Buscar este blog

domingo, 29 de enero de 2012

Quinoa amb llet (de soja)

Avui us presento un cereal molt interessant i poc consumit: la quinoa.

Què és? Doncs és un cereal amb un alt contingut proteic (12-18%), ric en fibra, fòsfor, magnesi i ferro. No conté gluten, per tant, és ideal pels celíacs, i és de fàcil digestió. Una meravella, oi? Hi ha persones que la troben amargant, tot i que jo no ho he notat (potser perquè m'agrada el sabor amarg).

Aquest postre és una variació de l'arròs amb llet de sempre. És una alternativa pels celíacs i pels intolerants a la lactosa. Triga 15 minuts en coure's i el sabor és deliciós. Heu de fer la prova!!

Ingredients (per a dues racions):

- 80 g de quinoa EL GRANERO INTEGRAL
- 600 ml de llet de soja
- 2 culleradetes de mel
- 1 culleradeta de sucre avainillat
- 1 polsim de canyella


Preparació:
1. En un cassó, en fred, posem la quinoa i la llet de soja. Ho col.loquem al foc i, quan comenci a bullir, ho deixem coure un 15 minuts, sense deixar de remenar (per evitar que s'enganxi la quinoa al fons del cassó).

2. Quan la quinoa estigui cuita, ho endolcim amb canyella, mel i sucre avainillat (al gust de cadascú).

3. Ho servim en gots de iogurt.


Per no deixar-ne ni un granet!!!


La quinoa utilitzada a aquesta recepta procedeix de l'empresa EL GRANERO INTEGRAL, fabricant de productes naturals i ecològics, sempre amb l'objectiu prioritari de la qualitat dels seus productes i el respecte i cura pel medi ambient. Va ser fundada fa més de 27 anys, és a dir, té més experiència que jo. Va surgir per cobrir el buit en el mercat de l'alimentació natural i dietètica, en aquells temps...

Si voleu conèixer més infomació sobre aquesta marca, només cal que cliqueu sobre aquí o aquí, al facebook, on ens donen moltes idees de receptes per elaborar amb aquests productes tan sans i nutritius.


Per aquesta raó, vull agrair infinitament la generositat que ha tingut EL GRANERO INTEGRAL de fer-me arribar tot aquest contingut de productes dietètics i ecològics, tan necessaris per poder rendir el màxim cada dia.



Els productes que m'han fet arribar han estat:

Farina d'espelta integral
Farina de teff integral
Omega vegetal
Mill pelat
Llenties vermelles
Soja groga
Cuscús d'espelta 
Sèsam cru
Azuki
Quinoa
Fusilli de kamut integral

A més d'uns sobrets de llavors i cereals. 100% energètics. Per començar el dia amb alegria.
Més informació sobre aliments i complements dietètics.

I conservat al buit, aquestes dues proteïnes vegetals:

Tofu
Seitàn


Avui he elaborat una recepta amb la QUINOA, però com veieu, encara em falten molts productes per tastar i descobrir. Així que, a poc a poc, us aniré endinsant en el món de l'alimentació saludable (sempre amb alguna que altra excepció, que també hem d'alegrar la vida amb algún vici, que tots en tenim algún...).

Només espero que, si podeu, feu la prova amb aquests nous productes... 

A la varietat hi ha el gust

Bon profit!!

sábado, 28 de enero de 2012

Aperitius amb amanides "Mahn Mac"

Avui us donaré unes idees per aperitius perquè tingueu en compte a l'hora d'organitzar un àpat familiar o amb els amics.

El producte estrella són les amanides que ens proporciona Mahn Mac -  Delicatessen. 

Aquesta empresa, va néixer fa pocs anys degut a la creixent demanda d'aliments frescos i a punt per consumir, a causa de la falta de temps que tenim per cuinar.
És una empresa líder en la fabricació d'amanides, tapes i vinagretes.

Són productes gustosos, cremosos i frescos, que sempre va bé tenir-ne a la nevera per quan ens surt un imprevist i no tenim res per menjar, ja que són productes "llestos per consumir", mantenint-se frescos durant 3-4 mesos, conservant tot el sabor i textura.

