Buscar este blog

jueves, 16 de febrero de 2012

Duet de truites

Avui és dijous gras, o també conegut com "el dia de l'ou i el porc". És el tret de sortida de les festes de Carnaval i cau sempre en lluna nova.

La tradició diu que avui és el dia de menjar ous i botifarres, i les coques de llardons. Jo sempre l'he conegut com el dia de la truita en general, per això, avui tothom a menjar truita, ja sigui amb botifarra, amb bacallà, amb patates o com la meva, un pastís de truites ideal per a tothom, inclòs pels vegetarians.

Ingredients (per a 3-4 persones):

- 6 ous
- 1 pot de mongetes blanques en conserva
- 1 ceba
- 1 pot d'escalivada en conserva (ceba, pebrot vermell, verd i albergínia)
- sal, pebre, cúrcuma, julivert
- Pedro Ximènez
- oli d'oliva


Preparació:

1. Primer farem la truita de mongetes i ceba. En una paella, amb una mica d'oli d'oliva, fregirem la ceba fins que canvii de color. En aquest punt, afegirem un rajolí de Pedro Ximènez o vi blanc, i deixarem caramelitzar uns minuts.

2. Quan la ceba estigui ben cuita i caramelitzada, afegirem les mongetes blanques en conserva i salpebrerem, especiarem amb la cúrcuma i el julivert. Ho barrejarem bé per tal que quedi tot ben impregnat amb tots els sabors.

3. A part, batrem 3 ous i afegirem el saltejat als ous. Seguidament ho introduirem a la paella per tal de formar la truita. Un cop cuita la reservarem.

4. Per la truita d'escalivada, l'escorrarem si la tenim en conserva, i la saltejarem a la mateixa paella que hem cuit la truita anterior. 

5. Mentrestant, batrem 3 ous i afegirem el saltat d'escalivada per, a continuació, formar-ne una truita.

6. Col·locarem la truita d'escalivada sobre la truita de mongeta i ceba. I ja tindrem el duet de truites llest per disfrutar.
 

Doncs aquí us deixo una proposta de truita ràpida de fer, amb ingredients de qualitat (sobretot, que les conserves siguin bones i, si pot ser, ecològiques) per gaudir-ne tota la família!!

Ja teniu la vostra disfressa preparada??

Que vagi de gust!!

20 comentarios:

  1. No ho savia que avui era un dia especial, ni que es celebrava dalguna manera, si que en alguns llocs comença el carnaval.. pero estava desvinculada sobre aquest fet.
    La truita t'ha quedat molt hermosa!! Quina bona pinta, i que bona!!
    Petons

    ResponderEliminar
  2. Una truita ben consistent i nutritiva, segur que molt bona. Bon carnestoltes.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  3. M'encanten aquestes truites de plat únic!
    Marta

    ResponderEliminar
  4. Les mongetes no m'agraden gaire, però la truita d'escalivada m'encanta! Una manera excel·lent de celebrar com cal el dijous gras ;)

    ResponderEliminar
  5. Confesso, la disfressa està a mig cosir!! fins dissabte no ens disfressarem. Avui però menjarem truita, coca i buti!
    petonets

    ResponderEliminar
  6. Pues se ve muy rica esa torre. No conocía esa tradición
    Besitos

    ResponderEliminar
  7. Me encanta esta tortilla. Pues sí, en estos días, hasta justo el día de Carnaval, se solía comer toda la carne posible, porque después empezaba la cuaresma y no se podía. Pues fíjate, yo ya me disfracé el sábado pasado, al dar un curso de dulces de carnaval, fui de bolsita del pan. No sé de qué me disfrazaré el martes que viene...ya te contaré. Besos guapi.

    ResponderEliminar
  8. Me encanta, sobre todo para cenar, con una cervecita me parece un lujo
    Besos

    ResponderEliminar
  9. Roser ,una tortilla muy rica y llena de vitaminas ,me gusta
    besinos

    ResponderEliminar
  10. Con lo que me gustan las tortillas, estas deben estar de muerte, vaya combinación tan rica que has elegido

    Abrazos

    ResponderEliminar
  11. Moooooolt bona aquesta truita!!!! pel meu gust les vegetals, les millors..... Molt bona proposta per celebrar el dijous gras!!!! petons,

    ResponderEliminar
  12. Yo tampoco conocía esta tradición pero viendo este pastel de tortilla tan rico me apunto pero ya jeje, te han quedado geniales, para mi muy muy ricas besos

    ResponderEliminar
  13. jo també celebro el dijous gras, menjant truita de botifarra y coca de llardons.
    Aquesta recepta l'apuntho.

    ResponderEliminar
  14. Aquest pastís te una pinteta boníssima.
    Muxutxo bat

    ResponderEliminar
  15. Quin pastís de truites mes fantàstic!!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  16. Quin pastís més suculent i bo, m'agrada la proposta d'aquest duet de truites vgetarianes, quin gustasu!
    Petons!!

    ResponderEliminar
  17. Maravillosa receta, traete un trocito a mi blog!!
    Un besito
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponderEliminar
  18. visca les truites i el dijous gras!!! petonets reina i bon cap de setmana

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!