Buscar este blog

miércoles, 15 de junio de 2011

Amanida trifàsica

Bon dia blogaires. Ja som 15 de juny, així que avui toca la recepta del 15, que com molts sabeu, aquest mes hi ha com a tema les "amanides". Un tema ampli, un nou repte a superar.

Les amanides són un dels meus plats preferits. En realitat, una amanida no significa que hagi de dur sempre enciam, sinó que es refereix a un plat fresc, lleuger, ideal com a primer plat o com a plat únic.

Un dia, a un programa de canal "de casa", "Celebraciones fáciles", van explicar una amanida molt fàcil i original que em va cridar l'atenció. La vaig provar de fer i, certament, estava boníssima. Així que us deixo la meva proposta per la recepta del 15 de juny aquesta amanida amb inspiració televisiva, però amb el meu toc personal.

Li he posat de nom "amanida trifàsica" perquè, com veureu, té 3 capes que la fan ser original, completa i ideal per endur-te com a carmanyola a qualsevol lloc: l'arròs salvatge mixt, el salmorejo, i el salpicón! Apunteu!!

Ingredients (per a dues persones):

- 100 g d'arròs mixt (blanc, salvatge, integral)
- 2 cogollos d'enciam
- 200 g de salpicón preparat LaSirena
- Crema de mòdena (vinagre de mòdena reduïda)
- 300 g de salmorejo

PEL SALMOREJO:

-250 g de tomàquets peres madurs
-20 g de ceba tendra
- 4 pepinillos
- 20 g d'avellanes torrades
-15 ml de vinagre de vi
- 10 ml d'oli d'oliva extra
- sal i pebre
- 50 ml d'aigua mineral


Preparació:

1. Primer farem el salmorejo, posant TOTS els ingredients a un bol i triturar amb l'ajuda d'una batedora els ingredients fins que quedi una pasta homogènia, sense trossets molt visibles.

2. Deixem descongelar el salpicón. Mentrestant, bullim l'arròs durant uns 20 minuts i el deixarem refredar. L'emplatem.


3. Sobre el llit d'arròs posem els cogollos tallats en juliana, ben nets.

4. Com a vinagreta, napem els cogollos amb una bona quantitat de salmorejo. Siguem generosos amb aquest perquè serveix per amanir tot el conjunt del plat.

5. Sobre l'arròs, l'enciam i el salmorejo hi posem el salpicón de marisc, que prèviament haviem deixat descongelar.

6. Finalment, com a últim toc, posem una mica de crema de vinagre de mòdena com a decoració final del plat, i ja estarà llest per cruspir.

Us hi apunteu?? Jo me'l menjaria cada dia!! I amb aquesta calor encara més!!

Que aprofiti!!!

Calories per ració: 400 calories aproximadament

Un plat complet apta pels que encara els hi dura la operació bikini!! A menjar amanides!!!

17 comentarios:

  1. bon dia guapa! tens tota la raó! les amanides són boníssimes de totes les maneres! de fet cada dia és el meu dinar! jijijiji. La teva proposta boníssima, m'agrada que hagis posat arrós! molts petonets bonica

    ResponderEliminar
  2. Qué bonito llamáis a las ensaladas en catalán... cada día me gusta más vuestro idioma.
    Y la ensalada, deliciosa!!

    ResponderEliminar
  3. A aquesta amanida li va de perles el nom de trifàsica, amb aquestes tres capes a cada qual més bona!! Quina pinta! A mi si porta salmorejo m'has guanyat... perquè m'encanta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  4. Quan he llegit trifàsica em pensava que portaria Baileys, ja,ja,ja.
    A mi les amanides em venen més de gust amb el bon temps, refresquen molt!
    Quina amanida més complerta, va molt bé com a plat únic!
    Petons.

    ResponderEliminar
  5. M'agrada molt la combinació de sabors...
    Petonets

    ResponderEliminar
  6. Roser una ensaladina muy rica ,para los dias de calor ,estupenda
    Besinos

    ResponderEliminar
  7. Mi traductor no ha querdio funcionar, pero viendo las fotos ya me imagino lo riquisima que tiene que tiene que estar esta ensalada. Y has puesto hasta las calorias!
    Un beso

    ResponderEliminar
  8. Je je je... m'encanta el títol de la recepta, està molt ben trobat! Les amandides també són els meus plats preferits, sobretot si són tan vistoses i variades com aquesta ;)

    ResponderEliminar
  9. a mi tambien me gusta esta ensalada trifasica multicalorica me la apunto
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  10. Roser, m'ha agradat molt la teva amanida trifàsica! I et diré una cosa... jo la menjaria de plat únic!!
    Petons!

    ResponderEliminar
  11. Aquesta amanida és un plat ben complet!

    ResponderEliminar
  12. M'agrada que us agradi. Em satisfà veure els vostres comentaris. És un plat complet molt nutritiu que s'ha de disfrutar durant aquesta temporada, que a l'hivern el cos ens demana més aviat calditos! jeje! petons a tots!

    ResponderEliminar
  13. Una amanida ben refrescant i gens alcohòlica! Jeje! M'anoto el salpicón de La Sirena.

    Petons!
    Anna

    ResponderEliminar
  14. Las ensaladas no me encantan, me chiflan! un besote y buen finde

    ResponderEliminar
  15. ¡quina gana! no puc mirar el teu blog aquestes hores!!!

    http://0001deasdeocio.blogspot.com/

    :D

    ResponderEliminar
  16. Hola trifàsica!!
    Et mereixes el premi que te donat!!
    vine a veurem!!

    ResponderEliminar
  17. Hola Roser,

    Ostres saps que no t'havia associat el teu blog amb les entrades que vaig rebent al meu correu? :) Entrava per separat a veure les receptes i ara veig que ahir et vaig deixar un comentari en el pastís de formatge i ara avui el rebo per mail, sóc una despistada! Ja em semblava a mi que m'hi havia subscrit i a més t'havía fet comentaris, ja que tu m'en deixes molts i vam parlar de la pizza, es nota que ahir erem dilluns! Doncs res, fantàstic que ja vaig rebent les teves receptes!
    Petons :)

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!