A aquesta amanida li he posat de títol "amanida de tardor", perquè realment no sabia com posar-li!! Té tants ingredients diferents...però sobretot perquè és tèbia i plena de colors, com la tardor!
Els ingredients són molt senzills. Els podeu variar si us en falta algún, però el que li dóna el gust que la caracteritza és la vinagreta dolça.
Apunteu i tasteu!
Ingredients (per a dues persones):
- 200 g de cigrons en conserva
- 60 g d'arròs variat (blanc, integral, salvatge) - el venen així als supermercats
- bròquil
- tomàquet kumato
- Cor d'enciam
- pebrot verd (una mica) cru
- 1 pebrot vermell escalivat
- 1 alvocat madur
PER LA VINAGRETA:
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
- 1 cullerada sopera de vinagre de poma o sidra
- 1 culleradeta de mel
- 1 culleradeta de mermelada, de prèssec en el meu cas
- pipes de girasol crues
- sal, pebre, comí i alfàbrega seca
Preparació:
1. Bullim l'arròs i el bròquil, ho escorrem i ho barregem amb els cigrons, també ben nets.
2. Tallem el tomàquet, l'enciam, el pebrot verd i vermell i l'alvocat, ben petit. I ho barregem amb la mescla d'arròs, cigrons i bròquil.
3. Per fer la vinagreta, en una tassa barregem i emulsionem bé tots els ingredients, perquè quedi ben homogeni, i ho incorporem, ben escampat, per tota l'amanida.
Boníssima!!!
És un plat únic complet com els que a mi m'agraden, lleugers i plens plens de vitamines i minerals perquè no ens falti gens d'energia!!......que ja és cap de setmana (gairebé)!!
Que aprofiti i bon cap de setmana!!
Gràcies a tu per passar per la meva cuina. Jo tampoc coneixia el teu blog. Veig que participes igual que joa Memòries d'una cuinera, La recepta del 15 i a l'AIG'11. A veure qui en toca. Jo ja tinc la caixa a punt d'enviar! Per cert, un altre esdeveniment que està molt i molt bé és el de Film&Food de l'Alba i l'Ingrid. Fes-hi un cop d'ull, t'agradarà.
ResponderEliminarUna forta abraçada i jo també faig un tomb pel teu blog.
Roser que ensaladina mas buena y la vinagreta con la mermelada tiene que darle un toque muy especial
ResponderEliminarbesinos
una amanida ben complerta!!!! molt bon cap de setmana guapa
ResponderEliminarDesde luego que esta es una ensaladita ideal para tomarla de plato único. Me encanta la vinagreta que le pones, yo le pongo miel, pero nunca le he puesto mermemlada.
ResponderEliminarBesitos
Oye, me llevo ese aliño, que me ha parecido una pasada!
ResponderEliminarcon un plato asi te quedas redonda y el contraste de sabores me encanta
ResponderEliminar¡¡besos¡¡
Una amanideta fantàstica, ja li pots posar el nom que vulguis! jeje
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Una amanida completa i molt bona!
ResponderEliminarCarai, realment l'amanida te de tot, la vinagreta ha de quedar boníssima, me l'apunto.
ResponderEliminarQuina delicia d'amanida!! I una vinagreta molt original amb la mermelada!! Té que donar un toc molt bo.
ResponderEliminarPetons
como todavia no hace frio aqui,esta amanida asi va de perlas y bien buena que es y estupendamente combinada
ResponderEliminarpeto
Estoy contigo Roser, estos platos son una pasada, completos y además buenísimos. Qué bien lo haces!! Un beso
ResponderEliminarRoser, una amanida fantàstica!! i molt nutritiva doncs no li falta de res!! jejeje
ResponderEliminarI la vinagreta li dona el punt...ummmm qué bò!!
Petonets, guapa!!
Realment no li falta de res!!! Més complerta, impossible. I ja va bé que ens carreguem de vitamines per passar bé l'hivern...
ResponderEliminarM'agrada aquesta vinagreta amb el toc de la melmelada!
Bon cap de setmana
Si que tens raó. Súper completa!! No li falta de res. Quina bona pinta!
ResponderEliminarOstres, deliciosa! ÉS fantàstica com a plat únic. NO li falta de res. Jo personalment després per acabar de rematar em menjaria un parell o tres de trossets de formatge variats. Que et sembla?
ResponderEliminarEm sembla fantàstica la idea Cristina, o inclús posa'ls dins l'amanida, formatge feta, formatge fresc i mozzarella!! nyam nyam!
ResponderEliminar