Un de cada cinc catalans viu sota el límit de la pobresa, i en el cas dels infants, aquest percentatge augmenta fins a un de cada quatre.
És per aquesta raó que els "blogs contra la fam" han tingut la iniciativa de fer un esdeveniment al Facebook per promoure un Recapte d'Aliments, que durant els dias 25 i 26 de novembre durà a terme el "Banc dels Aliments de Catalunya".
En aquesta iniciativa, els blogs de cuina hem de publicar una recepta barata i senzilla, i ha d'aportar algun dels aliments bàsics que recull el Banc dels Aliments, com ara llegums, oli, pasta, conserves, llet...
La proposta em va semblar molt encertada i generosa per part nostra tenir la possibilitat de publicar una recepta senzilla per tota la gent que pateix gana. I avui és el dia de la publicació.
La recepta que us proposo és una 2 x 1, ja que, amb els mateixos ingredients, podem elaborar dos postres molt diferents. Les receptes tenen 3 ingredients bàsics amb data de caducitat tardana: llet d'arròs, fècula de patata (o maizena) i sucre.
Pel que fa la llet, he escollit la beguda vegetal d'arròs perquè, tot i ser un pèl més cara que la llet convencional, és apta per celíacs, intolerants a la lactosa, a les proteines de la llet, i és una llet molt tolerable per quan tens mals de panxa, problemes intestinals, digestius....
La fècula de patata, és molt nutritiva i de fàcil preparació, ja que no necessita de llarga cocció, en comparació amb la farina.
I el sucre és l'aliment més bàsic del món, no conec cap casa que no en tingui una mica al seu rebost.
PAPILLA DE LLET D'ARRÒS i CREMA CATALANA DE LLET D'ARRÒS
Ingredients (per 4 papilles/cremes):
- 500 ml de beguda (llet) d'arròs
- 20 g de fècula de patata
- 2 culleradetes de sucre
- fruita o sucre per decorar (opcional)
Papilla de llet d'arròs
Crema catalana de llet d'arròs
Preparació:
1. Primer, disoldrem la fècula de patata (o maizena) amb la llet, fora del foc, fins que no es vegi cap grumoll.
2. Un cop la fècula estigui disolta, posarem el cassó al foc, juntament amb el sucre, i remenarem constantment fins que començi a bullir. A partir de llavors començarà a espessir i deixarem coure un parell de minuts. Retirarem.
3. Posarem la papilla en bols per menjar directament, mentre estigui calenta (podem decorar-ho amb una mica de fruita, o no).
4. Per la crema catalana, la deixarem refredar,, i quan arribi el moment de menjar-nos-la, hi espolsarem una mica de sucre per sobre i el cremarem amb un soplet o un cremador especial.
Bon profit!
Me parece una iniciativa estupenda, la verdad que no sabemos a donde va a llegar todo esto, pero la cosa no pinta muy bien. Besitos
ResponderEliminarA casa també tenim "llets alternatives"! Dues propostes molt bones per cuidar-se una mica més.
ResponderEliminarPetons.
Serà per opcions???? haurem de tastar-les!!! petonets bonica
ResponderEliminarQue ben aprofitats els ingredients!! Una participació molt bonica...
ResponderEliminarPetons
Hem fet unes aportacons molt semblants. Ha estat una iniciativa fantastica amb molt exit, per repetir!
ResponderEliminarQuina iniciativa mes bonica! No la coneixia...a veure si em dona temps a preparar algo!! :)
ResponderEliminarPer cert, una recepta genial!
Petonets
dos buenas propuestas y ricas igual
ResponderEliminarpeto
Una gran iniciativa y la receta muy buena
ResponderEliminarBesitos
Una pinta fantàstica!! Ideal per la super iniciativa que s'està duent a terme!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
me flipa el arroz con leche que lo sepas!!! así que me has dado en todo el gusto!!!
ResponderEliminarQué buena iniciativa Roser, felicidades. Las recetas de sencillas, pero a la vez un lujo. Gracias bombón
ResponderEliminarUna iniciativa i una recepta deliciosa,les coses estan malament i tot plagat es una iniciativa admirable.
ResponderEliminarMolts petons prteciosa.
Quina bona iniciativa! no ho he vist abans, sinó hagues publicat una altra cosa... m0ha sabut greu! en fi, col·laborarem amb el banc d'aliments segur!
ResponderEliminarAquestes farinetes són un bon plat!petó