Buscar este blog

miércoles, 30 de noviembre de 2011

Productes "Casa Matachín" + receptes

Aquesta entrada està dedicada a l'empresa "Casa Matachín" per agrair-li la gentilesa de fer-me arribar tots aquests productes.

Casa Matachín es una empresa productora de menjar pre-cuinat utilitzant carns blanques, que són les carns més saludables que hi ha al mercat.
L'empresa disposa de modernes i adaptades instalacions,que ens permet consumir els seus aliments amb la màxima seguretat i de la forma més saludable, sense risc gràcies al seu exigent control de qualitat.

Quan hem d'elaborar menús per tota la família, sempre vigilem d'utilitzar aliments d'alta qualitat i, alhora, que ens nutreixin per aguantar l'activitat del dia. Què millor que la carn de gall d'indi o la de pollastre, amb molta proteïna i un baix contingut en greix, a part d'aportar-nos ferro, fòsfor i moltes vitamines necessàries pel funcionament correcte del nostre motor, el cervell.

Aquí us deixo una mostra detallada dels productes que em van enviar. 

- Croquetes de pollastre i pernil
-Nuggets de pollastre amb salsa barbacoa


- San jacobos de pollastre
-Flamenquins de gall d'indi i formatge


- Caldo de pollastre
- Pizza enrotllada de formatge, pernil de gall d'indi i tomàquet
- Lasanya de bolonyesa de pollastre i gall d'indi
- Costelles de gall d'indi adobades al all


Com heu vist, són productes pre-fabricats, però amb ingredients que podem consumir sovint, gràcies a l'utilització de la carn blanca, la més suau i digestiva, segons la meva opinió.

Sempre va bé tenir a la nevera, o al congelador, algún envàs dels anteriors descrits, per quan arriben invitats sorpresa o quan els nens (i no tan nens) et demanen un menú de fregits, els hi puguis donar amb tota la tranquilitat. En aquesta foto us mostro un assortit de croquetes, nuggets, san jaboco i flamenquins acompanyat de dues salses, la salsa barbacoa i una salsa maionesa, i una amanida de col i tomàquet per fer l'àpat més lleuger. Ideal com a pica-pica amb amics.


En canvi, si us decanteu més per un menú saludable, lleuger i 100% digestiu, heu d'escollir aquest, també boníssim. El caldo de pollastre, amb un potent gust a carn (guanyador del sabor de l'any 2011), amb una pasta de lletres per acompanyar-lo.


Juntament amb un segon plat ideal. Unes costelles de gall d'indi adobades amb all i julivert, que només hem de passar per la paella, acompanyat d'una amanida de tomàquet amb ceba i blat de moro a la planxa. 
Em va sorprendre agradablement la textura del gall d'indi. No estava gens seca, sinó tot el contrari, estava melosa i un gust just del macerat molt bo.


Aquí, doncs, us deixo un mostra de productes pre-cuinats de confiança, ja que mai se sap qui es pot presentar per sorpresa a casa.
Gràcies de nou als productes Casa Matachín per proporcionar-nos tota la seva gamma d'aliments d'alta qualitat. 
Cliqueu AQUÍ per entrar a la seva pàgina web.

Que vagi de gust!!



lunes, 28 de noviembre de 2011

Baba ghannouj (amanida àrab d'albergínia i verduretes)

Avui res de publicitat (tot i que en tinc de pendent...). Avui toca una altra amanideta, totalment mediterrània i àrab alhora! El baba ghannouj!!

Si si, i ara direu, però el baba ghannouj no és com un paté?? Doncs això també és el que jo em pensava, després de veure centenars de receptes per internet on relacionaven el paté d'albergínia amb el baba ghannouj. Fins que un dia, mirant el programa "Cocina árabe" del canal cocina, com sempre, la cuinera jordana que el presenta, va deixar clar que el paté d'albergínia es diu "Mtabbal Bathenjan" i l'amanida d'albergínia és el "Baba ghannouj".

Si no us ho creieu us deixo els enllaços, amb les receptes de cadascún d'ells perquè ho pogueu comprovar amb els vostres ulls. Sent una cuinera jordana sabrà més del tema que nosaltres, no?

http://www.canalcocina.es/receta/mtabbal-bathenjan-pate-de-berenjena
http://www.canalcocina.es/receta/baba-ghannouj-ensalada-de-berenjenas-y-verduras

I la recepta...impresionant! Em va encantar, és tèbia, ideal per la tardor,  i molt gustosa. Proveu-la ara que és temps de magranes!!

Ingredients (per 1 persona):

- 1 albergínia 
- 1/2 ceba
- 1/2 pebrot verd 
- 1 tomàquet cor de bou
- sal
- suc de 1/2 llimona
- oli oliva
- 1/2 magrana
- olives verdes

Preparació:

1. Primer escalivarem l'albergínia (una per persona), embolicada amb paper de plata i untada amb oli, al forn pre-escalfat a 180 ºC durant uns 45-50 minuts.

