Avui us presento un plat que és una còpia d'un dels plats més demanats (almenys per la meva família) del restaurant Cal Frare. Aquest és un espai gastronòmic que es troba a Maians (prop d'Igualada) i és el restaurant predilecte per celebrar un aniversari, sant....el que sigui, és un lloc ideal on el tracte és exquisit, el menjar sempre al punt i el vi espectacular, en realitat, del vi s'ha de vigilar no fos que no us pogueu aixecar de la cadira, perquè està tan bo que no pararies mai de beure'n.
La nostra tradició és demanar un pica-pica de diversos plats (normalment sorpresa) i després un segon plat de carn o peix que sempre és espectacular (sembla que em donguin comissió per fer-los publicitat, però no, només em vé de gust compartir amb vosatres un lloc gastronòmic com pocs, actualment).
L'entrada d'avui té el mateix nom que a la carta del restaurant, i està elaborat de la mateixa manera excepte la cocció final, ja que, al restaurant, acaben el cruixent fregint-lo i jo, fidel a la meva filosofia de cuina i vida saludable, l'he acabat al forn. Diferent però molt gustós.
Apunteu la recepta i animeu-vos a provar-la perquè és una recepta de festa.
Ingredients (per 5 persones):
- 5 fulles de massa brick o fil·lo
- 4 peus de porc ja cuits (uns 700 g aproximadament amb os)
- 200 g de xampinyons
- 10 g de ceps secs
- 10 g de trompetes de la mort seques
- 100 g de ceba
- 100 g de paté de foie al pebre
- un grapat de pinyons
- ou
- sal i oli
Per acompanyar:
- Enciams variats
- Fruits vermells congelats
- mel
-vinagre de mòdena
- sal
- oli
Preparació:
1. Primer rehidratarem els ceps i les trompetes amb una mica d'aigua.
2. Desossarem els peus de porc ja cuits (aquesta és la part més feixuga (que no difícil) de la recepta, el millor és asseure's a la taula de la cuina, davant la televisió, i us passarà l'estona volant).
3. Quan tenim els punts anteriors llestos, passarem a sofregir la ceba talladeta ben petita a una cassola ampla i poc fonda.
4. Quan la ceba canviï de color, incorporar la carn dels peus de porc tallat a trossets, salar, donar unes voltes i, seguidament, posar-hi el paté, els xampinyons i els bolets rehidratats.
5. Deixar coure uns 15-20 minuts, posant el caldo dels bolets rehidratats, en cas que en demani, i al final de la cocció tirar-hi un grapat de pinyons (li donarà un toc cruixent).
6. A l'últim moment, traiem de la nevera la pasta brick, i a una fulla, posem un parell de cullerades de la farsa i tanquem com si d'un paquet es tractés, de manera que quedi una forma rectangular (llàstima que no vaig recordar de fer fotos del pas a pas).
7. Pintem amb ou batut els 5 cruixents i els posem al forn preescalfat al màxim durant uns 10 minuts, fins que veiem que agafa un bonic color daurat.
8. Finalment emplatem, acompanyat d'una amanida de fruits vermells amb vinagreta de mel i vinagre de mòdena, que li dóna el punt refrescant i dolç-àcid del plat.
I a disfruta'l!!!
Observacions: Una llàstima que no hagi fet una foto del cruixent amb el farcit a l'interior, però és que estava tant bo que no vaig tenir temps ni de pensar amb la màquina de fer fotos, ja se sap, el plaer del paladar!! Quan el repeteixi (que el repetiré), ja intentaré recordar-me'n!
Aquest plat li he de fer al meu pare, li encanten els peus de porc...
ResponderEliminarPetonets.
Roser, qué rico aperitivo.
ResponderEliminarHoy he conseguido leer enterita la receta, pero hice trampas, conseguí a través de google traducir la página, quise traducir lo de los pies de cerdo y al final lo tradujo todo.
Es una pena como dices que no sacaras una foto del interior.
la idea de hacerlos al horno en lugar de freirlos, genial, como dices es más sano.
Besitos
Jo no sóc gens de peus de porc, però fets així no diria pas que no!
ResponderEliminarI jo també prefereixo el forn abans dels fregits, queda igual de bo i molt més lleuger ;)
Sóc un cas, no m'agrada la carn però m'encanten els peus de porc així que ja me'n pots guardar la propera vegada!;)
ResponderEliminarPetonets.
Roser ,que buena pinta tiene ese aperitivo ,me lo comeria ahora mismo
ResponderEliminarbesinos
Pues tomo nota, me parece una autentica delicatessen, aunque tengo que atreverme con la pasta filo que creo que es un poco complicada.
ResponderEliminarUn besito
No es nada complicada Nora, atrévete!!
ResponderEliminarA casa no som massa de peus de porc però t'asseguro que no faria un lleig als que ens presentes avui. Molt més sa enrossit al forn i més tenint en compte que ja és un plat prou contundent!
ResponderEliminarM'anoto la recomanació del restaurant Cal Frare.
Petonets!
Anna
Hola,
ResponderEliminarAcabo de trobar el teu blog per casualitat. Això té MOLTA bona pinta!!
Irma
Ara feia dies que no passava pel teu blog, quina super bona pinta!!!! m'agrada tot el que porta, i a sobre els peus de porc són un dels meus plats preferits, intentaré fer-ho!
ResponderEliminarHola!! Em fa molta il·lusió haver-te descobert. Aquest cruixent de peus de porc em sembla genial, me l'apunto per fer-lo.
ResponderEliminarEspero veure't pel blog, jo tornaré per aquí ;)
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
ResponderEliminarhola, jo volia dir en poques paraules ke akesta recepta es genial, moltes gracies per tot. com a curiositat, e pogut llegir en el teu bloc ke ets una noia molt creativa amb el menjar, mira jo nomes tinc 12 anys per l apassio per inovar coses en la cuina m apassiona i ke jo tmb soc molt creatiu. kuan jo tingui alguna recepta ja la penjare pk la poguis veure. gracies per tot
ResponderEliminarHola Roser, he fet els cruixents i he tingut un èxit espectacular!!!! He intoduït una variant per aquells que no els hi agraden els peus de porc (els meus fills) i els he substituit per pechuga de pollastre i dauets de pernil. Ha quedat tot boniiiiiiisim. Gràcies.
ResponderEliminarNaltroa hair vam provar algo similar... Brick de peus de porc amb botifarra d'arròs. També estava molt bo!
ResponderEliminar