Buscar este blog

martes, 8 de mayo de 2012

PRETZELS de New York

Per celebrar els 3 anys d'existència del TALLER DE CUINA, ens han proposat elaborar una recepta que tingués a veure amb algun viatge que haguessim fet, una recepta viatgera.

Jo només tinc 27 anys, però he tingut la sort de viatjar moltíssim i veure molt de món. Sobretot gràcies als meus pares, que m'han arrossegat allà on anaven i, tot i ser molt petita en alguns viatges, encara els recordo com si fossin ahir.

Als 16 anys vaig fer el meu segon viatge a Estats Units, aquesta vegada però, no va ser un tour per mig país, sinó que ens vam instal·lar una setmaneta a Nova York, i he de dir que em va fascinar.....espero tornar-hi ben aviat.

Voleu saber una anècdota? Vaig ser una de les poques privilegiades de pujar les torres bessones.....un mes i mig abans de desaparèixer!!! Que us sembla, gafe oi?? Imagineu la sorpresa que vam tenir al sentir la notícia.......

La gastronomia nova-yorkesa és tot un món, pastissos de 2 pams d'alçada, bikinis impossibles d'acabar, els tradicionals hot dogs per totes les cantonades, i juntament amb aquests, els tradicionals pretzels, que us he de confesar, van ser una mala experiència.

Jo em pensava que les boletes blanques que cobrien la superfície eren boletes de sucre, imagineu com em vaig sentir quan vaig fer la primera queixalada.....salat!!! No em va agradar gens!!! I desde llavors que no els he tornat a provar. Per això, quan vaig veure que tenia la possibilitat de fer una recepta d'un viatge, vaig pensar en donar-li una segona oportunitat a aquesta mena de pa....................i ara repetiria!!!!

Ingredients (per dos pretzels grans):

- 250 g farina blat blanca FORN DEL PARRAL
- 150 g aigua tèbia
- 15 g llevat fresc
- 1 culleradeta de sucre
- 1 culleradeta de sal fina
- 1 ou
- Sal gruixuda
- Parmesà


Procediment:

1. Disolem el llevat amb l'aigua tèbia. Afegim el sucre i la meitat de la farina. Deixem reposar 30 minuts.

2. Passat aquest temps, afegim la sal i la resta de la farina. Amasem fins formar una bola, lleugerament enganxifosa, i la deixem reposar en un bol untat amb oli durant 1 hora, fins que dobli el seu volum.

3. Dividirem la massa en dos i farem tires ben llargues, d'uns 50 cm.

4. Forrarem la placa de forn amb paper sulfuritzat i posarem els dos pretzels, fent la seva forma característica.

5. Els pintarem amb ou batut, i en un hi afegirem sal gruixuda, i en l'altre parmesà.

6. Ho coem al forn a 200º durant uns 20 minuts, fins que estiguin daurats.

 
Molt bons!!! L'elaboració és més complicada, cal més temps de repòs i més fermentació, però jo he fet la versió ràpida i el resultat és igual de deliciós!!

Tenen una textura semblant als croissants, com si fos pasta fullada, però amb gust a pa!

Que s'apartin els pretzels de New York...... que els meus tindran més èxit!!

Bon profit!!

30 comentarios:

  1. Roser ,etoy segura que no tienen nada que ver los tuyos estan geniales
    besinos

    ResponderEliminar
  2. que suerte que hayas podido viajar tanto tan joven como eres y que buena cocinera a tu edad, niña me has fascinado con tus historias, besitos

    ResponderEliminar
  3. Qué suerte que hayas podido viajar!! Y a Nueva York, me encantaría ir algún día, pero casi ni salí de Galicia, lo más lejos que he ido ha sido a Madrid. Una maravilla los pretsels. Besiños.

    ResponderEliminar
  4. Els EEUU estan a la llista de pendents! No m´estranya que hagis gaudit dels pretzels perquè ara ja saps que són les boletes blanques, oi?

    ResponderEliminar
  5. Quina sort Roser haver pogut viatjar tant!! aquests pretzels an molt bona pinta, intentarem fer-los!!!
    moltes gracies per participar!!!!
    petonets

    ResponderEliminar
  6. Una suerte ser tan joven y haber viajado bastante,me alegro mucho y estos pretzels fantasticos
    peto

    ResponderEliminar
  7. Vaya viajes mas maravillosos que has hecho.
    Estos pretzels estan riquisimos

    ResponderEliminar
  8. Que pinta más rica....me gustan mucho.