2. Un cop feta, la treurem del paper de plata i la deixarem refredar.

3. Mentrestant picarem la resta d'ingredients, ben petit, la ceba, el pebrot verd, el tomàquet madur i les olives. Finalment hi incorporarem l'albergínia tèbia i esmicolada.

4. Amanim tot el plat amb una mica d'oli d'oliva, suc de llimona i sal, i finalment, decorarem amb mitja magrana al punt!


Ideal per un sopar lleuger, pels vegetarians i per tot aquell que disfruti menjant!

Un plaer al paladar! Sobretot si us agrada l'albergínia! A mi....m'encanta!!

Que aprofiti!!


domingo, 27 de noviembre de 2011

Crema de marisc express Aneto

Doncs aquí en teniu una altra per la col·lecció.
I és que, a qui no li vé de gust una sopeta ben calentona per aquests dies de fresqueta? Doncs no us preocupeu que ja estic jo per fer-vos la vida més fàcil!!!

Aquesta vegada, però, es tracta d'una crema, gentilesa de la meva marca de sopes preferida, Aneto natural. Agrair la generositat que ha tingut l'empresa per donar-me l'oportunitat de poder tastar aquesta crema que només comercialitzen per Nadal, com els bombons!! (jo prefereixo l'arribada de les sopes, però).

El peix i el marisc m'encanten, generalment més que la carn. I les sopes no cal que us ho digui, no? El problema que tinc amb les sopes de peix és el temps. Ja que, per fer un bon fumet, necessites sobres de peix i gambes que no acostumo a tenir a l'abast. Si voleu tastar una crema potent en gust, amb la textura exacte i la concentració òptima de peix...aquesta és la vostra crema.

Té un gust de gamba deliciós. Com si l'haguessis fet a casa (en realitat, em van preguntar si l'havia fet jo) i sense cap tipus d'additiu, conservant ni aroma. Sinó us ho creieu, mireu-vos els ingredients fent click AQUí, no us estranyarà gens que tingui aquest sabor tan deliciós!

La recepta és ben simple. Escalfem la crema en un cassó, i quan estigui a la temperatura que desitgem, retirem i decorem, si volem, amb trossets d'ou dur. 


Us recomeno beure'us la crema tal qual. No necessita de cap més ingredient per resaltar el sabor, ja que parla per si sola. Això sí, com que a vegades necessitem trobar-nos "trossets" d'algún ingredient, dins la sopa, hi podeu posar trossets de peix sobrant, gambetes, picatostes o inclús arròs si la voleu més concentrada...

I vosaltres, com us la mengeu, sola o acompanyada??! 
Una crema de marisc per llepar-se'n els dits! Apunteu-la a la llista de la compra de Nadal!

Que vagi de gust!!


viernes, 25 de noviembre de 2011

Amanida tèbia de blat, mongeta tendra i "pico de gallo" + Productes ECO-SALIM

Avui estic molt contenta! Ja sabeu que sempre faig una crida a l'alimentació saludable, doncs avui no serà menys! La casa d'ingredients dietètics, integrals i ecològics ECO-SALIM / INT-SALIM m'han fet arribar tots aquests productes perquè us pugui mostrar i ensenyar receptes fàcils, nutritives i  100 % de qualitat. Elaboren cereals, arrossos, llegums, muesli, sucs, mermelades...

Eco-Salim, aquí teniu el catàleg, tenen l'empresa molt aprop de casa meva (a Masquefa) i la ignorant de mi mai n'havia sentit a parlar, així que, a partir d'ara ja ho sabré, els ingredients que consumim, com més a prop de casa estiguin elaborats millor, hem de consumir productes locals, enlloc d'hamburgueses que vés a saber on i com s'han elaborat...(ja m'enteneu).

Donar-li les gràcies de nou per fer-me arribar tots aquests productes entre farines, cereals, llegums i arròs.


Aquí, les fotos més detallades. Pel que fa a les farines trobem (prometo fer fantàstics bescuits i deliciosos pans):
-Farina integral de blat de moro (per fer les tortitas mexicanes que tant m'agraden)
- Farina integral de civada (per les galetes)
- Farina integral d'espelta (pel pa)
- Farina integral de blat de moro (per una bona beixamel)
- Farina integral d'ordi (per un deliciós bescuit)


I aquí presento tota la varietat de cereals, arròs i llegums que m'han subministrat!! Tots ecològics i 100% nutritius:
- Blat pelat (per la recepta d'avui)
- Arròs integral basmàtic
- Arròs integral rodó
- Macarrons d'espelta integrals
- Fideus integrals de verdures
- Cigrons del país
- Llenties pardines


....i aquí us presento la recepta d'avui, l'amanida tèbia de blat, mongeta tendra i "pico de gallo"...ara us ho explicaré!

