Buscar este blog

jueves, 3 de mayo de 2012

Iogurt grec amb vainilla de Madagascar

Una companya de feina, la Vero, em va regalar dues beines de vainilla que li havia portat una amiga seva d'un viatge. Em va dir: "Té, perquè ens cuinis alguna cosa amb elles".

La vainilla és una espècia molt apreciada. De petits, la gran majoria ens agrada el gelat de vainilla, de grans, ens encanta la crema amb vainilla infusionada. L'aroma que desprén obre tots els nostres sentits. A part que també és un potent afrodisíac. Diuen que els hindús la utilitzaven per perfumar amb la seva fragància l'estancia on anaven a mantenir relacions sexuals. La seva essència té un efecte relaxant i facilita el fet de deixar-se portar per la passió i el desig. Es diu que si fregues la pell amb la beina de vainilla incrementa l'excitació.

Alaaa, tothom a comprar vainilla!!!

Ingredients (per 6 iogurts):

- 1 iogurt natural
- 200 ml nata per muntar (35%)
- 500 ml de llet sencera
- 5-6 culleradetes de sucre
- 1 beina de vainilla de Madagascar


Procediment:

1. Posarem la llet a bullir amb la beina de vainilla partida per a la meitat. Quan arrenqui el bull separarem el cassó del foc i deixarem infusionar fins que la llet es refredi lleugerament.

2. A continuació, col·larem la llet per aprofitar els trossets de vainilla (que posteriorment afegirem a la sucrera) i hi afegirem la nata, el iogurt natural i el sucre.

3. Remenarem amb una espàtula perquè tots els ingredients quedin ben integrats, i posarem la mescla dins de cadascún dels 6 iogurts de vidre.

4. Els deixarem a la iogurtera durant tota la nit, unes 9-10 hores. Deixarem refredar els iogurt a la nevera i ....... a disfruta'ls!!

Obtindreu uns iogurts de gust únic, amb una textura deliciosa (no sé si es pot apreciar a la foto), semblant al iogurt grec.

Amb un postre així, no cal demanar res més!!

Bon profit!!!

25 comentarios:

  1. Roser preciosa,de veritat que amb un iogurt aixi no fa falta res més i te hna quedat de luxe,m'encanta el toc de vainilla.
    Un petonet ben gran.

    ResponderEliminar
  2. ummmmmmmmm, un iogurt de primera!!!!!!

    ResponderEliminar
  3. Roser ese yogurt con la vainilla tiene que estar estupendo
    besinos

    ResponderEliminar
  4. No sabia yo todas esas propiedades de la vainilla, tendré que usarla mas, jejé.
    El yogur tiene que estar delicioso.
    Un besito.

    ResponderEliminar
  5. El iogurt amb vainilla és boníssim! Jo en compro del nadolç, però fet a casa i amb vainilla de Madagascar... això no té preu! Boníssimíssim! he he. Petons

    ResponderEliminar
  6. tremendamente aromatico con esta vainilla este yogurt y bueno
    peto

    ResponderEliminar
  7. Ummmmmmmmmm, no conocía yo las propiedades de la vainilla. Voy a tener que darle uso, jeje.
    los yogures deben quedar riquísimos aromatizados con ella
    Besitos

    ResponderEliminar
  8. Que bueno aromatizar los yogures en casa, sin colorantes ni conservantes, totalmente naturales...
    Besotes guapa

    ResponderEliminar
  9. Gràcies per la info de la vainilla,molt interessant, així com també molt interessant em semblala recepta. Amb lo que m'agraden els iogurts!!!!

    ResponderEliminar
  10. Bo, bo, bo... amb aquesta vainilla ha de ser una autèntica meravella! Petons

    ResponderEliminar
  11. Una informació sobre la vainilla molt interessant! I la recepta esta per menjar-la i no deixar res! Que bo! Petons

    ResponderEliminar
  12. El toque de la vainilla le tiene que ir de lujo el yogurt tiene una pinta fantástica besitos

    ResponderEliminar
  13. Si que té propietats la vainilla...
    Llàstima que no em caben més trastos a casa perquè això de la iogurtera m'agrada.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
  14. De sobte li tinc molt més "carinyu" a la vainilla! Aquests iogurts crec que els faré imminentment!
    Marta

    ResponderEliminar
  15. Mmmmmmmm quins iogurts més exquisits nena! quina textura més maca tenen. I sobre la vainilla.... ho haurem de probar!!!! ja ja ja. Bon cap de setmana.
    www.miscositassrv.blogspot.com

    ResponderEliminar
  16. Guau...!!! Buenisimo, tomo nota desde ya. saludos

    ResponderEliminar
  17. quin luxe amb vainilla!!! ha de quedar molt bo. molt bon cap de setmana guapi

    ResponderEliminar
  18. Això és un regalàs, que la vainilla de Madagascar és de les més bones que hi ha!
    Amb la nata imagino que la textura del iogurt deu quedar espectacular.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. queda molt millor. perque normalment el iogurt de la iogurtera queda una miqueta liquid, i la nata li millora molt la textura pero tambe el sabor.

      Eliminar
  19. Guauu ha d'estar ben bo !!! M'ha agradat moltíssim la idea, moltes gràcies
    Bon cap de setmana
    Petonets

    ResponderEliminar
  20. Vaya tela Roser, qué delicias que te sacas de la manga; tienen que estar deliciosos. Tienes razón con lo de la vainilla, es un sabor que siempre atrae. Besos y buen finde guapa

    ResponderEliminar
  21. Nena, ara haurem d'anar a comprar vainilla com uns desesperats, jajajaja! A mi m'encanta, i aquests iogurts han de quedar molt bons
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  22. T'ha quedat molt bo, tan l'aroma com el gust de la vainilla, m'agraden molt. Haurè de provar la teva recepta.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  23. Me encanta la vainilla natural.
    Un saludito

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!