Buscar este blog

miércoles, 30 de mayo de 2012

Pastís de baileys

Com sempre, quan hi ha un aniversari familiar, jo sóc l'encarregada de fer el pastís. I com m'agrada!!!

Aquesta vegada es tractava de l'aniversari de ma mare, 51 ja.....per això calia un pastís amb personalitat. I em vaig fixar amb el pastís de whisky que té la Cristina del Bufet de postres. Em va agradar tant que no vaig poder resistir de fer-ne una prova, això si, amb una variació, enlloc de whisky li vaig afegir baileys, com no! Un resultat que va agrada molt. 

Tot s'ha de dir, és un pastís que te l'has de treballar perquè té varies capes. És elaborat, però el resultat val molt la pena.

Ingredients:

PER LA BASE:
- 3 ous
- 125 g farina
- 125 g sucre integral

PER L'ALMÍVAR:
- 100 g sucre blanc
- 70 ml d'aigua
- 30 ml de whisky

PEL FARCIMENT:
- 150 g sucre
- 4 ous
- 80 ml llet
- 6 fulles de gelatina
- 120 ml de baileys
- 600 ml nata
- 6 lioneses de nata

 PER LA COBERTURA:
- 3 rovells d'ou
- 100 g sucre
- 70 ml aigua
- 2 fulles de gelatina
- sucre per cremar

- Atmetlla caramelitzada (per decorar)


Preparació:

1. PER LA BASE, triturarem els 3 ingredients i ho estendrem a una placa del forn, amb paper sulfuritzat. Ho deixem coure uns 10 minuts, fins que estigui daurat, i reservem.

2. Un cop estigui fred, el tallem de la mateixa mesura que el motlle on farem el pastís. També el podeu coure a dins el mateix motlle, si voleu, jo ho he fet aixi perquè a vegades s'encongeix un cop està fred.

3. Per fer l'almívar, afegirem tots els ingredients en un cassó, al foc, i deixarem coure, remenant constantment, fins que començi a bullir. Tot seguit, evocarem l'almívar a la base del pastís, amb l'ajuda d'una cullera.

4. Farem EL FARCIMENT, muntant la nata amb 50 g de sucre. La reservem a la nevera un cop estigui muntada. Hidratarem les fulles de gelatina amb aigua freda, mentrestant.

5. En un cassó, afegim els ous, la llet i la resta de sucre. Ho posem al foc i remenem fins que començi a bullir, vigilant que els ous no se'ns quallin però si que facin la funció d'espesant. Ho controlarem millor si ho fem a foc baix. Un cop hagi arrencat el bull, apaguem el foc, afegim les fulles de gelatina hidratades i escorregudes i el licor de baileys.

6. Quan el farciment s'hagi refredat una mica, afegim la nata muntada, vigilant que no baixi gaire. Finalment, incorporem el farcit sobre la base de bescuit i les lioneses de nata, que flotaran una miqueta. Cap a la nevera a refredar-se i quallar-se.

7. PER LA COBERTURA, triturem els rovells d'ou, el sucre i l'aigua i ho posem al foc. Quan començi a bullir, apartem i afegim les fulles de gelatina hidratades. Incorporem la cobertura de yema sobre el farcit de baileys i posem atmetlles caramelitzades pel voltant, a modo de decoració.

8. Ho deixem refredar a la nevera o al congelador, i al moment de servir cremem la superfície amb sucre i l'ajuda d'un soplet o una resistència per cremar la crema catalana.


Reconec que de feina, en té, però val la pena, de tant en tant, elaborar un pastís d'aquest tipus. Us sentiu realitzats i quan tothom que el tasta et comenta com n'està de bo, tindries ganes de fer-ne cada dia.

Bo-nís-siiiiim!!!!

Bon profit!

29 comentarios:

  1. Uf, Roser! QUina temptació!!! Apa que la teva mare no devia quedar contenta ni res!! ha ha. És clar, amb baileys! El pastís més adequat pel teu bloc. M'ha agradat molt, roser, de veritat que molt!!

    ResponderEliminar
  2. Aquest també el tinc pendent des que li vaig veure a la Cristina! però veient el teu encara m'ha entrat més ganes de fer-ne un bon tall.... que bo ha de ser amb aquella dolçor tan particular i el toc de whisky, mmmmm....

    ResponderEliminar
  3. Roser menuda tarta más rica y qué ilusión le haría a tu madre, felicítala por su cumpleaños, besitos y feliz día

    ResponderEliminar
  4. Ei, hem coincidit fent el pastís d'aniversari de les nostres mares, a mi també m'encanta! :)
    Ha de quedar un pastís boníssim, amb les lioneses a dins amagades ha de ser una sorpresa genial. I el toc del baileys sensacional!

