Buscar este blog

viernes, 4 de noviembre de 2011

Amanida de tardor

A aquesta amanida li he posat de títol "amanida de tardor", perquè realment no sabia com posar-li!! Té tants  ingredients diferents...però sobretot perquè és tèbia i plena de colors, com la tardor!

Els ingredients són molt senzills. Els podeu variar si us en falta algún, però el que li dóna el gust que la caracteritza és la vinagreta dolça.

Apunteu i tasteu!

Ingredients (per a dues persones):

- 200 g de cigrons en conserva
- 60 g d'arròs variat (blanc, integral, salvatge) - el venen així als supermercats
- bròquil
- tomàquet kumato
- Cor d'enciam
- pebrot verd (una mica) cru
- 1 pebrot vermell escalivat
- 1 alvocat madur

PER LA VINAGRETA:
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva 
- 1 cullerada sopera de vinagre de poma o sidra
- 1 culleradeta de mel
- 1 culleradeta de mermelada, de prèssec en el meu cas
- pipes de girasol crues
- sal, pebre, comí i alfàbrega seca

Preparació:

1. Bullim l'arròs i el bròquil, ho escorrem i ho barregem amb els cigrons, també ben nets.

2. Tallem el tomàquet, l'enciam, el pebrot verd i vermell i l'alvocat, ben petit. I ho barregem amb la mescla d'arròs, cigrons i bròquil.

3. Per fer la vinagreta, en una tassa barregem i emulsionem bé tots els ingredients, perquè quedi ben homogeni, i ho incorporem, ben escampat, per tota l'amanida.

Boníssima!!!


És un plat únic complet com els que a mi m'agraden, lleugers i plens plens de vitamines i minerals perquè no ens falti gens d'energia!!......que ja és cap de setmana (gairebé)!!

Que aprofiti i bon cap de setmana!!



17 comentarios:

  1. Gràcies a tu per passar per la meva cuina. Jo tampoc coneixia el teu blog. Veig que participes igual que joa Memòries d'una cuinera, La recepta del 15 i a l'AIG'11. A veure qui en toca. Jo ja tinc la caixa a punt d'enviar! Per cert, un altre esdeveniment que està molt i molt bé és el de Film&Food de l'Alba i l'Ingrid. Fes-hi un cop d'ull, t'agradarà.
    Una forta abraçada i jo també faig un tomb pel teu blog.

    ResponderEliminar
  2. Roser que ensaladina mas buena y la vinagreta con la mermelada tiene que darle un toque muy especial
    besinos

    ResponderEliminar
  3. una amanida ben complerta!!!! molt bon cap de setmana guapa

    ResponderEliminar
  4. Desde luego que esta es una ensaladita ideal para tomarla de plato único. Me encanta la vinagreta que le pones, yo le pongo miel, pero nunca le he puesto mermemlada.
    Besitos

    ResponderEliminar
  5. Oye, me llevo ese aliño, que me ha parecido una pasada!

    ResponderEliminar
  6. con un plato asi te quedas redonda y el contraste de sabores me encanta


    ¡¡besos¡¡

    ResponderEliminar
  7. Una amanideta fantàstica, ja li pots posar el nom que vulguis! jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  8. Carai, realment l'amanida te de tot, la vinagreta ha de quedar boníssima, me l'apunto.

    ResponderEliminar
  9. Quina delicia d'amanida!! I una vinagreta molt original amb la mermelada!! Té que donar un toc molt bo.
    Petons

    ResponderEliminar
  10. como todavia no hace frio aqui,esta amanida asi va de perlas y bien buena que es y estupendamente combinada
    peto

    ResponderEliminar
  11. Estoy contigo Roser, estos platos son una pasada, completos y además buenísimos. Qué bien lo haces!! Un beso

    ResponderEliminar
  12. Roser, una amanida fantàstica!! i molt nutritiva doncs no li falta de res!! jejeje
    I la vinagreta li dona el punt...ummmm qué bò!!
    Petonets, guapa!!

    ResponderEliminar
  13. Realment no li falta de res!!! Més complerta, impossible. I ja va bé que ens carreguem de vitamines per passar bé l'hivern...
    M'agrada aquesta vinagreta amb el toc de la melmelada!
    Bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  14. Si que tens raó. Súper completa!! No li falta de res. Quina bona pinta!

    ResponderEliminar
  15. Ostres, deliciosa! ÉS fantàstica com a plat únic. NO li falta de res. Jo personalment després per acabar de rematar em menjaria un parell o tres de trossets de formatge variats. Que et sembla?

    ResponderEliminar
  16. Em sembla fantàstica la idea Cristina, o inclús posa'ls dins l'amanida, formatge feta, formatge fresc i mozzarella!! nyam nyam!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!