He d'agrair la generositat que ha tingut Mahn Mac-Delicatessen per enviar-me tot aquest lot d'amanides:


A continuació us detallo cada un dels productes:

Amanida russa - la clàssica que mai cansa


Amanida americana - amb col, ceba, pastanaga i salsa americana


Amanida de pollastre - acompanyat de pinya, xampinyons i ou dur

Patates amb allioli - una tapa clàssica sempre present a la cultura mediterrànea


Amanida de cranc - amb pinya, ou i la meravellosa salsa rosa


Amanida italiana - a base de pasta, pernil i verdura, 100% mediterrànea


I aquí us mostro algunes de les receptes que he provat de fer amb aquestes amanides. A partir d'aquí, feu volar la imaginació, els vostres invitats quedaran bocabadats, i amb ben poca feina...

Tomàquets farcits de cranc

He buidat un tomàquet de la varietat "cor de bou", i l'he farcit de l'amanida de cranc. La podeu farcir amb qualsevol de les altres varietats.
L'he decorat amb una mica de porradell i un cogombre amb vinagre...

Hem direu que no és vistós....i amb 2 minuts de preparació!


Truita enrotllada de patates al allioli


L'elaboració és molt senzilla també. Amb un ou, fem una truita que quedi ben fina, com si fos una crep, i la farcim de les patates a l'allioli. Enrotllem la truita, la tallem i punxem cada rotllet amb un escuradents. Decorem amb una mica d'alfàbrega picada amb oli, i uns brots de germinats amb salsa brava!

Els vostres amics es voldran quedar a viure a casa vostre.....


Us imagineu un entrepà de patates al allioli, o d'amanida russa!?? Se m'està acudint ara mateix i m'encanta la idea!!

Doncs aquí us mostro algunes de les amanides i possibles formes de presentació, dels productes Mahn Mac. Si teniu l'oportunitat de prova'ls us garanteixo màxima qualitat i sabor.

Ideals per aquells dies que la cuina es converteix en el teu enemic, i la peresa en la teva amiga....

Que vagi de gust!!

jueves, 26 de enero de 2012

Arròs caldós amb verdures i gambes

Què us sembla si us preparo un arròs integral, amb molta verdura, ben caldós, i acompanyat d'unes gambes com a remate final??

Doncs aquí el teniu. Ja sé que molta gent no cuina amb arròs integral, pel fet que triga 10 minuts més en coure's...i què són 10 minuts, quan el resultat final és un arròs ple de vitamines, minerals i fibra? Animeu-vos a canvia l'arròs refinat que teniu al vostre rebost, guanyareu amb vitalitat i salut!! No ho dic jo, ho diuen els estudis!

Ingredients (per a 3-4 persones):

- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 2 grans d'all
- 1 porro
- 6 xampinyons
- 1 carxofa
- 200 g de mongeta tendra
- 100 g de fabetes
- 1/2 albergínia
- Salsa de tomàquet
- Whisky
- Caldo de peix natural Aneto
- 6 gambes argentines
- 250 g d'arròs integral ecològic Eco-Salim
- Julivert fresc
- Porradell fresc
- Oli d'oliva

 

Preparació:

1. A una paella o rodó, afegiu un rajolí d'oli i els alls trinxats. Quan comencin a daurar, afegir les gambes i marcar-les pels dos costats. Reservar-les.

2. A la mateixa paella hi afegim la ceba, el pebrot, el porro, i l'albergínia, tallat tot ben petitet. Un cop la verdura hagi perdut la textura cruixent, afegim la resta de verdures tallades, també, ben petites: els xampinyons, les mongetes, les fabetes i la carxofa. Afegim un rajolí de whisky i deixem reduir uns minuts.

3. A continuació afegim la salsa de tomàquet i l'arròs.Donem unes voltes i evoquem el caldo de peix. Deixem coure 30 minuts a foc mig.

4. Uns 10 minuts abans d'acabar la cocció, afegim les gambes, el julivert i el porradell picats. Jo no hi poso sal perquè el caldo de peix ja vé salat, però si algú en necessita més sempre té l'opció d'afegir-ne.

5. Parem el foc i deixem reposar uns minuts, mentre gaudim d'un bon aperitiu a base d'olivetes, escopinyes i, perquè no, un gotet de martini.

Us he fet venir ganes de cap de setmana, oi?

Doncs apunteu-vos la recepta pel diumenge que vé, acompanyat de la coca-tortell de nata i crema...