Ingredients (per dues persones):

- 100 g de blat pelat INT-SALIM
- 200 g de mongeta tendra
- Tonyina en escabetx
- Ou dur
- Tomàquet madur
- Mitja ceba
- Julivert
- Oli oliva "del bo"
- Sal marina
- Tabasco (opcional)


Preparació:

1. Mentre posem aigua a bullir, netegem i tallem les mongetes tendres. Un cop bulli, hi afegim el blat, i quan hagin passat 5 minuts de cocció hi afegim les mongetes i deixem coure 15 minuts més. En total, aquest blat ha trigat 20 minuts a coure's.

2. Mentrestant, fem el "pico de gallo", salsa típica de Mèxic, feta amb trossets de verdura. Consisteix en tallar molt petitó el tomàquet d'amanida madur, la ceba i el julivert, hi poden posar unes gotes de tabasco si ens vé de gust. Ho barregem bé i hi afegim la llauna de tonyina amb l'escabeix i amanim amb l'oli i la sal.

3. Quan el blat i la mongeta estiguin cuits, ho escorrem (reservant l'aigua de cocció, per una altra preparació), i ho barregarem amb la mescla anterior, hi afegirem mig ou dur a cada un dels plats i llest!

Una amanida tèbia per la tardor!! Boníssima i saciant!!

El blat m'ha sorprès agradablement. No l'havia tastat mai i penso inventar-me més receptes amb ell, no us les perdeu!!


jueves, 24 de noviembre de 2011

Dúo de postres amb beguda (llet) d'arròs

Un de cada cinc catalans viu sota el límit de la pobresa, i en el cas dels infants, aquest percentatge augmenta fins a un de cada quatre. 

És per aquesta raó que els "blogs contra la fam" han tingut la iniciativa de fer un esdeveniment al Facebook per promoure un Recapte d'Aliments, que durant els dias 25 i 26 de novembre durà a terme el "Banc dels Aliments de Catalunya".

En aquesta iniciativa, els blogs de cuina hem de publicar una recepta barata i senzilla, i ha d'aportar algun dels aliments bàsics que recull el Banc dels Aliments, com ara llegums, oli, pasta, conserves, llet...

La proposta em va semblar molt encertada i generosa per part nostra tenir la possibilitat de publicar una recepta senzilla per tota la gent que pateix gana. I avui és el dia de la publicació.





La recepta que us proposo és una 2 x 1, ja que, amb els mateixos ingredients, podem elaborar dos postres molt diferents. Les receptes tenen 3 ingredients bàsics amb data de caducitat tardana: llet d'arròs, fècula de patata (o maizena) i sucre.

Pel que fa la llet, he escollit la beguda vegetal d'arròs perquè, tot i ser un pèl més cara que la llet convencional, és apta per celíacs, intolerants a la lactosa, a les proteines de la llet, i és una llet molt tolerable per quan tens mals de panxa, problemes intestinals, digestius....
La fècula de patata, és molt nutritiva i de fàcil preparació, ja que no necessita de llarga cocció, en comparació amb la farina.
I el sucre és l'aliment més bàsic del món, no conec cap casa que no en tingui una mica al seu rebost. 

PAPILLA DE LLET D'ARRÒS  i  CREMA CATALANA DE LLET D'ARRÒS

Ingredients (per 4 papilles/cremes):

- 500 ml de beguda (llet) d'arròs
- 20 g de fècula de patata
- 2 culleradetes de sucre
- fruita o sucre per decorar (opcional)

Papilla de llet d'arròs

Crema catalana de llet d'arròs

Preparació:

1. Primer, disoldrem la fècula de patata (o maizena) amb la llet, fora del foc, fins que no es vegi cap grumoll.

2. Un cop la fècula estigui disolta, posarem el cassó al foc, juntament amb el sucre, i remenarem constantment fins que començi a bullir. A partir de llavors començarà a espessir i deixarem coure un parell de minuts. Retirarem.

3. Posarem la papilla en bols per menjar directament, mentre estigui calenta (podem decorar-ho amb una mica de fruita, o no).

4. Per la crema catalana, la deixarem refredar,, i quan arribi el moment de menjar-nos-la, hi espolsarem una mica de sucre per sobre i el cremarem amb un soplet o un cremador especial.

Bon profit!

martes, 22 de noviembre de 2011

Escudella amb pilotetes i galets express

Voleu una altra sopa express??? Mireu aquesta!!

