Buscar este blog

martes, 22 de mayo de 2012

Bacallà "a brás" o daurat

El bacallà és un dels meus peixos preferits, juntament amb el lluç i el salmó.

M'agrada cuinat de qualsevol forma, amb qualsevol salsa o, fins i tot, cru, en esqueixades, amanides..... Sempre que vaig a un restaurant em miro els plats de bacallà que tenen,  i el que més m'ha sorprés és que sempre que em demano "bacallà a la portuguesa", el plat que em presenten és completament diferent!!

Es diu que a Portugal tenen més de 1000 receptes de bacallà, aquest que us presento, però, és un dels plats més famosos. A més de ser molt ràpid de fer i que sempre surt bé.

Ingredients (per a dues persones):

- 250 g bacallà dessalat
- 3 ous
- 2 grans d'alls
- 50 g patates palla SANTO REINO
- Julivert
- Oli d'oliva

Preparació:

1. En una paella amb oli, daurem els grans d'alls tallats a rodanxes.

2. Quan hagin agafat color, afegirem el bacallà dessalat i esmicolat, fins que quedi cuit (un parell de minuts). Seguidament afegim els ous i ho remenem bé perquè es quallin i es formi una mena de remenat d'ous amb bacallà.

3. Afegim el julivert picat i les patates palla. Ho barrejem bé perquè tots els ingredients es coneguin i ja podem emplatar.
"Ba-callar i no va dir res"

Tradicionalment, també s'hi afegeixen olives negres. Jo ho vaig decorar amb una mica d'enciam del meu mini hortet urbà.

Espero que el feu a casa.......en 10 minuts teniu un dinar o sopar complet per tota la família. Ja sabeu que sóc molt fan dels plats express! No teniu excusa!!!

Bon profit!!

21 comentarios:

  1. Quina cosa mes bona. Mencanta el bacallà aixi que menduc la recepta. Te la copiare segur. Petenera.
    MAR, de El que no mata engreixa

    ResponderEliminar
  2. Ufff, amb aquest plat l'has encertat de ple, jo també sóc una enamorada del bacallà i així no l'havia provat mai i té una pinta!!! Que ufanós està l'enciam!

    ResponderEliminar
  3. UAUUUUUUUUU, una bacallà deliciós

    ResponderEliminar
  4. Creo que es el pescado que más me gusta, tiene muy buena pinta!! Bss

    ResponderEliminar
  5. Te quedó magnífico!!!Me encanta el bacalao, es tan agradecido!!!

    ResponderEliminar
  6. el bacalao casa casi con todo y que rico que es asi como lo acabas de preparar.
    peto

    ResponderEliminar
  7. A mi también me encantan los platos rapiditos y tan ricos como este Roser. Me encanta tu "pequeño huerto"
    Besitos

    ResponderEliminar
  8. No havia vist mai el bacallà cuinat d'aquesta manera. Es veu molt senzill i ha d'estar bo per força. Ho haurem de provar!

    Una abraçada!

    Eva

    ResponderEliminar
  9. La recepta que tinc jo és diferent per al bacalhau dorado: es posen les patates i el bacallà juntets abans de afegir-hi l'ou. A casa els encanta (els pares viuen al costadet de Portugal i son molt lusòfils :) )

    ResponderEliminar
  10. Doncs jo també ja l'he fet i publicat el bloc, Roser, i és que és tan bo! Com tu, el bacallà és un dels meus peixos preferits. Però... el que més gràcia m'ha fet és el teu mini hortet!! Mini, mini, eh? I veig que n'hi treus profit! Petons

    ResponderEliminar
  11. I jo que a Portugal es on vaig menjar el pitjor bacallà de a la meva vida?...jeje. deu ser la llei de Murphy....
    Aquest plat fa molt bona pinta!!
    Petonets

    ResponderEliminar
  12. Doncs a mi el bacallà no m'agrada gens :(
    Però tens raó que els portuguesos tenen una pila de receptes!
    Segur que amb l'enciam del teu hortet encara era més bo ;)

    ResponderEliminar
  13. Jo el vaig menjar a Lisboa..ja venia recomenada des d' aqui i vaig quedar contenta. Allà el serveixen en plates d´alumini d' aquelles antigues que fan la funció de plat.

    ResponderEliminar
  14. Que fàcil i ràpid! Encara que no m'agrada molt el bacallà ho provaré encara que sigui amb un altre peix. M'encanta el teu mini hortet! Petons

    ResponderEliminar
  15. a mi també m'agrada molt el bacallà! apuntada la recepta. Molts petonets guapa

    ResponderEliminar
  16. Hola Roser guapa tu

    ets de les meves, receptes senzilles i bones, aquest plat era un dels preferits del meu pare, pobret

    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar
  17. A mi también me gusta mucho el bacalao, tomo nota ahora mismo de la receta que me da que me va a encantar besos

    ResponderEliminar
  18. Roser a mi el bacalao tambien me gusta hasta crudo
    Esta receta muy rica
    besinos

    ResponderEliminar
  19. A mi también me encanta el bacalao y así no lo he probado jamas, pero eso tiene arreglo porque ahora mismo te la copio...me ha encantado tu minihuerto jajaja y tan mini...
    Petons preciosa

    ResponderEliminar
  20. Roser guapa,a jo m'agrada moltissim es bacallà i així com la has preparat ha de estar de luxe¡¡¡
    M'agrada molt el teu hortet urbà.
    Un petonet molt gros guapa.

    ResponderEliminar
  21. Me pasa como a ti, el bacalao me pirra, hecho como sea, es una delicia. Este bacalao dorado te ha quedado de lujo. Besos guapa

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!