Com sempre, quan hi ha un aniversari familiar, jo sóc l'encarregada de fer el pastís. I com m'agrada!!!
Aquesta vegada es tractava de l'aniversari de ma mare, 51 ja.....per això calia un pastís amb personalitat. I em vaig fixar amb el pastís de whisky que té la Cristina del Bufet de postres. Em va agradar tant que no vaig poder resistir de fer-ne una prova, això si, amb una variació, enlloc de whisky li vaig afegir baileys, com no! Un resultat que va agrada molt.
Tot s'ha de dir, és un pastís que te l'has de treballar perquè té varies capes. És elaborat, però el resultat val molt la pena.
Tot s'ha de dir, és un pastís que te l'has de treballar perquè té varies capes. És elaborat, però el resultat val molt la pena.
Ingredients:
PER LA BASE:
- 3 ous
- 125 g farina
- 125 g sucre integral
PER L'ALMÍVAR:
- 100 g sucre blanc
- 70 ml d'aigua
- 30 ml de whisky
PEL FARCIMENT:
- 150 g sucre
- 4 ous
- 80 ml llet
- 6 fulles de gelatina
- 120 ml de baileys
- 600 ml nata
- 6 lioneses de nata
PER LA COBERTURA:
- 3 rovells d'ou
- 100 g sucre
- 70 ml aigua
- 2 fulles de gelatina
- sucre per cremar
- Atmetlla caramelitzada (per decorar)
Preparació:
1. PER LA BASE, triturarem els 3 ingredients i ho estendrem a una placa del forn, amb paper sulfuritzat. Ho deixem coure uns 10 minuts, fins que estigui daurat, i reservem.
2. Un cop estigui fred, el tallem de la mateixa mesura que el motlle on farem el pastís. També el podeu coure a dins el mateix motlle, si voleu, jo ho he fet aixi perquè a vegades s'encongeix un cop està fred.
3. Per fer l'almívar, afegirem tots els ingredients en un cassó, al foc, i deixarem coure, remenant constantment, fins que començi a bullir. Tot seguit, evocarem l'almívar a la base del pastís, amb l'ajuda d'una cullera.
4. Farem EL FARCIMENT, muntant la nata amb 50 g de sucre. La reservem a la nevera un cop estigui muntada. Hidratarem les fulles de gelatina amb aigua freda, mentrestant.
5. En un cassó, afegim els ous, la llet i la resta de sucre. Ho posem al foc i remenem fins que començi a bullir, vigilant que els ous no se'ns quallin però si que facin la funció d'espesant. Ho controlarem millor si ho fem a foc baix. Un cop hagi arrencat el bull, apaguem el foc, afegim les fulles de gelatina hidratades i escorregudes i el licor de baileys.
6. Quan el farciment s'hagi refredat una mica, afegim la nata muntada, vigilant que no baixi gaire. Finalment, incorporem el farcit sobre la base de bescuit i les lioneses de nata, que flotaran una miqueta. Cap a la nevera a refredar-se i quallar-se.
7. PER LA COBERTURA, triturem els rovells d'ou, el sucre i l'aigua i ho posem al foc. Quan començi a bullir, apartem i afegim les fulles de gelatina hidratades. Incorporem la cobertura de yema sobre el farcit de baileys i posem atmetlles caramelitzades pel voltant, a modo de decoració.
8. Ho deixem refredar a la nevera o al congelador, i al moment de servir cremem la superfície amb sucre i l'ajuda d'un soplet o una resistència per cremar la crema catalana.
Reconec que de feina, en té, però val la pena, de tant en tant, elaborar un pastís d'aquest tipus. Us sentiu realitzats i quan tothom que el tasta et comenta com n'està de bo, tindries ganes de fer-ne cada dia.
Bo-nís-siiiiim!!!!
Bon profit!
Uf, Roser! QUina temptació!!! Apa que la teva mare no devia quedar contenta ni res!! ha ha. És clar, amb baileys! El pastís més adequat pel teu bloc. M'ha agradat molt, roser, de veritat que molt!!
ResponderEliminarAquest també el tinc pendent des que li vaig veure a la Cristina! però veient el teu encara m'ha entrat més ganes de fer-ne un bon tall.... que bo ha de ser amb aquella dolçor tan particular i el toc de whisky, mmmmm....
ResponderEliminarRoser menuda tarta más rica y qué ilusión le haría a tu madre, felicítala por su cumpleaños, besitos y feliz día
ResponderEliminarEi, hem coincidit fent el pastís d'aniversari de les nostres mares, a mi també m'encanta! :)
ResponderEliminarHa de quedar un pastís boníssim, amb les lioneses a dins amagades ha de ser una sorpresa genial. I el toc del baileys sensacional!
