Buscar este blog

viernes, 3 de junio de 2011

Samfaina "al meu estil" i gall d'indi amb salsa de formatge blau light!!

Uoooo!! Quin títol més suggerent, oi?? Doncs us presento una recepta que m'agrada fer sovint, sobretot la samfaina, feta amb verdures "d'aprofitament" que tinc per la nevera, i una salsa beixamel hiper -light, que està boníssima i que vaig descrobrir gràcies a una amiga celíaca que no podía veure el blat.

Voleu saber més sobre la recepta!?? Doncs apunteu-la bé perquè és apta tant per l'operació bikini com per l'operació manteniment! ;-)

Ingredients (per a dues persones):

PER LA SAMFAINA:

- 1/2 ceba
- 1 pebrot verd italià
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó petit
- 1/2 albergínia
- 200 g de xampinyons
- 75 g de brots de soja
- 100 g de salsa de tomàquet fregit
- oli, sal, pebre

- 300 g de pit de gall d'índi a filets ben fins

PER LA SALSA DE FORMATGE HIPER-LIGHT:

- 300 ml de llet desnatada
- 15 g de maizena
- 30 g de formatge blau (o qualsevol altra)

Preparació:

1. Per la samfaina, tallar totes les verdures ben petites i sobregir-les, alhora, en una paella amb un raig d'oli. Salpebrem. Un cop s'han estovat i enrossit, evocar-hi la salsa de tomàquet i deixar coure 3 minuts més. Parar el foc i deixar reposar.

2. Fer els filets de gall d'indi a la planxa, la qual conté una goteta d'oli per evitar que s'enganxi.

3. Posem la llet descremada i la maizena en un bol apta per microones. Mesclem bé, en fred, per tal de què es disolgui la maizena a la llet, i posem a coure al microones durant uns 5 - 7 minuts. Un cop cuita la maizena, posar el formatge a trossets petits i tornar a escalfar 1 minut més. Ja tenim la salsa feta.

4. Per emplatar. Posem la samfaina en un motlle d'acer inoxidable rodó (o quadrat, ovalat...com tingueu), apretar bé per evitar que es desmonti la muntanya un cop desenmotllat. Al voltant hi posem els filets de gall d'índi i, sobre els filets, la salsa light de formatge.

I llest!! Boníssim!!!

Observacions: Podeu fer servir qualsevol altra formatge, de gust fort preferentment, així com formatge de cabra, un cabrales, torta del casar...
Hagués faltat una mica de julivert per sobre el plat de presentació, com l'Arguiñano!

Calories per ració: 450 calories! Un plat únic i diferent...

QUE APROFITI!!!!

5 comentarios:

  1. tot el que sigui light enganxa! jajajajajajajaj, la samfaina m'encanta, però el formatge balu... bon cap de setmana guapa!

    ResponderEliminar
  2. Si, sol a passar lo dels noms de les receptes que en ocasions resulten llargs, però... vist el resultat val la pena.

    Petons

    ResponderEliminar
  3. Apuntat queda per la operació bikini!!!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  4. M'apunto la recepta de la salsa, que ara toca cuidar-se una mica ;)
    La samfaina és ideal per fer net de nevera!

    ResponderEliminar
  5. La nevera t´ha quedat superreaprofitada...je. je. je. La samfaina és molt agraïda però no l´he provada amb salsa beixamel i trobo que aquesta light li escau la mar de bé.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!