Buscar este blog

viernes, 11 de noviembre de 2011

Sopa de peix express

Lo prometido es deuda.........
Aquí la teniu, la super ràpida sopa de peix!! Un plat perfecte pels dies de fred, aquells que arribes a casa després d'un dia de feina, i el fred i la gana no et deixen pensar. Doncs aquí teniu la solució ideal! En 15 minuts teniu una sopeta que us reconfortarà, us alimentarà i us revifarà!

La sopa la podeu variar segons el peix que us agradi i la verdura que tingueu per casa. Però abans, mireu la recepta i després ja us diré les variacions que hi podeu fer!!

Per cert, aquesta recepta la presento al Memòries d'una cuinera, on aquest mes el plat en qüestió es basa en la sopa: "Qui menja sopes se les pensa totes"!

Ingredients (per 2-3 persones):

- 60 g d'arròs 
- 2 filets de lluç (dels congelats sense pell)
- 2 grapats de gambetes pelades congelades
- 1/2 albergínia
- 1 cullerada sopera de salsa de tomàquet
- 1 cullerada sopera de formatge cremòs (tipus philadelphia)
- formatge ratllat al gust
- julivert
- fulla de llorer
- sal
- 1,5 l d'aigua mineral


Preparació:

1. Quan arribem a casa i un cop col·loquem les claus i l'abric al seu lloc, posem aigua mineral a una olla i la deixem al foc fort. Ens anem a canviar de roba, a posar-nos còmodes.

2. Quan tornem a la cuina, obrim l'olla i hi introduïm, tal qual, l'arròs, el lluç congelat, les gambetes congelades i el llorer.

3. Tapem l'olla perquè bulli ràpidament. Mentrestant tallem l'albergínia a daus.

4. Quan començi a bullir, hi inroduïm l'albergínia i comptem 15 minuts, que és el temps que necessita l'arròs per coure's bé. Anem remenant, de tant en tant, perquè l'arròs no s'enganxi al fons i el lluç quedi esmicolat per tota la sopa (no us preocupeu que no tenen espines aquests filets).

5. Un cop l'arròs és cuit, hi posem la salsa de tomàquet, el formatge cremòs i apaguem el foc.

6. Rectifiquem de sal, decorem amb julivert i una mica de formatge ratllat (d'aquell per fondre's).

....què més podem demanar un dia d'hivern!!???


Com veieu, el temps de la sopa és, bàsicament, la cocció de l'arròs. Per fer-la encara més express, només cal que no hi poseu l'arròs i el temps de cocció es reduirà a la meitat! I, si voleu, al final poseu una bossa d'arròs precuit congelat (que ja venen a tot arreu), doneu unes voltes i ja teniu el mateix plat però en super-express!

Jo he posat albergínia perquè vaig pensar que li donaria un gust molt agradable i suau a la sopa, però també hi podeu posar porro, carbassó, bròquil....el que tingueu per la nevera, vaja! La salsa de tomàquet i el formatge li dóna la textura i sabor ideal, a part del color, com es pot apreciar!

Proveu-la que la repetireu!!

Que aprofiti!!!

13 comentarios:

  1. Quina idea més bona. A mi m' agrada molt la sopa de peix. I tens raó, la gana no et deixa pensar en res més.

    ResponderEliminar
  2. doncs t'asseguro que jo no demano res més, amb un platet de sopa sóc feliç!!!! moltíssimes gràcies per participar!!! petonets

    ResponderEliminar
  3. Ràpida, sana i boníssima! i ara que fa fred aquests plats calents ja vénen molt de gust.
    Amb l'albergínia ha de quedar molt bé!

    ResponderEliminar
  4. Si no em trec l'abric no la puc fer???????? ja,ja,ja
    Què més es pot demanar: ràpida i bona!
    Petons i moltes gràcies per participar al memòries.

    ResponderEliminar
  5. Ostras m'ha encantat!! Que ràpida i bona que sembla, aquesta me l'apunto i la faré segur!
    Petonets!

    ResponderEliminar
  6. Mmmm però que bona ha de estar i ràpida de fer prenc nota
    petons
    http://mipasioncocinar.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  7. amb el dia que fa avui ja m'agradaria arribar a casa i tenir un platet d'aquesta sopa! Què bona!

    ResponderEliminar
  8. Sí que es rápida y el aspecto es inmejorable, me ha encantado porque no siempre tenemos tiempo de pasar mucho tiempo en la cocina

    La primera parte del punto número uno es muy buena ;)

    Abrazos y buena semana

    ResponderEliminar
  9. Una recepta ideal per a un dia com avui!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  10. Ummmm, sopaaaaa, se me cae la baba Roser, yo la quiero con arroz, aunque tarde un poquito más!

    ResponderEliminar
  11. una bona sopa sin lugar a dudas y me ha sorprendido el que lleve berenjena,no lo habia visto antes.
    peto

    ResponderEliminar
  12. Jo, qué rica. Estoy viendo todas las recetas de sopa de Memorias de una cocinera y la tuya me ha llamado a gritos. Ahora que empieza el frío se agradece un plato como este. Un panecillo para acompañarla y no se necesita más.

    Estupenda :)

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!