Buscar este blog

miércoles, 22 de junio de 2011

Tartar de salmó cuit

Avui la cosa va d'amanides, i si us agrada el salmó, segur que us agradarà aquesta.
L'he anomenat "tartar", perquè la presentació que té és semblant a un tartar, però amb la diferència que el salmó ja està cuit al vapor!

És ideal per aquesta època, i pot servir tant d'aperitiu, com de primer plat o de segon plat. Si li feu una base de patata o arròs es converteix en un plat únic, així que ja veieu, és un plat multifunció!! En aquest cas jo el vaig fer com a amanida compartida.

Ingredients:

- Salmó (150 g)
- 1 alvocat
- 1 tomàquet de cor de bou
- 2 cogombrets en vinagre
- enciam
- vinagre de mòdena de figues
- sal maldon
- oli d'oliva
- llima
- lactonesa d'anet:
- 50 ml llet
-100 ml oli oliva
- anet picat

Preparació:

1. Per la lactonesa d'anet, que és una maionesa sense ou (ideal per dur com a condiment a la platja o d'excursió, així evitarem el risc de salmonelosis), triturem amb la batedora la llet i l'oli fins que agafi la consistència de la maionesa. S'hi espolsa una mica d'anet picat i el reservem a la nevera.

2. Tallem el tomàquet a trossets petits i el col·loquem com a base dins un motlle rodó. Li posem un raig d'oli i sal maldon.

3. Tallem a quadradets petits l'alvocat i li posem per sobre unes gotes de llima. Ho disposem a sobre el tomàquet.

4. Finalment, coem el salmó al vapor durant 3-4 minuts, separem les capes amb les mans i el disposem sobre l'alvocat. Li posem un parell de cullerades soperes de lactonesa i dos cogombrets per decorar.

5. Posem unes fulles d'enciam al voltant del tartar, amanides amb oli i vinagre de mòdena de figues i ja tenim una amanida llesta per menjar!!!

Espero que us agradi i que aprofiti!!!


9 comentarios:

  1. Quina bona pinta i que fresquet que es veu aquest plat...Perfecte per la calor que fa aquets dies ( i la que fará)
    Petonets,

    ResponderEliminar
  2. Perfecte com a plat únic!
    Cuina al vapor és tot un encert.
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. Me encanta el salmón, y soy super aburrida para prepararlo, siempre a la plancha y con alcaparras o mayonesa.
    me llevo esta delicia!

    ResponderEliminar
  4. doncs m'agraden les amanides i el salmó! aixíq ue m'encanta la teva recepta!!!!!! la presentació és fantàstica!!! molts petonets guapa

    ResponderEliminar
  5. Me ha gustado mucho esta receta, roser, porque también puede servir para aprovechar un resto de salmón que nos haya sobrado de otra comida.
    Besitos

    ResponderEliminar
  6. muy buena esta idea de tartar y muy apropiada para estos calores
    me gusta
    bona verbena
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  7. Te quedo un tartar estupendo ,una receta muy rica
    besinos

    ResponderEliminar
  8. Ya la he copiado, es una verdadera maravilla como la has preparado, que rica!
    Un beso

    ResponderEliminar
  9. La combinació de salmó, alvocat i tomàquet és una de les meves preferides per fer amanides refrescants a l'estiu!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!