Buscar este blog

domingo, 20 de mayo de 2012

Mantega feta a casa

Heu fet mai mantega a casa?

No hagués pensat mai que fos tan fàcil i ràpid, fins que ho vaig veure a un programa del fabulós cuiner Jamie Oliver. No vaig trigar ni un dia en fer la prova i.......fantàstica!!!

Sabeu quin ingredient necessiteu? Nata, simplement nata, l'especial per muntar, és a dir, la que té com a mínim un 32% de matèria grassa.... i ja la tindreu!!! Això si, ja que la feu, que sigui una nata de qualitat, mireu els ingredients que no dugui espesants ni aditius que no calen.

Us deixo un pas a pas, però us asseguro que de dificultat: 0!!!!!

Ingredients:

- Nata per muntar (32% m.g)


Preparació:

1. Munteu la nata, que ha d'estar ben freda, al igual que l'envàs on la muntareu, fins que es talli, literalment. Coleu per separar la mantega del sèrum, emboliqueu la mantega amb paper film i cap a la nevera.

Mireu el pas a pas:

1- Aquí teniu la nata abans de començar a muntar-la


 2-  La nata ja muntada


 3- La nata sobre-muntada


4- Ja se'ns ha separat el sèrum (a sota el pot) i la mantega (a la varilla)


5- Colem per eliminar el sèrum i deixar només la mantega


I ja la tenim llesta!!!

L'únic inconvenient que hi trobo, és que s'ha de comprar molta nata per poder obtenir un bon tros de mantega, però si no esteu acostumats a menjar-ne, és una manera més sana de consumir-la: Necessiteu 1 litre de nata per obtenir uns 250 g de mantega!!

Bon profit!!

31 comentarios:

  1. Roser ,si que es facil ,yo con la thermomix la hago tambien en un pis-pas ,pues pones la nata a montar ,la dejas mas tiempo del necesario y se hace sola ,bueno te quedo estupenda para las tostadas verdad?
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  2. Roser, un pas a pas molt i molt bo,una recepta perfecta i aquestes fotos t'han quedat genials.

    ResponderEliminar
  3. yo la hice una vez pero fue de chiripa, estaba montando nata y me pase, lo malo es que era dulce, pero bueno me sirvió para pasteles


    ¡¡besos¡¡

    ResponderEliminar
  4. Doncs si que és fàcil, si. Hauré de provar a fer-ne!
    Marta

    ResponderEliminar
  5. dons jo tampo sabia que fos tan facil fer mantega

    ResponderEliminar
  6. Jo tampoc ho sabia...jeje
    Petonets.

    ResponderEliminar
  7. Jo en vaig fer sense voler un dia que em vaig passar muntant la nata, i és molt bona, tens raó!

    ResponderEliminar
  8. Yo la hago con la Thermo, si se usa una buena nata qué deliciosa es!! ya quisieran las compradas verdad?

    ResponderEliminar
  9. Que rica te ha quedado, yo la hago de vez en cuando y esta muy buena.
    Pasate, estoy de reto.

    ResponderEliminar
  10. Un pas a pas molt entenedor!!! és una bona manera d'aprofitar la nata quan la muntes massa! bona setmana

    ResponderEliminar
  11. Carai, sí que és fàcil, sí! S'ha acabat la mantega de súper!!! Ha ha. Gràcies per l'explicació, guapa.

    ResponderEliminar
  12. Jo també vaig veure el programa.... és fàcilissima!!!
    Aviam si ara en veure-te-la fer a tu m'animo.
    Petonets. MAR, de El que no mata engreixa

    ResponderEliminar
  13. El problema és quan fas la mantega sense voler, je je je... et passes de muntar la nata i ja no hi ha res a fer :)

    ResponderEliminar
  14. Ho havia vist fer sacsejant la nata en un pot de conserva però, és clar, has d'acabar amb els braços destrossats! M'agrada molt més poder fer-ho amb les varilles. ;-)

    Una abraçada!

    Eva

    ResponderEliminar
  15. Un paso a paso muy útil te ha quedado fantástica besos

    ResponderEliminar
  16. Bona recepta! Ens l'apuntem.

    Avui, a ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem unes flors de carbassó arrebossades, acaben d'arribar a ESfruita i són realment boníssimes. www.esfruita.com/assessorem/flors-de-carbasso-arrebossades

    ResponderEliminar
  17. Noia, què valenta! M'agrada molt la mantega però no crec que m'atrevís a fer-la a casa.
    Petons.

    ResponderEliminar
  18. No podía imaginar que fuera tan fácil, además seguro que mucho más sana!!

    Abrazos y buena semana

    ResponderEliminar
  19. ostres! no m'havia plantejat mai fer nabtega!!! quina xulada. petonets

    ResponderEliminar
  20. Es de lo más sencillo; la semana pasada hice una cobertura con nata y queso de untar y se me cortó (no me digas cómo), así que seguí batiendo y tengo un par de tupers con matequilla dulce (porque la mezcla llevaba azúcar), deliciosa para las tostadas. Prueba a ponerle alguna hierba (cebollino, tomillo, romero...) es una pasada para los aperitivos. Besos guapi

    ResponderEliminar
  21. si cuando alguna vez me he descuidado y con la TX me he pasado montando se comvierte en nata y luego la aprovecho como bien dices y que buena que es
    bona setmana

    ResponderEliminar
  22. No m'havia plantejat mai de fer mantega, ni que es pogués fer tant fàcilment, ni que es fés amb un ingredient només. Avui un nou descobriment! Gràcies i petonets

    ResponderEliminar
  23. Quina gana Roser,me he quedat amb la boca oberta per que ma ha semblat una idea fantàstica.
    Un petonet molt gran i bona setmana.

    ResponderEliminar
  24. Ostres Roser, jo no n'he fet mai i no em pensava que fos tan senzill!!! Ho provaré!! Gràcies!! :)
    Petons!

    ResponderEliminar
  25. Estupendo! he visto esta receta alguna vez y siempre me quedo impresionada, lo que es la química!
    BESITOs

    ResponderEliminar
  26. He descubierto tu blog y me ha encantado su contenido. Desde hoy lo sigo, si lo deseas te invito a conocer mi blog y si es de tu agrado, me gustaría tenerte como seguidora en mi blog para seguir en contacto. Un saludo muy cordial.
    Manoli.

    ResponderEliminar
  27. Pues si que se ve bien sencillo de hacer. Tendré que probarlo haber que tal me sale jeje.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  28. Pues que práctico chiquilla!! además de natural, sin conservantes y colorantes, genial Roser
    Besotes guapa

    ResponderEliminar
  29. A mi la mantequilla me encanta sobre todo con pan natural, no tostado, ya que así se aprecia más el sabor tan rico que tiene, pero el inconveniente que le encuentro a la hecha en casa es que se conserva muy pocos días. Si tienes el remedio me lo dices porfa.

    Gracias por tu visita.

    Un besitos

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!