El grup d'Aneto natural han tingut l'amabilitat i la gentilesa de fer-me arribar dues de les seves sopes especials de Nadal, aquesta n'és una! I com no podia ser menys, he preparat una escudella de Nadal autèntica, amb els seus galets i les seves pilotilles! I que bona estava! Hem celebrat Nadal un mes abans, però és que el dia acompanyava!!

Aquest caldo és ideal tenir-lo al rebost...mai se sap quan necessites una tassa ben calenta, quan arribes a casa, amb els ossos congelats, t'he n'escalfes una mica i et quedes nou! Com que ja sabeu que sóc molt fan de la vida saludable i com més ecològica millor, també n'acostumo a comprar de la seva varietat ecològica, la sopa de pollastre i la de ceba són les meves preferides! La vida surt més barata si ens alimentem de productes sans i naturals, enlloc de productes més econòmics per la butxaca però més cars per la salut....són reflexions que deixo anar perquè hi pensem de tant en tant! ;-)

Així que ja sabeu, apunteu la recepta que us encantarà per aquests dies que arriben, i sobretot, perquè no perdreu el temps que es necessita per fer l'escudella de les nostres iaies.

Ingredients:

- Galets
PER LES PILOTES:
- Carn picada mixta (vedella i porc)
- julivert
- alls
- ou batut
- pa ratllat


Preparació:

1. Per fer les pilotes, barrejarem amb la mà o amb l'ajuda d'un processador, la carn picada, el julivert, els alls trinxats, l'ou batut i el pa ratllat. 

2. Un cop tot ben barrejat, en farem pilotes de la mida que més us agradin.

3. Posarem el caldo a escalfar en un cassó, i quan començi a bullir hi afegirem els galets i les pilotes. Deixarem coure uns 20 minuts, el temps que necessiten els galets per fer-se.

4. Finalment ho servirem, mentre estigui ben calent.

Un plat ideal per l'hivern i ben nutritiu ja que conté tots els nutrients que necessitem en un àpat!!

Aquesta és la foto del caldo de nadal Aneto, qui l'hagi tastat segur que estarà d'acord amb mi, i qui no, l'animo a fer-ho perquè segur que repeteix. No mengem escudella gaire sovint, jo, almenys, només en menjo un cop l'any, el 25 de desembre!! Amb aquest caldo tindré l'excusa de menjar-ne les vegades que em vingui de gust, sense aromes, ni aditius, ni conservants, ja que està envasat de la mateixa manera que ho pot estar la llet, i la llet és natural, oi?

Moltes gràcies de nou, a l'empresa Aneto natural, per fer-me arribar aquests productes....aviat arribarà la segona recepta!

Que vagi de gust!

domingo, 20 de noviembre de 2011

SORTEIG d'un lot de nadal

Ha arribat el dia... el dia del sorteig!!
I us preguntareu: per què el faig aquest sorteig? Doncs per varies raons....
-Perquè vull arribar i sobrepassar el número de seguidors, que ja está bé que no arribi mai al número 100!!
-Perquè s'apropa el nadal...i aquest any NO tinc panera, perquè a les universitats no en donen d'això. Així que serà una servidora la qui regalarà la panera aquesta vegada.
-Perquè ja fa més d'un any que vaig arribar a aquest món dels blogs, i ja he participat a alguns concursos/sortejos, així que ja em toca a mi d'organitzar-ne un.

El lot de nadal que us presento és molt personal! No he volgut posar els típics productes dels lots que rebeu, perquè segurament acabareu farts de tants dolços, i de tots aquests productes pesats que, almenys personalment, els acabem avorrint només comença'ls!

CONDICIONS PER PARTICIPAR!!

- Fer-te seguidor del blog (clica a "Segueix-me") si encara no ho ets

- No importa que tinguis blog o no

- Adjuntar el logotip del sorteig als vostres blogs, perquè altres bloguers el puguin conèixer

- Fer referència en alguna entrada vostre de l'existència del sorteig

- Fer un comentari, en aquesta entrada, indicant el vostre nom, email i nom del blog (si en teniu) comentant que esteu interessats a apuntar-vos al sorteig. Sobretot, comenteu-me només en aquesta entrada, no en les següents!

- Teniu fins el 15 de desembre a les 23.59h per apuntar-vos!! Uns dies abans realitzaré un llistat amb tots els vostres noms, i a partir del dia 15....realitzaré el sorteig gràcies a la col·laboració de la mà més innocent que trobi (si és que encara n'existeix alguna...)



