Buscar este blog

martes, 5 de julio de 2011

Torradetes ibèriques de figaflors amb pernil

Em sembla que, ben aviat, faré un llibre d'aperitius, i és que m'encanten, com heu pogut comprovar!

Això del llibre és broma, però d'aquí uns anys, qui sap, potser publico un llibre d'"Aperitius gourmet per soprendre i ser sorprès" jaja. Aquest mateix títol podria ser l'escollit. Però de moment no, de moment em dedico a investigar, desenvolupar i innovar, el I+D+i de la gastronomia vaja, més endavant ja es veurà, potser m'animo!

Però sabeu perquè m'agraden tant els aperitius? Perquè em dóna l'oportunitat de tastar diferents plats sense haver-me de menjar una ració completa. Com en les tapes vaja, però sense aportar la ració de pa que, sincerament, no sempre cal.

Doncs aquí una nova aportació d'aperitius, aquesta no és inventada ja que l'he provat en molts restaurants, amb la diferència que li he posat una massa diferent i algún altre ingredient que, tot i no conèixer la barreja de sabors, m'ha agradat força!

El que més m'ha sorprès d'elaborar aquest plat ha estat un dels ingredients, la figaflor, que molts direu "què és això??" doncs en castellà se'n diu BREVA, si sí, la breva, la pre-figa. Si és que, mai aniràs a dormir sense aprendre una cosa nova!

Ingredients:

- Massa de pizza integral precuita congelada
- Sobrassada ibèrica per untar
- Figaflors madures
- Pernil ibèric
- julivert


Preparació:

1. Primer, un cop descongelada la massa de pizza, es tallen porcions individuals rodones amb l'ajuda d'un got o motlle rodó de metall i es cou al forn preescalfat a 250ºC durant 10 minuts aproximadament, fins que comenci a daurar una mica.

2. Un cop cuites i fredes, les untarem amb sobrassada. Podem ser generosos.

3. A sobre la sobrassada hi posarem les figaflors pelades i tallades en terços.

4. I finalment el pernil salat (amb aquest sí que hem de ser generosos) i una fulleta de julivert per donar color i vitamina C, com l'Arguiñano.

I ja en podeu gaudir!!

Boníssimmmaaaa!!!!


15 comentarios:

  1. pues habra que probarlo se ve estupenda la combinacion
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  2. Quina combinació!! A casa ens agraden molt les figues, però no sabia que les d'ara són les figa-flors, veus ja he après una altra cosa!!

    ResponderEliminar
  3. si necessites un conillet d'indies m'avises, ok??? m'encanten els aperitius!!!!! molts petonets guapa

    ResponderEliminar
  4. Por favor!! esa sobrasada deliciosa, higos y jamón!! de esta semana no pasa que lo pruebe.

    ResponderEliminar
  5. jajaja... aiiiii Roser, que som d'aperitius... =)
    Té una pinta genial!!
    Petonets maca. Helena

    ResponderEliminar
  6. Me encanta este aperitivo roser y yo apoyo la idea del librito de aperitivos, sería fantástico tenerlos todos recopilados.
    Besitos

    ResponderEliminar
  7. A mi tambe m'encanten els aperitius. jo m'alinemtaria d'aperitius,jaja
    petonets.

    ResponderEliminar
  8. Que receta mas original Roser ,seguro que el sabor es diferente y extraordinario
    besinos

    ResponderEliminar
  9. Me gusta la sobrasada con locura, imaginate de que buena gana me comía toda la fuente de estos bocados tan deliciosos que has preparad. Buenisimos!
    Un beso

    ResponderEliminar
  10. Ja t´ho vaig dir...que eres la reina de les tapes...Aquesta té èxit assegurat que seria un bufet d´aperitius sense pernil. A més aquesta tapa amb la figa-flor és superestiuenca

    ResponderEliminar
  11. Esto a mi me tiene que encantar, seguro, un besote guapa.

    ResponderEliminar
  12. Ja ho pots ben dir! Sempre aprenem coses entre uns i altres! I si necessites catadors, ja ho saps! ;)
    Petons!

    ResponderEliminar
  13. I en català es diu BACORA! jejeje A mi també m pots convidar sempre que vulguis a tastar els aperitius, que em xiflen!
    PEtonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  14. Les figues són bosníssimes, però no coneixia que ja comencin a sortir en aquest temps. La combinació amb el pernil té que estar molt bo, ho provaré.

    Salutacions.

    ResponderEliminar
  15. ¡Qué delicia!, esto lo preparo seguro.
    besos

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!