    ResponderEliminar
  9. Jo aquestos els tinc pendent de fer. Quina sort tens t´haver viatjat tant...Molt bona proposta els pretzels.
    Petons

    ResponderEliminar
  10. Quina sort que hagis viatjat tant!!Es meravellòs!! I la segona oportunitat als bretzels t'ha quedat genial! Petons

    ResponderEliminar
  11. No els he tastat mai... Semblen bons!
    Marta

    ResponderEliminar
  12. Pues yo a pesar de mi edad estoy poco viajada.
    Los pezztles te quedaron geniales
    Besitos

    ResponderEliminar
  13. Nunca los he hecho! y qué ganas... sond eliciosos... crocantitos!

    ResponderEliminar
  14. Roser,ets molt jove, aquest Pretzels t'han quedat mol be.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  15. nyam, nyam, quins pretzels més bons! M'encanta el contrast dolç-salat que sempre tenen aquestes pastes. Carai Roser! Gairebé les veus caure, les torres! Més que gafe jo diria... afortunada! Bona recepta, noia viatgera!! Petonet

    ResponderEliminar
  16. Jo no he anat mai a Nova York i reconec que sempre he tingut una miqueta de ganes de deixar-m'hi caure i empapar-me d'aquell ambient. Com que encara no hi aniré.... em penso que m'auries de fer arribar els teus pretzels!
    Petons guapa

    ResponderEliminar
  17. Jo he menjat Pretzels per tot Europa ara tindrem que hanar a Nova York, que jo no i he estat mai, la meva senyora si que hi a estat per feina fa uns mesos i quant torna diu que s'ha de treures els Brownies de sobre i comença a correr els vespres...jijiji

    Els teus Pretzels tenen molt bona pinta!!

    ResponderEliminar
  18. Hola, yo he probado estos pretzel en un restaurante alemán en Madrid. Están muy buenos!!!
    Me quedo a seguirte!
    BESITOs

    ResponderEliminar
  19. I tant que sí! Doncs jo quan hi vaig estar no en vaig provar... no sé perquè no em van apetir en cap moment! T'han quedat molt bé! Petons!

    ResponderEliminar
  20. per si de cas no vagis a més torres! jajajajajaja. una bona recepta Roser. molts petonets

    ResponderEliminar
  21. Quina sort haver viatjat tant, jo no he estat mai als EUA :(
    I segur que els teus pretzels són mil vegades més bons que els de Nova York, je je je...

    ResponderEliminar
  22. Jo vaig pujar a les torres bessones fa uns quants anys mes que tú i també em va impresionar molt quan les vaig veure caure...
    A mi si que em van agradar els pretzels...desde el primer dia. En tindre que fer per recordar aquell fantástic viatje...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  23. Pues a mí seguro que me encantarían, ¡qué pinta tienen!. Me han gustado mucho.
    Tengo una amiga que te gana: subió a las Torres Gemelas el 10 de septiembre de 2001... No veas la impresión al día siguiente, ¡muy fuerte!.
    Un besote, guapa.

    ResponderEliminar
  24. Doncs jo tinc amnèsia viatgera, no recordo massa dels viatges!
    No sé quin dels dos m'agradaria més, em sembla que em quedo amb els dos!;)
    Petons.

    ResponderEliminar
  25. Gracias por visitarme, tienes un blog muy interesante yo también me quedo por aquí. Roser estos Pretzles te han quedado de lujo. Besos.

    ResponderEliminar
  26. Buenos días Roser. En primer lugar felicitarte por esos 3 años que llevas enseñándonos todas esas cosas tan buenas que nos preparas, y decirte que espero que sean muchos mas. La receta que has preparado para celebrarlo tiene una pinta buenísima, yo seguro que me tomaba más de uno. Me alegro un montón de que hayas viajado tanto, y espero que lo sigas haciendo pues es bueno conocer otras culturas y aprender sus costumbres.
    Un saludo Paco

    ResponderEliminar
  27. Oye, que cosa tan rica y bonita.

    Besos.

    ResponderEliminar
  28. Yo no he viajado mucho al extranjero, pero tengo unos recuerdos buenísimos. La verdad es que me gusta mucho viajar por España. Menos mal que te has quitado la espinita con los pretzels, pero era normal que ocurriera, una vez te los haces tú misma, siempre te gustan más. Un beso guapa

    ResponderEliminar
  29. Amb quedo amb els teus sens dubte...."caserito"....que es el millor.
    Petonets.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!