona recepta que el meu amic de Madrid, Boto, em va explicar que fa el seu cunyat cuiner. Ja veieu que la meva visita a la capital em va servir per aprendre noves idees i nous i originals plats. Fins aquí la meva experiència culinària a la cuitat.

Ingredients:

- Albergínia
- Farina
- Ou
- Panko ** (o pa ratllat)
- Oli per fregir
- Crema de xocolata
- Sal maldon


Preparació:

1. Tallem l'albergínia a rodanxes i, després, a bastonets. Els passem per farina, ou batut i panko, o pa ratllat, en aquest mateix ordre, i els fregim a la paella amb l'oli ben calent, fins que quedin ben dauradetes.

2. Escorrem els bastonets d'albergínia arrebossats sobre paper absorbent. 

3. Emplatem posant els bastonets d'albergínia a un plat, una mica de sal maldon i la crema de xocolata per sobre.

Els amants de la xocolata ho heu de tastar, i els no tan amants també, perquè jo sóc d'aquestes últimes i realment em va agradar. És un aperitiu original, diferent, que donarà de parlar entre els vostres crítics culinaris!!

** : el panko és el pa ratllat japonés. Li dóna una textura més cruixent al arrebossat, tot i que s'estova si el deixes molt temps reposant. El millor és fer-lo i menjar-lo. Jo el trobo a les botigues asiàtiques.

Bon profit!

26 comentarios:

  1. WOW! té bona pinta, m'agrada!

    petons

    ResponderEliminar
  2. Ostres, no m'ho imagino pas! Serà qüestió de provar-ho, no?
    Petonets maca
    Sandra

    ResponderEliminar
  3. Mmm que original y tentador, la berenjena me encanta y el chocolate ni que decir jeje, junto seguro que sorprendente sin duda tengo que probarlo besos

    ResponderEliminar
  4. que combinació més original albergínia i xocolata m'agrada

    ResponderEliminar
  5. Ostres, doncs sí que sembla soprenent... però tot és qüestió de provar-ho i segur que soprens als convidats!

    ResponderEliminar
  6. Molt original, una combinació que no hagués pensat mai, i ara que ho dius te molt bona pinta. No ho dubtis que segur que la provo.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  7. Jolines! com se les gasten al Reino... Una combinació impensable. Bé ho provarem.

    ResponderEliminar
  8. sera questió de provar-ho, una combinació molt original

    ResponderEliminar
  9. Roser ,tiene que estar muy buena la berenjena asi preparada , muy original
    besinos

    ResponderEliminar
  10. Había visto lass berenjenas rebozadas con miel, pero con chocolate me parece muy original
    Besitos

    ResponderEliminar
  11. Carai, Roser! Que original! Ja ho provaré, que no sé imaginar-me el gust... en forma de bastonets és fantàstic per menjar amb els dits!! he he. Petonet!

    ResponderEliminar
  12. Una combinació atrevida i original...la provarem!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  13. Quan he vist l'entrada he anat corrents a clicar-la, jejeje m'apunto la idea, ha d'estar tremendo aixo! Pel que veig amb un rajolí de xoco ja n'hi ha prou, m'ho apunto m'ho apunto :D
    Gràcies epr compartir-la guapa

    ResponderEliminar
  14. Uauu quina sorpresa! No m'ho hagués plantejat mai! Té que ser curiós de provar, m'encantaria segur! Petons

    ResponderEliminar
  15. GUAAAAUUUU!!! que original nena!!! m'encanta. El que més m'agrada es sorprendre als meus convidats i amb aquest entrant segur ho aconsegueixo! je je je.
    Salutacions, Sandra.

    ResponderEliminar
  16. Pues si q a priori parece una mezcla diferente, pero n eso esta la gracia no?? En combinar y probar cosas nuevas... Pues yo pienso hacerlo n casa y probarlo, si si si... Tiene q estar muy bueno!!! Gracias Roser!! ;-)

    ResponderEliminar
  17. Qué aperitivo tan original, pero porqué sorprenderse cuando estamos acostumbrados a las berenjenas con miel... pero sí, me he sorprendido, lo probaré. Besos guapi

    ResponderEliminar
  18. Chocolate?? berenjena??? que original, jejej Bss

    ResponderEliminar
  19. Qué buena pinta chica!!! la he probado con miel, pero nunca con chocolate, qué buena combinación!!!

    ResponderEliminar
  20. Es verdad, cuando lees la receta parece una mezcla de lo más extraña. Pero como a mí me encantan los retos y las mezclas nuevas, te aseguro que los voy a probar. Por cierto, a mi también me encanta el Panko.

    ResponderEliminar
  21. Roser me dejas sin palabras, a mi esto es lo que más me gusta en el mundo, lo que a nadie se le ocurre mezclar y de repente llega uno y lo mezcla... Mañana mismo estoy comprando berenjenas y panko, y por la noche estoy mirando al churri a ver que cara pone cuando se lo meta en la boca, es mi catador personal
    Felicidades y gracias por la receta nena
    Mil besos princesa

    ResponderEliminar
  22. Quina proposta més interessant! Ens ha agradat molt el contrast de l'albergínia amb la xocolata i que a més a més sigui un aperitiu! Un èxit total.

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem un pollastre amb verdures que esperem que us encanti. Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra! http://www.esfruita.com/assessorem/pollastre-amb-verdures/

    ResponderEliminar
  23. Hola Roser, a mi també m'encanta la Tagliatella i pel que es veu, les varien un xic d'un lloc a l'altre en quant a tamany.
    La de set formatges no porta roquefort, a mi tampoc m'agrada massa i en canvi m'apassionen els formatges, però a les pizzes sempre el faig canviar per un altre. El que si porta és gorgonzola, però jo els hi vaig dir si me'l podien canviar per un altre: emmental o rulo de cabra, jeje, pots dir-lis també. Però si realment ets formatgera aquesta pizza és genial :)
    1 petó i ja em diràs què tal! Si en fas fotos ja veurem les de Salou!

    ResponderEliminar
  24. Carai...que no he provat mai aquesta combinaciò...deu ser ben bò !!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  25. Molt original!!! Ha de tenir un gust bonísim. Petons

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!