Eaaaa que pedazo pastel que le has preparado a tu mamí, eso tenia que estar de locura niña, que buena pinta, seguro que le encantó. Besitos
ResponderEliminarFelicitats a la teva mare i a tu, per fer aquest pastís s'ha de ser molt i molt valenta!!!!!!!!!!!!
ResponderEliminarA mi també m'agradaria més la versió Baileys!;)
Molts petonets.
Esto es muy complicao pa´mí nena...
ResponderEliminarTú has visto cuántos pasos nos detallas?? ufff. Me canso sólo de leerlo ;D
Anda, trae un trozo que así pruebo sin moverme ;;))
Quina cosa més bona!!
ResponderEliminarAmb el toc de Baileys i les lioneses amagades com a farciment... com no li havia d'agradar a la teva mare?
PTNTS
Dolça
A mi m'encanta fer aquets tipus de pastissos...son espectaculars!!
ResponderEliminarEl cap de setmana li deia al meu pare que li faré una tarta al whisky..que li encanta. Ja tinc la recepta!!
Petonets.
Felicitats a la mare de la criatura...
ResponderEliminarJa se qui hem farà el pastís dels quaranta tacus!!!
Un peto.
Te ha quedado fabulosa, me encanta el corte y por la pinta tiene que estar mmm para chuparse los dedos, muchas felcidades a tu madre besos
ResponderEliminarGenial Roser, vaya corte que tiene el pastel, y de baileys que me encanta, me quedo con la receta y te cuento porque a mi las cosas que dan trabajo me encantan
ResponderEliminarBesotes princesa
quina pinta que fa això, no? jo en sé d'un que també es torna boig amb el baileys així que (si es porta bé...) un dia li preparo! Mmmmh!
ResponderEliminarFelicitats a la mare... i a tu per aquest super pastís!!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Roser ,te quedo una tarta ideal ,desde luego que es laboriosa ,pero el resultado merece la pena .Tu mami ,quedaria encantada con su niña
ResponderEliminarbesinos
Fa molt bona cara, i a més fa honor al nom del teu blog.
ResponderEliminarMolt bon pastís.
Petonets. MAR, de El que no mata engreixa
Uauuu!!! Quina tallada tant bona! I amb el baileys quina delicia! Moltes felicitats a la teva mare! Petons
ResponderEliminarQuina amalgama d´ingredients més guapa que has fet!!! Trobar les lioneses en un mar de baileys deu ser una explosió pel paladar. Felicitats a la teva mare.
ResponderEliminarHola Roser, como tu bien dices tiene mucho trabajo pero seguro que esta buenísimo, yo la verdad es que me encantaría estar entre tus invitados el día que lo vuelvas a hacer, que no se entere nadie, soy un desastre para las tartas.
ResponderEliminarBesos.
Es cierto, Roser, a veces aunque la tarta sea un poco trabajosa, merece la pena cuando ves a todos disfrutar de ella.
ResponderEliminarEsta tartita me encanta y seguro que a tu madre le gusto mucho también.
Besitos y muchas felicidades para tu mami
tremenda tarta te ha salido Roser, ya se la vi a Cristina en su dia y ya me gusto,buen regalo para tu madre.
ResponderEliminarpeto
Guau Roser, qué pedazo de tarta y ese toque tuyo, cómo no, de Baileys, genial. Muchas felicidades para tu madre y también para ti por este trabajo tan bien hecho. Besos guapi.
ResponderEliminarDale las felicidades a tu mamá y decirte que ya me gustaría a mí que me hicieran este pastel tan rico.Felicitarte y darte las gracias por tu visita.Besos
ResponderEliminarLo primero felicitar a tu mami, estoy convencido de que con un pastel así, preparado por su hija, fue la mujer más feliz del mundo en ese día tan especial, te quedó DE LUJO
ResponderEliminarAbrazos
Que rico!!! el Bailys me encanta! y también se lo echo en bizcocho que veo, jeje
ResponderEliminarEste luce tentador! deliciosooooo
BESITOS
a tu t'agrada el Baileys??? ;P un pastís fantàstic. petonets
ResponderEliminarMenuda tarta tan deliciosa y encima con Baileys, tu mami estaría encantada con semejante tarta, que maravilla. Muchas felicidades a tu mami aunque sea con un poco de retraso y felicidades también a ti por haberte lucido tanto.
ResponderEliminarun besazo
Moltes felicitas per la teva mare. Ja no recorde el gust que té el baileys però crec que la combinació es bona. El provarem
ResponderEliminarÉs espectacular! Deu valdre la pena l'esforç :)
ResponderEliminarMarta