Un dia...rodó!!

Que aprofiti!


domingo, 22 de enero de 2012

Coca - tortell de nata i crema

Aquest any volia estrenar-me elaborant el meu primer tortell de reis. El problema és que no vaig tenir temps, i el poc temps que tenia no el vaig aprofitar cuinant.

Per això he volgut rescatar la recepta del tortell de reis que ja tenia guardada, i l'he fet servir per elaborar-ne una coca, ja que els reis ja han arribat a Orient, i m'hauré d'esperar un any per tornar a fer un tortell com cal!

L'he farcit de nata i crema perquè són els meus farciments preferits, i no sabia per quin decantar-me. I ja que hi som, unes quantes calories de més no fan mal. Un dia és un dia (tenim tota la setmana  en endavant per fer bondat).


Ingredients:

- 275 g de farina de força
- 75 ml de llet
- 25 g de llevat prensat
- 75 g de sucre
- 1 ou
- 1 cullerada de licor (de cireres o de taronja)
- 50 g de mantega o margarina
- un pessic de sal
- Atmetlles crues (per decorar)
- 250 g de nata montada 
- 250 g de crema pastissera


Procediment:

1. Mesclarem la llet tèbia amb el llevat desfet, i ho incorporarem a la farina, juntament amb el sucre, l'ou, la mantega tova, la sal i el licor. Ho amasarem fins que quedi una massa ben homogènea.

2. Col·locarem la massa (jo li he fet una forma allargada) sobre la safata del forn forrada amb paper de forn per evitar que s'enganxi. Deixarem pujar la massa unes 2 hores.

3. Un cop hagi passat aquest temps, posarem les atmetlles crues sobre la coca i, si volem, la pintem amb llet o un ou, perquè agafi color.

4. La courem al forn pre-escalfat a 190ºC, durant 20-25 minuts, fins que quedi daurada.

5. Un cop la coca estigui freda, la farcirem amb la crema pastissera (també freda), i la nata montada (comprada al forn de pa).

Ho reservem a la nevera o ens ho cruspim directament....un postre de diumenge!!

Que aprofiti!!

viernes, 20 de enero de 2012

Pizza integral d'albergínia i tofu

Ja que som divendres, què tal una pizza per sopar?

La base és feta amb farina de civada integral molt primeta, com les que a mi m'agraden, cruixent i farcida de les meves verdures preferides. Segur que pensareu, falta el formatge, ho sé, jo també  ho pensava, i vaig estar a punt de posar-ne, però vaig superar la temptació i, enlloc de formatge, vaig acabar la pizza amb unes culleradetes de pesto casolà, que li dóna un toc moooolt bo! 

El tofu, per qui no el conegui, és una proteina vegetal elaborada a base de soja. A més a més, aquest, concretament, de Natursoy, és de procedència ecològica. Què més es pot demanar, no?

Ingredientes (per dues pizzetes):

PER LA MASSA:
- 100 g de farina integral de civada ECO-SALIM
- 2 cullerades soperes de farina de força
- 10 g de llevat prensat
- sal marina
- aigua (la necessària)

PEL FARCIMENT:
- 1 ceba
- 1 albergínia
- 150 g xampinyons en conserva
- salsa de tomàquet
- olives verdes
- Tofu ecològic NATURSOY
- Orenga seca CARMENCITA
- Pedro Ximènez
- Alfàbrega seca
- Pesto (opcional)
- sal marina
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Per la massa, barrejarem el llevat amb una mica d'aigua tèbia fins que s'hagi desfet completament. Ho incorporarem a la mescla de farines amb la sal, i amasarem, anant afegint aigua fins que es formi una bola de massa que no s'enganxa als dits. Reservem.

2. En una paella amb una mica d'oli, saltejarem la ceba i l'albergínia amb un pessic de sal. A la meitat de la cocció afegirem un rajolí de Pedro Ximènez i deixarem reduir, alhora que les verdures es caramelitzen.

3. Un cop la verdura estigui llesta, fora del foc, hi afegirem els bolets en conserva, esclarits, les olives tallades per la meitat i els daus de tofu.

