Buscar este blog

jueves, 17 de mayo de 2012

Mostachones

Els mostachones són unes pastes, les quals desconec la traducció, que s’assemblen als melidros, però amb una consistència més similar a la galeta, típiques de Sevilla. 

Aquesta recepta la vaig descobrir a un programa del canal cocina “Bocaditos de cielo”, on unes simpàtiques monjes de clausura del convent de Segòvia ens ensenyaven diferents receptes dolçes elaborades per elles i que, a més, venen al públic a diari. Tinc pendent de visitar el convent de Segòvia el dia que viatgi a aquesta ciutat.

Aquesta en concret, em va semblar tant fàcil i resultona que l’he fet més d’una vegada. Mireu, mireu…..

Ingredients:

- 3 ous "de gallines feliçes"
- 250 g de farina blat blanca FORN DEL PARRAL
- 250 g sucre integral


 Procediment:

1. Es baten els ous durant una bona estona, fins que es tornin blanquinosos i hagin augmentat de volum.

2. Afegim la farina passada pel tamís, i el sucre, i barregem amb una espàtula perquè els ingredients quedin ben integrats.

3. Disposem cullerades de la massa sobre una placa de forn forrada amb paper sulfuritzat, vigilant que quedin unes galetes molt planetes,  i les coem a 180º durant 20 minuts. Fins que es daurin.

Es deixen refredar i ja teniu unes galetes super ràpides per esmorzar, per acompanyar el café de després de dinar, per regalar… BONÍSSIMS els “mostachones”.

D'aspecte i de gust s'assembla bastant als crespells que vaig publicar fa unes setmanes, però com veieu, els ingredients no tenen res a veure (aquesta recepta només en porta 3) i, a més, és apta per vegetarians.

Bon profit!!


Per cert, m'agradaria aprofitar l'entrada per donar-vos a conèixer aquest sorteig que fa Mari de Saboreando con Mari. Només cal que hi entreu i mireu tot el que sorteja!! Increible, oi??


I també aprofitaré l'ocasió per agrair a la Myriam de Mi Cocina Naranja el regal d'aquest llibre, EL NÚMERO SET, que m'ha tocat amb un sorteig. Estic molt contenta i em fa molta il·lusió ja que és el primer sorteig de la blogsfera que guanyo!!

Gràcies per donar-me l'oportunitat!!!

23 comentarios:

  1. Es el primer cop que en sento a parlar daquesta recepta, i que fàcil! Bonissim!
    Felicitats pel premi! Petons

    ResponderEliminar
  2. Ja conec aquest programa i quan en fan una tanda, no me'ls perdo. Tambe tinc el llibre d'elles i hi ha moltes receptes de postres clàssics que esta molt bé...
    T'han quedat molt macos!!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  3. amb sembla molt facil de fer i segur que son molts bons aquets mostachones.

    ResponderEliminar
  4. Hola Roser guapa tu

    els coneixia però no tenia la recepta, gràcies per compartir-la
    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar
  5. Pues sí que se ven facilitas, me gustan, He visto ese programa alguna vez y hacen postres muy curiosos
    Besitos y enhorabuena por ese regalito

    ResponderEliminar
  6. estoy desfasado ni he visto ese programa nunca ,ni las habia visto tampoco,pero bueno Roser me pone al dia jajaj
    fantasticas y faciles.
    Felicidades por los premios y buen libro
    peto

    ResponderEliminar
  7. Roser ,es verdad que esas monjinas hacen unos postres muy ricos a mi me gusta verlas
    Los mstachones te quedaron estupendos ,ademas son rapidos y faciles
    besinos

    ResponderEliminar
  8. Ui, que fàcils no? Només tres ingredients i una preparació molt senzilla. A veure què tal aquests mostachones, potser amb una mica de licoret? les monges hi tenen tirada... he he

    ResponderEliminar
  9. Nunca lo había oido, pero tiene una pinta muy rica y facil..
    Bss

    ResponderEliminar
  10. Les monges són unes excel·lents pastisseres!!! A mi sempre m'ha cridat el nom d'aquestes pastes, i penso que els andalusos tenen molta gràcia a l'hora de posar noms a laes coses... Com encara no els he fet, en prenc nota!
    Petons

    ResponderEliminar
  11. Roser,molt macos aquest mostachones i rapits de fer.

    ResponderEliminar
  12. Nunca los he hecho, y mira que me gustan... me quedo con la receta, le encantarán a mi padre ;)

    ResponderEliminar
  13. No els coneixia, ja d'entrada m'agrada el nom de mostachones :)

    ResponderEliminar
  14. Buenos días Roser. Te han quedado que ni pintados esos mostachones. Con un buen café me parecen ideales. Yo si he visto ese programa alguna vez y preparan dulces muy ricos.
    Un saludo Paco

    ResponderEliminar
  15. Jo també vaig veure aquest programa i vaig apuntar-me la recepta, però la veritat és que la tenia en l'oblid, gràcies per refrescar-me la memoria.
    Petonets. MAR, de El que no mata engreixa

    ResponderEliminar
  16. Que sencill, oi? de ben segur estan molt bones aquestes pastetes (per dir-ho d'alguna manera ji ji ji).
    Petons i bon cap de setmana guapa!
    Sandra.
    www.miscositassrv.blogspot.com

    ResponderEliminar
  17. Que ricos se ven y además con solo 3 ingredientes, nadie lo diría.
    Un besote

    ResponderEliminar
  18. No coneixia aquests dolços, però han de ser ideals per esmorzar.
    Algun cop també he vista aquest programa de les monges, són molt divertides, je je je...

    ResponderEliminar
  19. esas galletas buenisimas, lo dificil sera conseguir los huevos de gallinas felices je,je....


    ¡¡besos¡¡

    ResponderEliminar
  20. Hola Roser!

    He de buscar aquest programa pel Youtube a veure si el trobo! A mi també em maravella una recepta amb només tres ingredients i tan senzilla de fer. La provarem segur!

    Una abraçada!

    Eva

    ResponderEliminar
  21. Qué galletas tan ricas y sencilla!!

    ResponderEliminar
  22. La meva mare sempre en feia, però es una recepta que ja caigut a l´oblit, gràcies per recordar-la.
    Petons

    ResponderEliminar
  23. Anda, y yo que creía que los mostachones eran hombres con bigote...y son dulces...y que pinta más buena, nada que ver con los bigotudos jaja
    Besotes preciosa

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!