Ja se sap que durant l'estiu no vé gaire de gust encendre el forn. Per això, quan vull fer un plat ràpid, lleuger i fresquet, sempre penso alternatives... i aquesta va ser una alternativa que em va agradar molt! És un pastís deliciós que agrada tant a nens com a adults.
A més a més, és una d'aquelles elaboracions que pots anar variant el farcit, de tonyina, de pernil, de sobrassada, de formatge, de carn....del que vulguis i més! Només has de tenir imaginació!
Aquí us deixo la meva versió, amb ingredients que tenia per la nevera.
Ingredients (per 4-6 persones):
- 12 llesques de pa de motlle sense crosta
- enciam
- Tomàquet madur
- Tonyina en conserva
- Pernil dolç
- Maionesa light (un pot gran)
- olives, cogombrets, pebrot verd...(per decorar)
1. Fer una capa de 4 llesques de pa, disposades una al costat de l'altra. Untar-les amb maionesa, i posar una capa d'enciam, rodanxes de tomàquet i tonyina esmicolada.
2. Fem una segona capa de 4 llesques de pa sobre la tonyina, les untarem amb maionesa, i col·locarem enciam, tomàquet i pernil dolç. Finalment hi posarem una tercera cap de 4 llesques de pa i cobrirem tota la superfície i els costats del pastís amb maionesa, de manera que quedi tot el farcit tapat.
3. Per decorar el pastís salat, posarem unes olives, cogombrets en vinagre i trossets de pebrot vermell a la superfície. Ho presentarem amb una amanida verda.
QUE VAGI DE GUST!
Roser ,receta rica ,rapida y apetecible ,para comer en casa o llevar a la playa ,me gusta
ResponderEliminarbesinos
Es ideal per aquestes dates fresquet, i el pots deixar a la nevera, vas a la platja i quan tornes no has de fer res.
ResponderEliminarÉs genial Roser!!! per aquests dies de caloreta... =)
ResponderEliminarPetonets guapa! Helena
Que bo i quina bona fila que fa..... Jo mai he fet pastissos freds com aquests, i mira que m'agraden eh! Ara m'has animat a fer-ne!
ResponderEliminarPetonsss
Aquests pastissos freds amb pa de motlle són fantàstics. A casa també en preparo tot sovint, variant-ne els ingredients, però el de tonyina és el que més m'agrada!
ResponderEliminarPetonets!
Anna
Mmmm!! m'encanta! nosaltres d'aquest n'hi diem pastís d'estiu! el fem una mica variat però com que "cada maestrillo tiene su librillo" m'apunto la teva versió, és ideal per les vacances!petonets!
ResponderEliminarRoser, este tipo d epasteles me encantan porque además les puedes poner de casi todo y fresquitos de la nevera están geniales. Te quedó muy bien
ResponderEliminarBesitos
Me encantan este tipo de pasteles, hace poco hice uno con gulas, porque son perfectos para el verano, el tuyo se ve delicioso.
ResponderEliminarUn besito
Roser estos pasteles asi estan de buenos, y fresquitos uhmmmmm
ResponderEliminarme gusta
peto
miquel
Aquets pastissos freds soluciones molts ápats d'estiu...
ResponderEliminarPetonets.
Un pastís ideal per passar millor l'estiu!
ResponderEliminarGràcies per visitar-me.
Salutacions.
Un plato estupendo para este tiempo y además muy resultón.
ResponderEliminarUn besote
Aquesta pastissos freds són fantàstics...Jo en menjo sovint per aquesta època...
ResponderEliminarAh! i ja tens unes altres postres per fer amb el préssecs del teu pare, je, je,je.
Em sembla tan apetitós i fresquet aquest pastis... m'agrada molt, i mira que és fàcil; doncs encara no n'he fet mai cap d'aquests.
ResponderEliminarSi puguessa men menjaria un trosset ara mateix!
Salutacions
Jo en faig un semblant que a casa agrada molt, provaré la teva versió i així aniré canviant.
ResponderEliminarSi noia, una bona proposta, sense fogots!
ResponderEliminarPetons.
Visca les receptes fàcils i resultones com aquestes! Aquest pastís sempre el fa una amiga meva i queda molt i molt bo!
ResponderEliminarPetonets
Sandra