Buscar este blog

jueves, 23 de junio de 2011

Coca de Sant Joan amb crema de xocolata

Aquesta coca està dedicada al meu pare, que es diu Joan i es mereix aquesta i totes les coques del món. Però no és una coca com les típiques de sant joan, no és ni de crema pastissera, ni de pinyons, ni de llardons, serà de crema de xocolata amb atmetlles caramelitzades. M'agrada donar un toc de diferència i de sorpresa.

He estat buscant receptes aquest matí, tot mirant blogs de cuina diferents, volia una recepta de coca ràpida, lleugera, sense massa fermentacions ni complicacions, així que he trobat una massa que m'ha servit força, de Pa amb oli i xocolata, tot i que m'he trobat que és una massa complicada si vols farçir-la, ja que queda molt líquida i és difícil treballar-la, però me n'he sortit.

Aprofito per participar al blog Memòries d'una cuinera, on el tema proposat són coques de sant joan a la nostre manera.

Ingredients:

-PER LA CREMA DE XOCOLATA:
* 250 g de llet
* 1 branca de canyella
* 20 g de maicena
* 50 g de sucre morè
* 20 g de xocolata amb llet

-PER LA MASSA DE COCA:
* 150 g de farina
* 100 g de sucre morè
* 30 g de margarina
* 2 ous
* 7 g de llevat químic

-PER DECORAR:
* sucre blanc
* atmetlles caramelitzades

Preparació:

1. Per la crema pastissera de xocolata, primer posarem a infusionar la meitat de la llet amb la canyella.

2. Passats uns minuts, treurem la canyella i posarem la xocolata a trossos perquè es vagi fonent. Triturarem la resta de la llet amb el sucre i la maicena i ho incorporarem a la llet amb xocolata. Deixarem coure fins que bulli uns minuts, remenant constantment. Reservem.

3. Per fer la massa de coca, triturarem els ous i el sucre per un cantó i barrejarem la farina i el llevat per l'altra.

4. Incorporarem la barreja de sucre i ous a la farina, amb compte i remenant amb unes varilles fins que quedi una barreja homogènia i sense grumolls. Finalment hi tirarem la margarina desfeta.

5. Forrem una plata de forn amb paper especial per forn i estendrem, amb l'ajuda d'una espàtula i amb compte, la meitat de la massa de coca. Un cop tenim la forma que volem, posem la crema de xocolata (segurament gastareu la meitat) ben extesa, i acabem de tapar la crema amb la resta de massa, amb compte de no mesclar la massa de coca amb la crema de xocolata.

6. Per sobre, li espolsarem sucre blanc i atmetlles caramelitzades,

7. Ho posarem al forn preescalfat a 210º durant 15 minuts aproximadament, deixem refredar i a menjar que s'acaba.

M'ha agradat molt com queda la massa de coca, pensava que la crema de xocolata desapareixeria juntament amb la coca i que aquesta no tindria gaire bon aspecte, però no. Queda una coca deliciosa, gens empalagosa, amb una consistència i gust a galeta molt interessant. El toc d'atmetlla caramelizada li dóna el punt final!!


16 comentarios:

  1. A quina hora dius que es la revetlla?????
    Jo també en faig una de farcida de xocolata, pero amb pasta de full, perque es la que a mi mes m'agrada...
    Petonets

    ResponderEliminar
  2. ualaaaaaaaaaaaaaaa! aquesta coca ha d'estar boníssima! el teu pare estarà feliç!!! ;P molts petonets bonica i gràcies per participar! (recorda deixar un comentari al bloc de Memòries amb l'enllaç, please!)

    ResponderEliminar
  3. Té una pinta fantàstica! I és una de les masses més senzilles que he vist. Primer en volia fer una, però al final marxem fora i segurament passaré.
    Petons

    ResponderEliminar
  4. Tiene una pinta muy rica, Roser, un trocito de eso en la merienda con un cafelito vendría estupendo.
    Por cierto, en un descuido un día empiezo a hacerte los comentarios en catalán. Te crees que soy capaz de entender casi todas las palabras de tus entradas? Cualquier día te sorprendo.
    Besitos

    ResponderEliminar
  5. Roser ,esta receta muy apropiada para el dia de hoy ,te quedo superior
    besinos

    ResponderEliminar
  6. Moltes felicitats al teu pare!
    A sobre de fer una coca innovant, que bé!
    Moltíssimes gràcies per participar al memòries i bona revetlla.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  7. Con chocolate!! qué pasada...
    Felicidades para tu padre, hoy es el gran día!!!

    ResponderEliminar
  8. muy bien en la innovacion esta el exito como eres joven asi estas de inspirada je,je la mia la clasica y la tengo en el horno en una hora sale
    bona revetlla i felicita al teu pare Joan
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  9. Hai Dear

    This looks yummy....you have a lovely blog...Please check out my blog..It is for food lovers and person who love to cook..You could find so many recipes that you can easily try at home..I update this blog on a regular basis…So please follow me and motivate me..Thank you
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com

    Aarthi

    ResponderEliminar
  10. Potser no és típica, però té una pinta tremenda!
    Moltes felicitats al teu pare!!!

    Petons!
    Anna

    ResponderEliminar
  11. Felicitats al pare bonica!!
    La coca t'ha quedat espectacular, jo en vaig fer una de pasta de full farcida de xocolata amb ametlles per sobre! Boníssima! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  12. Esperava veure una coca de Sant Joan farcida de xocolata...per fí. Segur que el teu pare se la cruspir sense contemplacions.

    ResponderEliminar
  13. Uau, farcida de xocolata molt millor que la típica de crema ;)

    ResponderEliminar
  14. Esta coca te ha quedado de lo más rica, me encanta, un besote y buen finde

    ResponderEliminar
  15. Molt bona també farcida de crema de xocolata, prenc nota i qualsevol dia la faig així,no cal que sigui Sant Joan. Petons,

    ResponderEliminar
  16. Molt bona pinta!! li faria una caixalada...

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!