4. Dividim la massa de pizza en dos i les estirem fins que quedin ben finetes. 

5. Cobrim la base amb una mica de salsa de tomàquet i a sobre posem la barreja de verdures, olives i tofu. Afegim orenga i alfàbrega seca i les coem al forn preescalfat a 250ºC durant 10-15 minuts, fins que la base estigui cuita i cruixent (quedarà una textura dura semblant als crackers).

6. A l'hora de servir, si volem, hi evoquem unes culleradetes de pesto casolà.

"No hace falta decir nada más"

Bon profit!

martes, 17 de enero de 2012

Tumbet "malloricà"


Què és un tumbet "malloricà"?

Doncs una fusió de mallorquí amb americà!! Si, si, no m'he tornat boja. Com alguns sabeu, el tumbet és un estil semblant a la samfaina catalana, però d'origen mallorquí. Aquest tumbet, però, té un toc especial, els calamars amb salsa americana, que molt generosament em va fer arribar l'empresa de conserves Calvo. Per això la fusió amb estil americà.

A Calvo, a més de fer conserves de peix, també elaboren patés, plats llestos per menjar, com l'amanida de cous-cous que apareix a la foto, inclús hamburgueses i salsitxes. És una empresa que va creixent a poc a poc gràcies als ingredients d'alta qualitat que fa servir. Per aquesta raó he volgut tastar aquests calamars amb salsa americana. I de què està feta la salsa americana? Doncs és una mena de sofregit a base de tomàquet, ceba, oli, espècies i sal, però d'un sabor per paladars exigents....

Ingredient (per 4 persones):

- 300 g de salsa de tomàquet
- 2 patates
- 2 cebes 
- 2 pebrots verds italians
- 1 albergínia
- 3 llaunes de calamars amb salsa americana Calvo
- oli d'oliva



Preparació:

1. Pelarem i tallarem les patates a rodanxes fines. Un cop les tinguem, les col·loquem en un plat, tapat amb paper film i ho introduim al microones durant 10 minuts, a màxima potència.

2. Mentres, tallarem la ceba, l'albergínia i els pebrots en rodanxes, i ho sofregirem a una paella amb una mica d'oli d'oliva i un pessic de sal.

3. Un cop les patates i les verdures estiguin cuites, emplatarem: primer posem una capa de salsa de tomàquet al fons del plat, seguidament fem una capa de rodanxes de patates, i a sobre hi posem la resta de la verdura saltejada (ceba, albergínia i pebrots). Finalment, al cim de la muntanya, hi disposem els calamars amb la seva salseta americana.


  Ràpid i gustós!!
Que vagi de gust!!

domingo, 15 de enero de 2012

Carxofes farcides de carn d'olla i salsa ràpida de pebrot escalivat

Avui és dia 15, i puntualment, com cada mes, hi ha la Recepta del 15. Aprofito per felicitar als organitzadors del esdeveniment, Els fogons de la Bordeta i a la Xocolata desfeta per el primer any que celebreu i que esperem que en feu molts més.

Quin creieu que és el tema del mes? Doncs si, les CARXOFES!!

M'encanta aquesta verdura, tant al forn, al microones, bullida, estofada.....de qualsevol manera. I gràcies a aquest event, he menjat les primeres carxofes de la temporada (ja que fins llavors encara no n'havia comprat).
La recepta que us presento és una recepta d'aprofitament perquè, com compendreu, la carn d'olla ja estava feta, de l'escudella de Nadal que va fer la meva àvia. Només calia descongelar-ho i llest. Delicioses!!

Ingredients (per una persona):

- 2 carxofes
- Carn d'olla**
- 2 cullerades soperes de formatge cremòs

Per la salsa de pebrot escalivat:

- 1 pebrot escalivat en conserva
- 3 cullerades soperes de salsa de tomàquet 
- pebre
- herbes provençals
- tabasc (opcional)


Preparació:

1. Posem un cassó al foc, amb unes gotes de llimona i fulles de julivert, per evitar que s'oxidi la carxofa. Quan començi a bullir hi afegiu les carxofes netes (sense les fulles exteriors).

2. Deixem bullir les carxofes entre 10 i 15 minuts. Escorrem i reservem.

3. Mesclem la carn d'olla amb el formatge cremós, i ho escalfem uns segons al microones perquè quedi ben integrat tot. Reservem.

4. Per la salsa de pebrots, triturem el pebrot, la salsa de tomàquet i les espècies al gust, fins que quedi una salsa ben fina.

