Buscar este blog

martes, 19 de junio de 2012

Allblanc (ajoblanco) amb cireres

Avui la cosa va de sopetes fresques, nutritives i energètiques que ens ajudaran a passar aquesta calor.... 

M'encanten les sopes i cremes a l'estiu, perquè et refreden el cos, t'hidraten i,  a més, t'alimenten.

L'allblanc, o més conegut com ajoblanco, és una sopa que té com a ingredients principals atmetlles i all, les atmetlles li aporten un sabor dolç a la sopa i l'all li aporta la furtor característica i perfumada que, en poca quantitat, sempre proporciona certa personalitat al plat. Qui mai l'hagi tastat, aquesta és una bona recepta per fer-ho, ja que és molt suau i cremosa.....apunteu!!

Ingredients (per quatre persones):

- 1 litre de llet
- 200 g d'atmetlles crues SANTO REINO
- 25 ml oli oliva
- 10 ml vinagre
- 1-2 alls
- sal
- Cireres (per acompanyar)


Preparació:

1. Posem tots els ingredients a triturar, excepte les cireres.

2. Col·lem la sopa, per evitar trobar-nos trossets d'atmetlla, rectifiquem de sal en cas necessari, i ja la tenim llesta per emplatar.

Clàssicament, s'acompanya amb grans de raïm. Jo ho he acompanyat amb cireres, hem d'aprofitar la temporada al màxim.

IMPORTANT: Serviu-ho molt fred!!!!

Bon profit!!

8 comentarios:

  1. No lo probé nunca, aquí no hay costumbre de comerlo.besinos

    ResponderEliminar
  2. te ha quedado un gotet genial y bueno,me encanta esta combinación y sobre todo bien fresco
    peto

    ResponderEliminar
  3. Doncs em sona el nom, però no la he tastat mai aquesta sopa. Me l'apunto, perque ha d'estar molt bona. M'agraden molt els gotets en els que l'has presentat.
    Petons

    ResponderEliminar
  4. Qué buena idea lo de acompañarlo con cerezas, ahora con la calor lo que más apetece son este tipo de recetas bien fresquitas

    Abrazos

    ResponderEliminar
  5. Todavía no he probado el ajoblanco y no será por ganas. Está genial acompañarlo de fruta de temporada, además las cerezas con ese color contrastan estupendamente. Besicos guapi

    ResponderEliminar
  6. Pues si ya de por sí me encanta el ajo blanco...con cerezas ni te cuento, tiene que quedar buenisimo nena, además que con el calor que nos viene...estas sopitas frescas son la mejor opción
    Mil besos princesa

    ResponderEliminar
  7. que buena idea acompañarlo con cerezas


    ¡¡beso¡¡

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!