La proposat del Memòries d'una cuinera d'aquest mes de maig són els OUS FARCITS.
La primera vegada que vaig menjar ous farcits va ser fa moolt de temps (deu fer uns 15 anys) a casa d'una amiga, que la seva germana ens ho havia preparat per sopar. I sabeu de què eren?? Els clàssics irresistibles ous farcits de tonyina i maionesa. M'encanta aquest farciment, és tan fresc i gustós, que funciona en tartaletes, empanades, creps.....
Aquesta vegada, però, he volgut provar de fer un farciment diferent, i com que mai he fet brandada de bacallà, vaig pensar, i perquè no la faig de salmó, així ja innovo del tot. Un resultat d'escàndol!
Ingredients (per a 4 ous):
- 4 ous
- Salmó fresc o congelat (150 g)
- Nata líquida (100 ml)
- ceba
- pebrot verd
- oli d'oliva
- Sal i pebre
- Formatge ratllat
Preparació:
1. Fem bullir els ous durant 8-9 minuts. I els reservem.
2. En una paella amb una mica d'oli afegim una miqueta de ceba i pebrot verd tallat ben petit, i deixem uns minuts perquè s'estovi. Seguidament hi incorporem el salmó ben talladet i el deixem coure un o dos mintus.
3. A continuació afegim la nata líquida i salpebrem. Deixem que es redueixi i tots els sabors es mesclin.
4. Quan estigui el farcit cuit i reduit, el reservem. Tallem els ous per la meitat i els hi treiem els rovells, que guardarem per la decoració, per amanides, per les salses....
5. Omplim cada meitat d'ou amb una culleradeta del farcit i una mica de formatge ratllat per sobre. Ho gratinem uns minuts perquè aquest es fongui.......i a disfrutar!!!
Ara em toca provar de fer la brandada de bacallà, que sempre hi ha una primera vegada.....
Bon profit!!
molt original i bonissims
ResponderEliminarMe parecen fantásticos, superoriginales y seguro que deliciosos.
ResponderEliminarUn besito
Mmmm fantástica idea, me parece que tienen que estar muy ricos y sin duda alguna los tengo que probar besos
ResponderEliminarUau! Amb salmó molt bona idea, Roser. Ho he de provar, perquè el salmó m'entusiasme, i com a substitut de la tonyina ja tenim uns ous nous! petonet, guapa
ResponderEliminarRoser estos huevos con ese relleno tienen que estar buenisimos ,seguro
ResponderEliminarbesinos
T'han quedat de vici, molt bona innovació.
ResponderEliminarUna abraçada
Quina gran idea, s'haurà de provar, han de ser boníssims amb aquest farciment!
ResponderEliminarBrandada de salmó ???? Espectacular.. petons,
ResponderEliminarcaray brandada de salmón buena idea,tiene que quedar muy bueno
ResponderEliminarpeto
Ostres, no havia sentit mai que es pogués fer brandada de salmó!
ResponderEliminarQuè seria la cuina sense la imaginació? I com que el bacallà no m'agrada gaire, prefereixo la teva proposta!
Qué acierto Roser, te han quedado de lujo. Voy a probar también esta brandada de salmón y tu no dejes pasar hacerla con bacalao que es un escándalo. Yo la hago poquísimo porque me pongo hasta arriba haciéndome tostadas, es una delicia. Un besazo y muchas gracias por tus ánimos guapi
ResponderEliminarDoncs si, que original i innovador! I calents!! Estic acostumada als ous farcits frescos i m'has sorprés molt amb aquets. Una molt bona proposta! Petons
ResponderEliminarOstres molt original! brandada de salmó!!! s'ha de provar!
ResponderEliminarAvui hem comprat salmó per fer aquestos ous tan bons.
ResponderEliminarUn relleno delicioso. Un besote.
ResponderEliminarEs la primera vez que veo la brandada de salmón, siempre la había visto de bacalao.
ResponderEliminarLos huevos rellenos me encantan, me parecen un aperitivo genial
Besitos
Innovador i deliciós! Semblen boníssims, ara mateix ens en menjaríem un o tots sense dubtar-ho
ResponderEliminarAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem unes croquetes de plàtan, esperem que us agradin!
www.esfruita.com/assessorem/croquetes-de-platan
Mmmmmm que rico Roser!!!! m'agrada molt el salmó i aquests ous farcits són tot un luxe.
ResponderEliminarPetons, sandra.
està clar que haig de fre ous farcits amb salmó!!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponderEliminarMe comería unos cuantos, uno detrás de otro... qué relleno tan rico!!
ResponderEliminarAbrazos
Se ve exquisito y tan bien presentado!!! Uno de mis propósitos para este año fue comer más salmón, por lo bueno y sano que es y la verdad es que lo tenía yo un poco olvidado...
ResponderEliminarBrandada de salmó, ni se m'havia passat per la imaginació! Que bons deuen ser!
ResponderEliminarMarta
Tens tota la raó: innovació total! La de bacallà m'agrada moltíssim i aquesta segur que també.
ResponderEliminarPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Qué buenísima tu receta. Me encanta. Lo del salmón me ha dejado alucinada. Te la copio. Me linko a la suscripción por mail. Me gusta tu blog.
ResponderEliminar