Me n'acabo d'adonar que he fet tard a la proposta del HEMC#55, on l'amfitriona del mes, Sonia de l'Exquisit, proposava fer un plat amb el tema "Rollitos". Em pensava que l'últim dia era demà, però va ser dissabte. En fi, que publicaré la recepta igualment perquè hi he pensat molt i m'agrada la meva idea dels "rollitos".
Aquest plat l'he titular "rolling de truita a la catalana", perquè com veurem, la truita típica francesa adopta un gust català força conegut. Aquesta truita la vaig provar una vegada a un bar-cafeteria del costat de casa meva i em va semblar molt original la idea, així que m'agradaria compartir-la amb vosaltres, això si, donant-li el meu toc personal, com sempre.
Apunteu i gaudiu:
Ingredients (per una persona):
- 1 ou
- 1 llesca de pa bimbo sense crosta
- 1 tomàquet de sucar
- pernil salat ibèric
- julivert
- sal
- tomàquets pera en miniatura
- amanida (per acompanyar)
Preparació:
1. Primer de tot torrarem a la torradora la llesca de pa blanc.
2. Un cop torrada la sucarem amb tomàquet (important que sigui madur).
3. Batem un ou sencer amb una mica de sal i julivert sec picat.
4. Seguidament, introduirem la torrada dins l'ou i deixarem que es napi bé durant uns 5 minuts.
5. Escalfem una paella amb una mica d'oli hi introduïm la barreja de pa amb tomàquet i ou. Deixem quallar donant-li la volta.
6. Un cop la truita està feta, l'atravessem amb tires de pernil ibèric, i l'enrotllarem amb molta cura, com si fos una crep.
7. La tallem per la meitat i hi clavem uns escuradents, on posarem un tomàquet pera mini a la punta d'aquests.
8. Servim amb una amanida verda d'enciams variats, tomaquets, oli i vinagre de mòdena de figues (és el que tenia per casa).
I a disfrutar de la truita amb pa amb tomàquet, una truita a la catalana!
250 calorías me parecen pocas, no serán 2500?? ;-)
ResponderEliminarQué bárbaro, y qué rico...
com m'ha agradat aquest aperitiu!!! és fantàstic nena!!!! i no passa res pq se t'hagi passat el dia, deixa igualment el comentari, potser te l'enllaça igualment!!!! molts petonets bonica
ResponderEliminarM'ENCANTA LA IDEA(amb majúscules...)o trobo genial.Aquest cap de setmana ho faig segur.
ResponderEliminarPetonets.
Roser ,que rica propuesta de receta ,me gusta ,es diferente
ResponderEliminarbesinos
Quina xulada, m'agrada molt l'aperitiu!
ResponderEliminarPetonets,
Sandra
Heu de tenir en compte que la truita no té gust a pa amb tomàquet, sinó que es tracte d'una truita francesa típica però molt esponjosa i molt suau! està molt bona, li he posat el pernil salat per donar-li el toc de gràcia!
ResponderEliminarMolt bona proposta per un sopar ràpid d´estiu, m´emporto la recepta. Petons,
ResponderEliminarQué receta más rica Roser, por cierto juliver es pimienta, no? Lo más que me ha gustado es lo de las calorías, yo que ando pendiente de ellas todo el día, por dios.
ResponderEliminarLa presentación está muy bonita.
Besitos
Potser una mica tard Carolina, però julivert és perejil.
EliminarSalutacions
A mi també em sembla molt original, de les que s'ha de tastar!
ResponderEliminarPetonets.
Un altra que va a favoritos...Últimament estàs que no pares amb les tapes!
ResponderEliminarQuina fila que fa aquest rotllo.... Mai se m'era acudit fer-ho d'aquesta manera, et prenc nota per sorprendre a casa, jeje
ResponderEliminarBoníssim i senzill de fer, si senyora ;)
Sensacional!!! M'encanten aquestes receptes que juguen amb plats tradicionals presentats d'una forma tan original!
ResponderEliminarFa molt bona pinta! Ha d'estar boníssim!
ResponderEliminar