    ResponderEliminar
  5. Eaaaa que pedazo pastel que le has preparado a tu mamí, eso tenia que estar de locura niña, que buena pinta, seguro que le encantó. Besitos

    ResponderEliminar
  6. Felicitats a la teva mare i a tu, per fer aquest pastís s'ha de ser molt i molt valenta!!!!!!!!!!!!
    A mi també m'agradaria més la versió Baileys!;)
    Molts petonets.

    ResponderEliminar
  7. Esto es muy complicao pa´mí nena...
    Tú has visto cuántos pasos nos detallas?? ufff. Me canso sólo de leerlo ;D
    Anda, trae un trozo que así pruebo sin moverme ;;))

    ResponderEliminar
  8. Quina cosa més bona!!
    Amb el toc de Baileys i les lioneses amagades com a farciment... com no li havia d'agradar a la teva mare?

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  9. A mi m'encanta fer aquets tipus de pastissos...son espectaculars!!
    El cap de setmana li deia al meu pare que li faré una tarta al whisky..que li encanta. Ja tinc la recepta!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  10. Felicitats a la mare de la criatura...
    Ja se qui hem farà el pastís dels quaranta tacus!!!

    Un peto.

    ResponderEliminar
  11. Te ha quedado fabulosa, me encanta el corte y por la pinta tiene que estar mmm para chuparse los dedos, muchas felcidades a tu madre besos

    ResponderEliminar
  12. Genial Roser, vaya corte que tiene el pastel, y de baileys que me encanta, me quedo con la receta y te cuento porque a mi las cosas que dan trabajo me encantan
    Besotes princesa

    ResponderEliminar
  13. quina pinta que fa això, no? jo en sé d'un que també es torna boig amb el baileys així que (si es porta bé...) un dia li preparo! Mmmmh!

    ResponderEliminar
  14. Felicitats a la mare... i a tu per aquest super pastís!!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  15. Roser ,te quedo una tarta ideal ,desde luego que es laboriosa ,pero el resultado merece la pena .Tu mami ,quedaria encantada con su niña
    besinos

    ResponderEliminar
  16. Fa molt bona cara, i a més fa honor al nom del teu blog.
    Molt bon pastís.
    Petonets. MAR, de El que no mata engreixa

    ResponderEliminar
  17. Uauuu!!! Quina tallada tant bona! I amb el baileys quina delicia! Moltes felicitats a la teva mare! Petons

    ResponderEliminar
  18. Quina amalgama d´ingredients més guapa que has fet!!! Trobar les lioneses en un mar de baileys deu ser una explosió pel paladar. Felicitats a la teva mare.

    ResponderEliminar
  19. Hola Roser, como tu bien dices tiene mucho trabajo pero seguro que esta buenísimo, yo la verdad es que me encantaría estar entre tus invitados el día que lo vuelvas a hacer, que no se entere nadie, soy un desastre para las tartas.
    Besos.

    ResponderEliminar
  20. Es cierto, Roser, a veces aunque la tarta sea un poco trabajosa, merece la pena cuando ves a todos disfrutar de ella.
    Esta tartita me encanta y seguro que a tu madre le gusto mucho también.
    Besitos y muchas felicidades para tu mami

    ResponderEliminar
  21. tremenda tarta te ha salido Roser, ya se la vi a Cristina en su dia y ya me gusto,buen regalo para tu madre.
    peto

    ResponderEliminar
  22. Guau Roser, qué pedazo de tarta y ese toque tuyo, cómo no, de Baileys, genial. Muchas felicidades para tu madre y también para ti por este trabajo tan bien hecho. Besos guapi.

    ResponderEliminar
  23. Dale las felicidades a tu mamá y decirte que ya me gustaría a mí que me hicieran este pastel tan rico.Felicitarte y darte las gracias por tu visita.Besos

    ResponderEliminar
  24. Lo primero felicitar a tu mami, estoy convencido de que con un pastel así, preparado por su hija, fue la mujer más feliz del mundo en ese día tan especial, te quedó DE LUJO

    Abrazos

    ResponderEliminar
  25. Que rico!!! el Bailys me encanta! y también se lo echo en bizcocho que veo, jeje
    Este luce tentador! deliciosooooo
    BESITOS

    ResponderEliminar
  26. a tu t'agrada el Baileys??? ;P un pastís fantàstic. petonets

    ResponderEliminar
  27. Menuda tarta tan deliciosa y encima con Baileys, tu mami estaría encantada con semejante tarta, que maravilla. Muchas felicidades a tu mami aunque sea con un poco de retraso y felicidades también a ti por haberte lucido tanto.

    un besazo

    ResponderEliminar
  28. Moltes felicitas per la teva mare. Ja no recorde el gust que té el baileys però crec que la combinació es bona. El provarem

    ResponderEliminar
  29. És espectacular! Deu valdre la pena l'esforç :)
    Marta

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!