CONTINGUT DEL LOT:

- Pels àpats nadalencs en general: 1 ampolla de cava brut Juvé & Camps
- Per acompanyar una bona carn: 1 ampolla de vi negre Marqués de Murrieta Rioja
- Per acompanyar el millor peix: 1 ampolla de vi blanc Viña Sol Torres
- Perquè la sopa de nadal sigui l'autèntica: 1 paquet de galets El Pavo
- Pels esmorzars, postres o pels camells del reis d'Orient: Neules farcides de turró AntiuXixona
- Pels estofats, de carn, de peix, o pels iogurts: Panses de corinto FritRavich
- Per les amanides fresques dels àpats pesats: Vinagreta balsàmica de fruits secs Borges
- Per començar el dia amb un somriure: Mermelada casolana (feta per mi)
- Per acabar la nit amb una festa: Torró sorpresa (fet per mi)
- I alguna sorpreseta més...............................................



Què us sembla?? A la foto falten els productes artesans....ho deixo per l'últim moment, just abans d'enviar perquè arribi en el seu millor estat!!

Doncs aquí ho teniu, el meu primer sorteig!! Espero que tingui molt d'èxit, total, és gratis!!
Moltes gràcies a tots els meus seguidors fidels, i pels no tant fidels.....

.....Comença el compte enrere    (tictactictac...)

PD: SOBRETOT, perquè us pugui incloure al sorteig, deixeu-me un comentari amb el NOM i CORREU ELECTRÒNIC! sinó deixeu aquests requisits no podreu entrar-hi!! MERCI

sábado, 19 de noviembre de 2011

jueves, 17 de noviembre de 2011

Ja ha arribat el meu AIG 2011

Ja està aquí, ja ha arribat!!!
Quan feia uns minuts que m'havia acabat de llevar, han trucat a la porta i allà estava, el meu paquet del meu amic invisible esperant-me!!!

Estava tant ilusionada que m'he posat nerviosa i tot a l'hora d'obrir els regals...com si fos una nena petita obrint el regal que conté la seva primera nina....és el que tenen les sorpreses, que et fan sentir feliç, innocent i vital, com una nena!

El meu AIG ha estat la Pepita, del blog "Cocina de ayer y de hoy". Com li ha passat a ella, mai ens havíem visitat abans, i gràcies al AIG hem tingut l'oportunitat de conèixer persones increibles!! Ja li he fet una ullada al seu blog i m'agrada molt, té plats senzills però especials, com els que a mi m'agraden! Una cuinera més a seguir i tant!!!

Al obrir el paquet (tremolant que estava) m'he trobat amb tots aquests colors, com les meves amanides que publico (plenes de colors i vitamines je je je).


I al obrir els paquets m'he quedat de pedra....quants regals....i tots m'encanten!!!!
Els regals han estat:

- Una carta de presentació presiosa que guardaré al meu calaix de records.
- Menjar fet per ella: - Mermelada de zarzamora (mai l'havia tastat, i m'ha encantat)
                                - Membrillo (justament en volia comprar, ja no cal. Pepita, que sepas que haré buenas    recetas con este membrillo, ya lo verás ;))
                                 - Unes rosquilles també delicioses (guauuuu quins esmorzars em faré aquests dies)
- Colorants alimentaris (que em van com anell al dit, perquè fa temps que en volia comprar perquè vull provar de fer un pastís fondant, i mai em decideixo...o sigui que gràcies a la Pepita tinc l'excusa perfecta)
- Cors de sucre per guarnir el pastís fondant que faré, ho prometo!!!


A més a més, a part del menjar (que està molt i molt bé), també m'ha regalat:
- 2 tovallons de cuina. M'encanten perquè el color que tenen lliga perfectament amb el màrmol de la meva cuina (és vermell vermell)
- Dues manoples, una de silicona i una altra de roba. Perfecte per evitar cremades,que en sóc una experta.
- Un motlle per glaçons amb forma de ninot de neu, ideals pels còctels i ponches de nadal!!
- Una caixa metàl·lica per guardar galetes, amb receptes de postres dins!! Més idees uueee!!!
- Dos sabors d'aromes diferents fets per ella!! (i jo en faig col·lecció, tot i que ella no ho sabia ho ha encertat! Ma mare sempre me'n compra quan visita fires medievals, i en tinc una bona col·lecció)


I això és tot. De nou donar les gràcies a la Pepita per aquests regals tant encertats. I a la Joana, per organitzar-ho tot!! Que ha de ser una feinada.

El meu primer AIG ha estat una sorpresa molt agradable, esperaré al següent amb moltes ganes!!!

Ara toca disfrutar-los!!! MOLTES GRÀCIES DE NOU!!!

viernes, 11 de noviembre de 2011

Popets amb patates

Avui us proposo una versió del pop amb patates, típicament gallec, substituint les potes del pop per popets sencers d'aquells que venen a les botigues de congelats, en bosses! 

M'encanta la tapa de pop amb patates. Quan vaig visitar galícia, me'n vaig fer un fart, ja que aquí no se'n fàcilment, sinó és que vas a un "xiringuito" de platja...Únicament en menjo a un restaurant gallec que hi ha a prop de casa, que el fan realment bo, però que també és realment car!