5. Per la presentació, al fons del plat evoquem la salsa. Sobre la salsa col·loquem les carxofes que haurem farcit amb la mescla de carn d'olla i formatge.....

....amb dues carxofes no en tindreu prou, us ho asseguro!!


** Si no teniu sobres de la carn d'olla, podeu fer servir qualsevol altre sobrant que tingueu, ja sigui pollastre a l'ast, rostit.... inclús podeu fer la vostre mescla de carn picada i bacon, de pernil i formatge amb bolets..., això va al vostre gust.


Que vagi de gust!

viernes, 13 de enero de 2012

Plum-cake i mini-magdalenes de taronja i bombons

L'entrada d'avui la dedico a una persona que fa molt poc temps que conec, i que m'hagués encantat conèixer-la abans, la Pilar.

Què dir d'ella? Doncs que, a part de ser una excel·lent persona i companya, comparteix amb mi l'afició per la cuina, i aquesta recepta és collita seva. 

Com que el motlle que jo disposava era de plum-cake, i em sobrava massa, vaig decidir fer mini-magdalenes amb els motlles de les trufes.
A més a més, l'he convertit en una recepta d'aprofitament, dels bombons del nadal........

Ingredients:

- 1 taronja gran (ecològica si pot ser)
- 1 iogurt natural
- 250 g de sucre
- 250 g de farina per bescuits i magdalenes Santa Rita
- 50 g d'oli 
- 1 sobre de llevat (Royal)
- una pisca de sal
- 3 ous
- Bombons 
- Nous


Preparació:

1. Encendrem el forn a 180ºC i engrasarem el motlle de plum-cake amb oli i farina.

2. En un bol incorporem: la taronja sencera (sense la pell), el iogurt, el sucre, la farina, l'oli, el llevat, la pisqueta de sal i els ous. Ho triturem bé amb la batedora perquè quedi una massa ben homogènia i espessa.

3. Posarem 3/4 de la massa dins el motlle de plum-cake, amb uns quants bombons escampats i un bon grapat de nous. Amb la resta de la massa, farcirem els motlles per trufes, on hi introduirem un trosset de bombó a cada un d'ells.

4. Ho posem al forn. Les mini-magdalenes necessiten uns 10 minuts per coure's. El plum-cake va necessitar uns 40 minuts. 

Ja sabeu que això depèn de cada forn. Punxeu-lo i si surt net, vol dir que ja està cuit.


Volia posar-hi un toc de contreau, perquè tingués més alegria, però me'l vaig deixar. És una opció que deixo a l'aire.

Aprofito l'entrada d'avui per agrair al l'empresa Santa Rita l'enviament d'aquestes farines. En faré un bon ús.


Que vagi de gust!!!

miércoles, 11 de enero de 2012

Fals trinxat de salmó

Avui us presento un plat que m'encanta!
El vaig descobrir a un curs de cuina organitzat per la marató de tv3 d'aquest any passat. Em va semblar tan senzill, saludable i gustós, que no tinc més remei que compartir-lo amb tots vosaltres.

De trinxat, només en té la col, per això l'he anomenat "fals trinxat". Així que és un plat ideal per les persones que esteu de règim o que, simplement, us voleu cuidar.

Preneu nota.

Ingredients (per a dues persones):

- 100 g de col
- 200 g de porro
- un grapat de pipes de girasol pelades (no salades)
- 150 g de salmó fresc
- oli d'oliva
- sal 


Preparació:

1. Tallem la col ben petitona i l'escaldem, quan l'aigua estigui bullint, durant 30 segons. Escorrem ràpidament per parar la cocció.

2. Tallem el porro ben petitonet i el saltejem a la paella amb una mica d'oli i un pessic de sal, fins que agafi color daurat.

3. En una paella, sense oli, torrem les pipes de girasol, vigilant que no es cremin.

4. Quan tinguem les pipes torrades les reservem i fem a la planxa el salmó, no cal que hi posem oli.

5. Ja serà l'hora d'emplatar. Amb l'ajuda d'un motlle, posem la barreja de col i porro, ben prensat perquè es mantingui la forma. A sobre hi col·loquem el salmó i les pipes de girasol, amb una mica de sal maldon.

Llest!


