Buscar este blog

domingo, 26 de junio de 2011

Xampinyons amb farciment d'estiu

Com ja us vaig dir, el 24 era el sant del meu pare, Joan, i com a regal, a part de la coca i una iogurtera (perquè diu que vol aprendre a fer-se els seus propis iogurts), també li vaig preparar un dinar per celebrar-ho. El dinar va consistir de 4 aperitius i un plat principal.

Tot va estar molt bo i va sobrar poca cosa, així que per l'entrada d'avui, us deixo el primer aperitiu perquè aneu obrint boca!

Que aprofiti!!!

Ingredients:

- Xampinyons sencers grans (per farcir)
- 2 llaunes de tonyina amb oli d'oliva
- 2 ous durs
- maionesa lleugera
- oli
- sal
-julivert

Preparació:

1. Començarem barrejant la tonyina esmicolada, l'ou dur ben ralladet i la maionesa. Ho reservarem a la nevera.

2. Mentres, treurem el peu del xampinyons, i passarem el barret per una mica d'aigua per tal de treure la terra que hi hagi pogut quedar.

3. Passarem els xampinyons a una paella amb una mica d'oli, i els courem donant-li volta i volta (jo prefereixo coure'ls a la paella perquè queden molt sabrosos, al forn es deshidraten i queden secs).

4. Un cop els xampinyons estan cuits els posem a un colador perquè deixin anar la seva aigua. I quan estiguin del tot freds els farcim amb el farciment reservat.

5. Li espolsem julivert si volem i llestos!!

Boníssims i molt lleugers!!

Si us n'heu adonat, aquest és el mateix farciment dels típics ous farcits, però en lloc de ser ous, són xampinyons. És molt bo en gust i, sobretot, molt refrescant. No deixeu de provar-los en aquesta època de l'any!

11 comentarios:

  1. Roser, una molt bona recepta de diumenge, prenc els xampis per l´aperitiu. Petons i bon diumenge.

    ResponderEliminar
  2. És el que t'anava a comentar... sembla el farcit dels ous farcits!! Els haurem de provar amb xampinyons!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  3. M'agrada la idea del xampis farcits... L'apunto a pendents.
    Petonets

    ResponderEliminar
  4. Compramos ayer unos champis gordos y blancos,pensábamos cenarlos al horno pero como dices,tal vez se resequen,le enseñaré a mi contrario tu receta,a mí me encanta.
    Saludos.

    ResponderEliminar
  5. Roser unos champiñones estupendos ,que receta mas rica
    besinos

    ResponderEliminar
  6. M'agradan molt estos xampis ¿lo he dicho bien? Tienen que estar molt bo, además, te han quedado preciosos con esa farsa de huevos, atún y mayonesa en lo alto.
    Besitos

    ResponderEliminar
  7. Segur que entre el dinar i els regals, el teu pare va quedar molt content!
    Un aperitiu fresquet fantàstic per ara que ja fa mooooolta calor ;)

    ResponderEliminar
  8. Un bon aperitiu! M'agraden molt els xampinyons.
    Veig que sou de tradició cuinera, no?
    Petons.

    ResponderEliminar
  9. que originals! doncs han de quedar boníssims amb aquest farcit! i molt millor que amb ou!!! molts petonets bonica

    ResponderEliminar
  10. Que bocado tan sencillo y tan rico!, habrá que hacer muchos que seguro que son sacarlos a la mesa y desaparecen
    Un beso y buena semana

    ResponderEliminar
  11. Que delicia!!!!!!!!!!Muchos saludos de Perú

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!