Així que un dia vaig pensar, com puc substituir el pop i que el plat quedi igualment deliciós? Fàcil!! Utilitzant popets congelts que venen a tots els grans supermercats o a les botigues de congelats. La preparació és molt simple i el gust insuperable. 

Utilitzem popets congelats perquè així ja se'ls ha trencat les fibres (no caldrà apallisa'ls com es feia antigament amb el pop) i ens assegurem que quedi un plat tendra i de fàcil mastegació!

Ingredients:

- Popets congelats
- Patates
- Pebre vermell i negre
- sal maldon
- oli oliva

Preparació:

1. Omplim una olla amb aigua, i quan estigui a punt de bullir, afegim els popets directament congelats i les patates trossejades.

2. Quan l'aigua començi a bullir, deixarem coure uns 20 minuts.

3. Escorrarem i ho servirem a un plat amanit amb sal maldon, pebre negre i vermell i un generòs raig d'oli d'oliva verge extra!!

A disfrutar!!


Una tapa senzilla per donar-li un respir al pop de sempre....

Que vagi de gust!!


Sopa de peix express

Lo prometido es deuda.........
Aquí la teniu, la super ràpida sopa de peix!! Un plat perfecte pels dies de fred, aquells que arribes a casa després d'un dia de feina, i el fred i la gana no et deixen pensar. Doncs aquí teniu la solució ideal! En 15 minuts teniu una sopeta que us reconfortarà, us alimentarà i us revifarà!

La sopa la podeu variar segons el peix que us agradi i la verdura que tingueu per casa. Però abans, mireu la recepta i després ja us diré les variacions que hi podeu fer!!

Per cert, aquesta recepta la presento al Memòries d'una cuinera, on aquest mes el plat en qüestió es basa en la sopa: "Qui menja sopes se les pensa totes"!

Ingredients (per 2-3 persones):

- 60 g d'arròs 
- 2 filets de lluç (dels congelats sense pell)
- 2 grapats de gambetes pelades congelades
- 1/2 albergínia
- 1 cullerada sopera de salsa de tomàquet
- 1 cullerada sopera de formatge cremòs (tipus philadelphia)
- formatge ratllat al gust
- julivert
- fulla de llorer
- sal
- 1,5 l d'aigua mineral


Preparació:

1. Quan arribem a casa i un cop col·loquem les claus i l'abric al seu lloc, posem aigua mineral a una olla i la deixem al foc fort. Ens anem a canviar de roba, a posar-nos còmodes.

2. Quan tornem a la cuina, obrim l'olla i hi introduïm, tal qual, l'arròs, el lluç congelat, les gambetes congelades i el llorer.

3. Tapem l'olla perquè bulli ràpidament. Mentrestant tallem l'albergínia a daus.

4. Quan començi a bullir, hi inroduïm l'albergínia i comptem 15 minuts, que és el temps que necessita l'arròs per coure's bé. Anem remenant, de tant en tant, perquè l'arròs no s'enganxi al fons i el lluç quedi esmicolat per tota la sopa (no us preocupeu que no tenen espines aquests filets).

5. Un cop l'arròs és cuit, hi posem la salsa de tomàquet, el formatge cremòs i apaguem el foc.

6. Rectifiquem de sal, decorem amb julivert i una mica de formatge ratllat (d'aquell per fondre's).

....què més podem demanar un dia d'hivern!!???


Com veieu, el temps de la sopa és, bàsicament, la cocció de l'arròs. Per fer-la encara més express, només cal que no hi poseu l'arròs i el temps de cocció es reduirà a la meitat! I, si voleu, al final poseu una bossa d'arròs precuit congelat (que ja venen a tot arreu), doneu unes voltes i ja teniu el mateix plat però en super-express!

Jo he posat albergínia perquè vaig pensar que li donaria un gust molt agradable i suau a la sopa, però també hi podeu posar porro, carbassó, bròquil....el que tingueu per la nevera, vaja! La salsa de tomàquet i el formatge li dóna la textura i sabor ideal, a part del color, com es pot apreciar!

Proveu-la que la repetireu!!

Que aprofiti!!!

jueves, 10 de noviembre de 2011

Natilles express de civada amb xocolata

Avui us presentaré un postre que és, senzillament, GENIAL! Està deliciós, és super ràpid de fer, de fàcil digestió i super econòmic!

Últimament només faig que inventar-me receptes express, d'aquelles que tens fetes en un moment i que sembla que hagis estat hores elaborant-les. 
Pel "memòries d'una cuinera" tinc una recepta de sopa de peix llesta en 15 minuts que fa treure el singlot!! Ja veureu, ja veureu....aviat arribarà............. i aquesta que us proposo avui no és menys!! 