Un apunt important. Com ens van dir al taller de cuina, és un plat dolçet, així que no cal que li afegiu sal de més si el noteu soso, perquè la sensació al paladar ha de ser lleugerament dolç.

Que vaig de gust!

domingo, 8 de enero de 2012

Macarrons d'espelta amb verduretes

Doncs aquí us presento un altre plat saludable, lleuger i vegetarià! Pels que ens agrada cuidar-nos.
És un plat ideal per anar eliminant els greixos acomulats dels àpats nadalencs....

Les quantitats de verdures són al gust de cadascú!! Però aconsello que poseu més verdura que pasta, ideal per depurar! 
La part vegetariana és la incorporació de soja texturitzada, que és opcional, simplement l'he posat com a idea, per diferenciar una mica la proteïna que sempre acompanya els macarrons (bacon, carn, formatge, tonyina....).

 Ingredients (per a dues persones):

- 125 g de macarrons integrals d'espelta ECO-SALIM
- Ceba
- Col
- Pastanaga
- Pebrot vermell escalivat
- Carbassó
- 40 g de soja texturitzada
- 200 g de salsa de tomàquet
- Orenga Carmencita
- Sal marina
- Oli oliva


Preparació:

1. Posem a bullir els macarrons, en un cassó amb aigua bullent, durant uns 10 minuts, fins que estiguin al dente. Escòrrer i reservar.

2. Al mateix moment que afegim els marcarrons a l'olla, saltejem en una paella amb oli totes les verdures, tallades a una mida petita. Les deixarem coure fins que s'hagin començat a estovar, els minuts necessaris perquè els macarrons estiguin fets.

3. Un cop les verdures cuites, hi introduirem la soja texturitzada, els macarrons escorreguts, la salsa de tomàquet, la sal i les espècies. Ho deixem coure tot plegat durant uns minuts, perquè s'incorporin tots els sabors...

...i a disfrutar!!

Un plat de pasta per tots aquells que ens volem cuidar i, alhora, disfrutar menjant amb plats sabrosos que no tenen perquè dur greix extra!

Que aprofiti!!

(sóc dolentíssima fent fotos, m'ha quedat massa brillant... hauré de practicar més...)


miércoles, 4 de enero de 2012

Crema de carbassa i mascarpone

Sabeu què?! AVUI ÉS EL MEU ANIVERSARI...i ja en són 27!!!

L'entrada d'avui havia de ser un pastís amb dues espelmes ben grans, ho sé, però que ha passat? Doncs que he estat molt ocupada i no he tingut temps de fer cap pastís (i ja me'n tenen preparat un per dinar, perquè bufi les 27 espelmetes). Així que l'entrada d'avui, enlloc de ser un postre és un entrant, i quin entrant! Quasi que m'agrada més aquesta cremeta que els pastissos perquè, sabeu quin ingredient dur? Un dels meus preferits, el....

m
a
s
c
a
r
p
o
n
e

Aquesta crema ha estat una inspiració d'una recepta de cremes que va publicar, recentment, la Judith del Món de Juju. Gràcies per l'ajuda Judith!

Les cremes de verdura m'encanten, però si a més a més hi ha mascarpone, ja és perfecte del tot!

És super ràpida, senzilla i sense complicacions ni mandangues. Tots els ingredients junts i cuits alhora, esperarem 30 minuts i ja en podem gaudir. Una recepta de cuina ràpida, per la gent amb presses! Apunteu-la!

Ingredients:

- 1,5 l caldo de pollastre ecològic ANETO
- 600 g carbassa ecològica
- 2 cebes ecològiques
- 1 patata gran
- 200 g mascarpone


Preparació:

1. Posar en una olla tot el caldo, en fred, i totes les verdures tallades a trossos (no cal que siguin gaire petits).

2. Deixem coure 30-40 minuts a foc lent.

3. Triturem i hi afegim el mascarpone. Tornem a triturar bé perquè quedi una sopa ben homogènea i llestos!!

Fàcil, oi??

Si en feu una bona olla en teniu per uns quants dies. Es conserva molt bé a la nevera.

Doncs ara em toca disfrutar del meu dia, anar a un bon restaurant i bufar les espelmes amb desig inclòs!

Bon profit a tothom.....I QUE US PORTIN MOLTES COSES ELS REIS!!