Buscar este blog

viernes, 25 de noviembre de 2011

Amanida tèbia de blat, mongeta tendra i "pico de gallo" + Productes ECO-SALIM

Avui estic molt contenta! Ja sabeu que sempre faig una crida a l'alimentació saludable, doncs avui no serà menys! La casa d'ingredients dietètics, integrals i ecològics ECO-SALIM / INT-SALIM m'han fet arribar tots aquests productes perquè us pugui mostrar i ensenyar receptes fàcils, nutritives i  100 % de qualitat. Elaboren cereals, arrossos, llegums, muesli, sucs, mermelades...

Eco-Salim, aquí teniu el catàleg, tenen l'empresa molt aprop de casa meva (a Masquefa) i la ignorant de mi mai n'havia sentit a parlar, així que, a partir d'ara ja ho sabré, els ingredients que consumim, com més a prop de casa estiguin elaborats millor, hem de consumir productes locals, enlloc d'hamburgueses que vés a saber on i com s'han elaborat...(ja m'enteneu).

Donar-li les gràcies de nou per fer-me arribar tots aquests productes entre farines, cereals, llegums i arròs.


Aquí, les fotos més detallades. Pel que fa a les farines trobem (prometo fer fantàstics bescuits i deliciosos pans):
-Farina integral de blat de moro (per fer les tortitas mexicanes que tant m'agraden)
- Farina integral de civada (per les galetes)
- Farina integral d'espelta (pel pa)
- Farina integral de blat de moro (per una bona beixamel)
- Farina integral d'ordi (per un deliciós bescuit)


I aquí presento tota la varietat de cereals, arròs i llegums que m'han subministrat!! Tots ecològics i 100% nutritius:
- Blat pelat (per la recepta d'avui)
- Arròs integral basmàtic
- Arròs integral rodó
- Macarrons d'espelta integrals
- Fideus integrals de verdures
- Cigrons del país
- Llenties pardines


....i aquí us presento la recepta d'avui, l'amanida tèbia de blat, mongeta tendra i "pico de gallo"...ara us ho explicaré!

Ingredients (per dues persones):

- 100 g de blat pelat INT-SALIM
- 200 g de mongeta tendra
- Tonyina en escabetx
- Ou dur
- Tomàquet madur
- Mitja ceba
- Julivert
- Oli oliva "del bo"
- Sal marina
- Tabasco (opcional)


Preparació:

1. Mentre posem aigua a bullir, netegem i tallem les mongetes tendres. Un cop bulli, hi afegim el blat, i quan hagin passat 5 minuts de cocció hi afegim les mongetes i deixem coure 15 minuts més. En total, aquest blat ha trigat 20 minuts a coure's.

2. Mentrestant, fem el "pico de gallo", salsa típica de Mèxic, feta amb trossets de verdura. Consisteix en tallar molt petitó el tomàquet d'amanida madur, la ceba i el julivert, hi poden posar unes gotes de tabasco si ens vé de gust. Ho barregem bé i hi afegim la llauna de tonyina amb l'escabeix i amanim amb l'oli i la sal.

3. Quan el blat i la mongeta estiguin cuits, ho escorrem (reservant l'aigua de cocció, per una altra preparació), i ho barregarem amb la mescla anterior, hi afegirem mig ou dur a cada un dels plats i llest!

Una amanida tèbia per la tardor!! Boníssima i saciant!!

El blat m'ha sorprès agradablement. No l'havia tastat mai i penso inventar-me més receptes amb ell, no us les perdeu!!


12 comentarios:

  1. ara a cuinar!!! bon cap de setmana bonica

    ResponderEliminar
  2. Yo suelo comprar harinas de esta marca y están muy bien. Te vas a hinchar a cocinar. Besos

    ResponderEliminar
  3. Por aquí también me han llegado algunos y estoy deseando probarlos. Has preparado una ensalada muy completa, de estas que dejan un estupendo sabor de boca

    Abrazos y buen fin de semana Roser

    ResponderEliminar
  4. Roser esa ensalada tiene muy buena pinta ,seguro estara riquisima
    besinos

    ResponderEliminar
  5. Menudo lote de productos, y la ensaladita te ve genial, aunque a mi me pasa como a tí hasta ahora, que no he probado el trigo
    Besitos

    ResponderEliminar
  6. Que interessant aquest lot que t'han enviat, hi ha productes que no coneixem tant però veig que amb molta Varietat! ja em posare a xafardejar més sobre aquesta marca...
    Aquesta amanida t'ha quedat molt original!
    A cuinar, que ja tens feina amb tants materials diferents!jejej
    Bon cap de setmana!

    ResponderEliminar
  7. Hola Roser,guapa tu

    com sempre comento si a casa no falta mai a taula cada dia es una amanida, de mil sabors, freda, o tebia, i la teva está Super 10

    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar
  8. Disfruta de este lote se ve estupendo la ensalada tiene que estar de lujo se ve muy rica
    besos
    http://mipasioncocinar.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  9. Buenas días Roser. Muchas felicidades por todos esos productos que has recibido. La ensalada simplemente fantástica.
    Un saludo Paco

    ResponderEliminar
  10. Roser, doncs jo sí que coneixia aquesta casa perquè en gastem cereals i farines, però no sabia que tinguessin la fàbrica a Masquefa!! Que bé, no?!!!
    Petons!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!