Els ingredients, però, no cal que els copieu a peu de lletra, podeu variar el tipus de "llet", inclús podeu fer servir batuts de xocolata o maduixa de tota la vida. Apunteu i gaudiu!!!

Ingredients (per 4 natilles):

- 500 ml de beguda (llet) de civada amb xocolata (la venen en herboristeries en tetra brik)
- 20 g de maicena
- 2 cullerades soperes de sucre integral
- 1 plàtan madur

Preparació:

1. En un cassó, posar a escalfar 400 ml de la beguda de civada amb el sucre, removent-ho constantment per evitar que s'enganxi.

2. En un got, desfem la maicena amb els 100 ml restants, fins que no quedi cap grumoll (perquè la maicena es desfaci amb facilitat, el líquid ha de ser a temperatura ambient o fred, mai calent!!!)

3. Quan bulli, evoquem la resta de la beguda de civada amb la maicena, i remenem, a foc mig, fins que torni a bullir i espessi, uns 3 minuts.

4. Posem les natilles a 4 bols individuals i hi barregem un plàtan madur trossejat (ben petit). Decorem amb unes rodanxes de plàtan i de kiwi, per donar-li color......deixem refredar.......i a menjar!!

Temps d'elaboració: 8 minuts???!!!


Que us ha semblat? Fàcil, no?? Natilla sense ou, apte per intolerants a la lactosa i al·lèrgics al ou. 
És un postre que agrada tant a grans com a petits. Podeu variar el tipus de beguda per "llet" d'arròs (boníssima i admesa pels celíacs), de soja, atmetlla, avellana....us animo que tasteu totes les "llets" vegetals que trobeu, són delicioses i molt saludables!! 

¡¡Ens hem d'obrir camí a nous sabors i aromes!!

La quantitat de sucre és a gust de cadacú! Aneu provant i així sabreu la mesura que més us agrada.

Que aprofiti!!!!

lunes, 7 de noviembre de 2011

Crep salada "my favorite one"

Us agraden les creps?? A mi m'encanten, tant dolçes com salades. 
La massa de les creps me la va ensenyar una amiga ja fa molt de temps, una vegada que va venir a casa dels meus pares a fer-me el dinar, perquè jo estava malalta....és una crack com a persona y com a cuinera, llàstima que el pas del temps i les amistats ens han fet allunyar. Però des d'aquell dia les creps formen part de la meva cuina, i ja era hora que pengés alguna de les receptes al blog!

Vaig començar amb creps dolçes, les untava amb llet condensada (mmmmm...), mel, mermelada o, simplement, sucre. Ja sé que pensareu "i de xocolata??", doncs no, perquè no m'agrada gaire la xocolata, però en conec més d'un que s'hi posa nocilla... Més endavant vaig anar experimentant amb les creps salades, sobretot la de pernil dolç i formatge!! És la millor en diferència!! I sabeu quan més em vé de gust? Després d'una nit de farra....és la millor medicina!!

El farcit que avui us proposo és el meu nou preferit!! La barreja d'ingredients m'agrada molt i, tot i portar maionesa, és molt suau, gustosa i de fàcil digestió!

Ingredients:

PER LES CREPS (surten 5 creps grandetes):
- 150 ml de llet soja (o normal)
- 80 g farina integral d'espelta (o normal)
- 1 ou
- 20 g d'avellanes torrades
- alfàbrega, pebre negre i pebre vermell

PEL FARCIT:
- tonyina al natural
- ou dur
- xampinyons
- enciam
- maionesa


Preparació:

1. Primer farem les creps, posant tots els ingredients a un vas i triturant-ho bé, fins que quedi una massa homogènia. Deixar reposar a la nevera.

2. Mentrestant farem el farcit, en un plat barrejarem la tonyina esmicolada, l'ou dur tallat ben petit, els xampinyons saltejats tallats en làmines, l'enciam també ben tallat i la maionesa al gust (jo n'hi poso força). Reservem.

3. I, finalment, fem les creps, en una paella amb una mica de mantega o oli (només una gota), posarem part de la massa, que quedi ben fina, i deixarem coure. Quan estigui daurada per un cantó, li donarem la volta i deixarem que es dauri lleugerament. Apartem i seguim així fins acabar amb tota la massa.

4. Un cop tenim les creps llestes, les farcirem i ja les podem degustar!!


Aquesta mena d'àpats són un sopar perfecte pel meu gust!!
Com ja sabeu, les creps són molt versàtils i les podeu farcir de qualsevol cosa que se us ocurreixi (espinacs a la catalana, samfaina amb sardines o anxoves, salmó amb mascarpone.....)

Aquest farcit que hi he posat és el que normalment hi poso als xampinyons farcits o ous farcits! També podeu tallar la crep a trossets, punxar-la amb un escuradents i convertir-la en un pintxo!

