No hagués pensat mai que fos tan fàcil i ràpid, fins que ho vaig veure a un programa del fabulós cuiner Jamie Oliver. No vaig trigar ni un dia en fer la prova i.......fantàstica!!!
Sabeu quin ingredient necessiteu? Nata, simplement nata, l'especial per muntar, és a dir, la que té com a mínim un 32% de matèria grassa.... i ja la tindreu!!! Això si, ja que la feu, que sigui una nata de qualitat, mireu els ingredients que no dugui espesants ni aditius que no calen.
Us deixo un pas a pas, però us asseguro que de dificultat: 0!!!!!
Ingredients:
Preparació:
1. Munteu la nata, que ha d'estar ben freda, al igual que l'envàs on la muntareu, fins que es talli, literalment. Coleu per separar la mantega del sèrum, emboliqueu la mantega amb paper film i cap a la nevera.
2- La nata ja muntada
3- La nata sobre-muntada
4- Ja se'ns ha separat el sèrum (a sota el pot) i la mantega (a la varilla)
5- Colem per eliminar el sèrum i deixar només la mantega
I ja la tenim llesta!!!
L'únic inconvenient que hi trobo, és que s'ha de comprar molta nata per poder obtenir un bon tros de mantega, però si no esteu acostumats a menjar-ne, és una manera més sana de consumir-la: Necessiteu 1 litre de nata per obtenir uns 250 g de mantega!!
Bon profit!!
Roser ,si que es facil ,yo con la thermomix la hago tambien en un pis-pas ,pues pones la nata a montar ,la dejas mas tiempo del necesario y se hace sola ,bueno te quedo estupenda para las tostadas verdad?
ResponderEliminarbesinos guapa
Roser, un pas a pas molt i molt bo,una recepta perfecta i aquestes fotos t'han quedat genials.
ResponderEliminaryo la hice una vez pero fue de chiripa, estaba montando nata y me pase, lo malo es que era dulce, pero bueno me sirvió para pasteles
ResponderEliminar¡¡besos¡¡
Doncs si que és fàcil, si. Hauré de provar a fer-ne!
ResponderEliminarMarta
dons jo tampo sabia que fos tan facil fer mantega
ResponderEliminarJo tampoc ho sabia...jeje
ResponderEliminarPetonets.
Jo en vaig fer sense voler un dia que em vaig passar muntant la nata, i és molt bona, tens raó!
ResponderEliminarYo la hago con la Thermo, si se usa una buena nata qué deliciosa es!! ya quisieran las compradas verdad?
ResponderEliminarQue rica te ha quedado, yo la hago de vez en cuando y esta muy buena.
ResponderEliminarPasate, estoy de reto.
love this a lot..yummy
ResponderEliminarTasty Appetite
Un pas a pas molt entenedor!!! és una bona manera d'aprofitar la nata quan la muntes massa! bona setmana
ResponderEliminarCarai, sí que és fàcil, sí! S'ha acabat la mantega de súper!!! Ha ha. Gràcies per l'explicació, guapa.
ResponderEliminarJo també vaig veure el programa.... és fàcilissima!!!
ResponderEliminarAviam si ara en veure-te-la fer a tu m'animo.
Petonets. MAR, de El que no mata engreixa
Doncs a provar-ho!
ResponderEliminarEl problema és quan fas la mantega sense voler, je je je... et passes de muntar la nata i ja no hi ha res a fer :)
ResponderEliminarHo havia vist fer sacsejant la nata en un pot de conserva però, és clar, has d'acabar amb els braços destrossats! M'agrada molt més poder fer-ho amb les varilles. ;-)
ResponderEliminarUna abraçada!
Eva
Un paso a paso muy útil te ha quedado fantástica besos
ResponderEliminarBona recepta! Ens l'apuntem.
ResponderEliminarAvui, a ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem unes flors de carbassó arrebossades, acaben d'arribar a ESfruita i són realment boníssimes. www.esfruita.com/assessorem/flors-de-carbasso-arrebossades
Noia, què valenta! M'agrada molt la mantega però no crec que m'atrevís a fer-la a casa.
ResponderEliminarPetons.
No podía imaginar que fuera tan fácil, además seguro que mucho más sana!!
ResponderEliminarAbrazos y buena semana
ostres! no m'havia plantejat mai fer nabtega!!! quina xulada. petonets
ResponderEliminarEs de lo más sencillo; la semana pasada hice una cobertura con nata y queso de untar y se me cortó (no me digas cómo), así que seguí batiendo y tengo un par de tupers con matequilla dulce (porque la mezcla llevaba azúcar), deliciosa para las tostadas. Prueba a ponerle alguna hierba (cebollino, tomillo, romero...) es una pasada para los aperitivos. Besos guapi
ResponderEliminarsi cuando alguna vez me he descuidado y con la TX me he pasado montando se comvierte en nata y luego la aprovecho como bien dices y que buena que es
ResponderEliminarbona setmana
No m'havia plantejat mai de fer mantega, ni que es pogués fer tant fàcilment, ni que es fés amb un ingredient només. Avui un nou descobriment! Gràcies i petonets
ResponderEliminarQuina gana Roser,me he quedat amb la boca oberta per que ma ha semblat una idea fantàstica.
ResponderEliminarUn petonet molt gran i bona setmana.
Ostres Roser, jo no n'he fet mai i no em pensava que fos tan senzill!!! Ho provaré!! Gràcies!! :)
ResponderEliminarPetons!
Estupendo! he visto esta receta alguna vez y siempre me quedo impresionada, lo que es la química!
ResponderEliminarBESITOs
Pues si que se ve bien sencillo de hacer. Tendré que probarlo haber que tal me sale jeje.
ResponderEliminarUn beso.
Pues que práctico chiquilla!! además de natural, sin conservantes y colorantes, genial Roser
ResponderEliminarBesotes guapa
A mi la mantequilla me encanta sobre todo con pan natural, no tostado, ya que así se aprecia más el sabor tan rico que tiene, pero el inconveniente que le encuentro a la hecha en casa es que se conserva muy pocos días. Si tienes el remedio me lo dices porfa.
ResponderEliminarGracias por tu visita.
Un besitos