Buscar este blog

jueves, 9 de febrero de 2012

Patates (fregides) al forn

Avui una recepta dirigida a:

-Tots els amants dels fregits
-Tots els que odien els fregits
-Tots aquells que es vulguin cuidar
-Tots aquells que no han pujat mai a una bàscula
-Tots els que es troben en dietes d'aprimament
...
A tothom, vaja.

Ara m'ha agafat per investigar si aquells aliments que mengem, per costum, fregits (patates, croquetes, xurros...) els podriem fer al forn sense que canviés gaire el seu sabor.

Havia de buscar una recepta de patates "fregides" per acompanyar un kebab que volia preparar, i que aviat vindrà la recepta. Van quedar boníssimes, em van encantar, i també a les meves invitades (no en van deixar ni una!!). Només hi ha un inconvenient: el temps. Però que són 30 minuts de res quan després t'estalvies centenars i centenars de calories innecessàries??!!

Allà va....les patates amb gust de fregit, però fetes al forn!!!

Ingredients:

- 3 patates mitjanes
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva Hojiblanca
- Sal marina
- Julivert Carmencita


Preparació:

1. Tallar les patates en forma de bastonets. Col·locar-les sobre un motlle de pirex, apte pel forn, i escampar-hi l'oli de forma que TOTES les patates s'hi quedin impregnades.

2. Coure-les al forn pre-escalfat a 200ºC durant 30 minuts, donant-li unes voltes cada 10 minuts, per tal que es coguin per tots els costats.

3. Si les voleu deixar més daurades i cruixents (cosa que jo NO vaig fer per falta de temps), poseu el forn en opció "grill", perquè es torrin i quedin encara més similars a les patates fregides.

Juntament amb un ou a la planxa (sense fregir-lo com fem normalment) i aquestes patates al forn amb una mica de julivert, tindrem uns ous amb patates dignes d'homenatge i sense haver de patir remordiments!!

L'oli d'oliva és molt saludable, però amb moderació, com tot!!

Que profiti!!

24 comentarios:

  1. Estupendas al horno y más sanitas. Y con el huevo mejor todavía!!! Besiños.

    ResponderEliminar
  2. Roser ,que buenas patatas al horno y como dices la cantidad de calorias que quitamos
    besinos

    ResponderEliminar
  3. Yo las he hecho alguna vez así y quedan muy ricas
    Besitos

    ResponderEliminar
  4. ya las he probado alguna vez y quedan buenas,buena propuesta
    peto

    ResponderEliminar
  5. Si abans les fas una mica al microones t'estalvies aquests 3 minuts i només que es daurin per fora! Boníssimes de totes maneres!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
  6. Una manera mol tmés saludable i igual de bona d cuinar les patates. Nosaltres no en fem mai de fregides, així que m'apunto aquesta manera tan fàcil de fer-les al forn. I el truc dels tres minuts al microones de la Sandra també està molt bé ;)

    ResponderEliminar
  7. Que bones són les patates, el meu avi i la meva germana en menjarien cada dia de patates fregides. Sempre les faig al forn i queden la mar de gustoses.
    Ultimament ens dones molts bons consells eh, segueix així guapa. Petons!

    ResponderEliminar
  8. Roser, jo també les faig aixi! De fet, abans no m'agradaven gaire, les patates fregides, sempre amb aquell gust oliós... des ques les faig així al forn m'agraden molt més! Per cert, molt divertit l'inici d'aquest post! ;-) petonet

    ResponderEliminar
  9. Menys greix, mes sa, i no porten massa feina.
    Bona recepta :-)

    Petons

    ResponderEliminar
  10. Jejeje..... Una idea genial!!! Me l'emporto, que a casa, no en preparo gairebé mai per culpa del ditxós colesterol....
    Petonets

    ResponderEliminar
  11. Fa molt i molt temps que no menjo patates fregides!! Les evito i nomes en menjo bullides o al forn. Aquesta recepta teva semblen patates fregides, però que sanes!! Nomes amb un poquet d'oli! Perfecte, ja hu provaré! Gràcies
    Petons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo tampoc en menjava mai. Inclús als restaurants demanava que em possessin una altra guarnició que no fossin patates, però aquesta versió te'n permet menjar tantes com vulguis sense remordiments. no m'ho creia fins que les vaig fer. ja veuràs prova-les! petons

      Eliminar
  12. ostres, doncs les hauré de fer a casa que en tinc un que és ben fan!!! petonets

    ResponderEliminar
  13. He vist aquesta recepta per molts blogs i va sent hora de provar aquesta manera de fer les patates fregides...a partir d´ara enfornades.

    ResponderEliminar
  14. Nosaltres en diem "pseudo" patates fregides. però nosaltres les bullim abans de posar-les al forn, amb la qual cosa ens estalvia temps.

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  15. Qué ricas... y mucho más sanas.
    Un beso, guapa.

    ResponderEliminar
  16. M'encanten les patates fetes de qualsevol manera, però si ens podem estalviar unes calories, millor que millor. Amb el toc de julivert trobo que fan molt de goig!

    Petonets!
    Anna

    ResponderEliminar
  17. Em sembla molt interessant. Jo no sol fer patates fregides, només les menge als restaurants. La veritat és que, a més de les calories que tenen, em fa mandra estar ahí tallant i fregint, embrutant-ho tot. Aquesta manera de cuinar-les és més neta i més lleugera. També he vist una altra manera de fer-les: comences fregint-les amb oli ben calent uns segons i les passes a la safata del forn amb una mica de sal i s'acaben de fer al forn fins que estiguen cruixents. Algun dia ho provaré. Un beset.

    ResponderEliminar
  18. Haurè de provar de fer-les així, quan més saludable mengem millor.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  19. Buena idea Roser, las haré así, pero yo no tengo ningún remordimiento cuando las hago fritas. La fritura es una técnica de cocción genial si se hace bien hecha. Madre mía lo contentos que estarán tus amigos. Besos

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues me vas a tener que enseñar porque cada vez que tengo que freir ya tiemblo! me da la sensación que me voy a comer todo ese aceite....jeje

      Eliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!