Per cert, una CONSULTA!! -- els gofres m'agraden molt, però només en menjo en llocs especialitzats perquè no hi ha manera que trobi una gofrera!! Algú sap d'algún lloc on la pugui comprar? Sobretot busco aquelles gofreres de forats profunds i quadrats! 

Bon profit!!!!


viernes, 4 de noviembre de 2011

Amanida de tardor

A aquesta amanida li he posat de títol "amanida de tardor", perquè realment no sabia com posar-li!! Té tants  ingredients diferents...però sobretot perquè és tèbia i plena de colors, com la tardor!

Els ingredients són molt senzills. Els podeu variar si us en falta algún, però el que li dóna el gust que la caracteritza és la vinagreta dolça.

Apunteu i tasteu!

Ingredients (per a dues persones):

- 200 g de cigrons en conserva
- 60 g d'arròs variat (blanc, integral, salvatge) - el venen així als supermercats
- bròquil
- tomàquet kumato
- Cor d'enciam
- pebrot verd (una mica) cru
- 1 pebrot vermell escalivat
- 1 alvocat madur

PER LA VINAGRETA:
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva 
- 1 cullerada sopera de vinagre de poma o sidra
- 1 culleradeta de mel
- 1 culleradeta de mermelada, de prèssec en el meu cas
- pipes de girasol crues
- sal, pebre, comí i alfàbrega seca

Preparació:

1. Bullim l'arròs i el bròquil, ho escorrem i ho barregem amb els cigrons, també ben nets.

2. Tallem el tomàquet, l'enciam, el pebrot verd i vermell i l'alvocat, ben petit. I ho barregem amb la mescla d'arròs, cigrons i bròquil.

3. Per fer la vinagreta, en una tassa barregem i emulsionem bé tots els ingredients, perquè quedi ben homogeni, i ho incorporem, ben escampat, per tota l'amanida.

Boníssima!!!


És un plat únic complet com els que a mi m'agraden, lleugers i plens plens de vitamines i minerals perquè no ens falti gens d'energia!!......que ja és cap de setmana (gairebé)!!

Que aprofiti i bon cap de setmana!!



martes, 1 de noviembre de 2011

Conill amb xocolata blanca i atmetlles

Ja he tornat de les mini-vacances a Montsonís, un poblet de quatre cases amb un castell preciós, vistes increïbles (sobretot pels colors de la tardor), poblets plens d'encant i menjar 100% de colesterol!!! Amb un dia vam menjar més ous, botifarres, i embotits que en un mes!! Així que sí, hem disfrutat menjant, potser massa, així que a partir d'avui toca fer bondat i bons aliments, que necessito desintoxicar-me!

Aquest any no he fet panellets, no sé si us ho havia dit però no sóc massa de panellets, ni de castanyes ni de moniatos, en menjo, però no em criden l'atenció, per això no acostumo a fer-ne!

El plat que avui us presento és una de les elaboracions que ens va ensenyar la Mireia Carbó al taller de cuina del setembre: el conill amb xocolata blanca i atmetlles, però amb les meves variacions personals.

Ingredients:

- 1 conill sencer a trossos
- 2 porros (millor si fossin cebes, però no en tenia)
- 1 got de cava
- 1 got de caldo de pollastre o aigua
- 100g de xocolata blanca
- 50 g d'atmelles garrapinyades (o atmelles normals), triturades
- 2-3 patates
- oli
- sal
- julivert
- pa, per sucar a la salsa!!

Preparació:

1. Primer marcarem el conill en una paella amb oli, a foc fort fins que sigui ben daurat. Reservem.

2. A la mateixa paella sofregirem el porro tallat ben petit. Seguidament hi afegim el conill, un got de cava, un got de caldo, la xocolata blanca trossejada i les atmetlles triturades. A continuació hi posem les patates tallades i salem tot el conjunt.

3. Tapem la paella amb una tapa i deixem coure unes 30 minuts. Si voleu que us quedi més caldós només cal qui hi afegim més caldo o aigua.

4. Finalment espolsem julivert i apaguem el foc....

....i a sucar-hi pa!!!


Un contrast de gust deliciós!!!

VARIANT: la Mireia ens va suggerir fer aquest plat amb pollastre, llom de porc, i fins i tot amb peix, com bacallà, rap... tot i que en aquest cas, millor seria fer la salsa a part i unir-ho tot al moment d'emplatar.

No puc acabar l'entrada sense mostrar-vos el "peazo" de croissant que vam comprar a un forn de pa d'Artesa de Segre, on no només els croissants eren grans...totes les pastes ho eren!! 
Aquest croissant que fa dues vegades el meu cap, pesa 750 g!! Imagineu-vos, són com 10 croissants!! 


Ho enteneu ara, quan us dic que el meu estòmac necessita descansar??? Els excessos mai són bons....