Buscar este blog

lunes, 25 de julio de 2011

Pastís fred de tonyina i maionesa

Ja se sap que durant l'estiu no vé gaire de gust encendre el forn. Per això, quan vull fer un plat ràpid, lleuger i fresquet, sempre penso alternatives... i aquesta va ser una alternativa que em va agradar molt! És un pastís deliciós que agrada tant a nens com a adults.

A més a més, és una d'aquelles elaboracions que pots anar variant el farcit, de tonyina, de pernil, de sobrassada, de formatge, de carn....del que vulguis i més! Només has de tenir imaginació!

Aquí us deixo la meva versió, amb ingredients que tenia per la nevera.

Ingredients (per 4-6 persones):

- 12 llesques de pa de motlle sense crosta
- enciam
- Tomàquet madur
- Tonyina en conserva
- Pernil dolç
- Maionesa light (un pot gran)
- olives, cogombrets, pebrot verd...(per decorar)

Preparació:

1. Fer una capa de 4 llesques de pa, disposades una al costat de l'altra. Untar-les amb maionesa, i posar una capa d'enciam, rodanxes de tomàquet i tonyina esmicolada.

2. Fem una segona capa de 4 llesques de pa sobre la tonyina, les untarem amb maionesa, i col·locarem enciam, tomàquet i pernil dolç. Finalment hi posarem una tercera cap de 4 llesques de pa i cobrirem tota la superfície i els costats del pastís amb maionesa, de manera que quedi tot el farcit tapat.

3. Per decorar el pastís salat, posarem unes olives, cogombrets en vinagre i trossets de pebrot vermell a la superfície. Ho presentarem amb una amanida verda.

Doncs aquí us deixo amb una idea refrescant pels que no ens agrada tenir fogots mentre cuinem!

QUE VAGI DE GUST!

17 comentarios:

  1. Roser ,receta rica ,rapida y apetecible ,para comer en casa o llevar a la playa ,me gusta
    besinos

    ResponderEliminar
  2. Es ideal per aquestes dates fresquet, i el pots deixar a la nevera, vas a la platja i quan tornes no has de fer res.

    ResponderEliminar
  3. És genial Roser!!! per aquests dies de caloreta... =)
    Petonets guapa! Helena

    ResponderEliminar
  4. Que bo i quina bona fila que fa..... Jo mai he fet pastissos freds com aquests, i mira que m'agraden eh! Ara m'has animat a fer-ne!
    Petonsss

    ResponderEliminar
  5. Aquests pastissos freds amb pa de motlle són fantàstics. A casa també en preparo tot sovint, variant-ne els ingredients, però el de tonyina és el que més m'agrada!

    Petonets!
    Anna

    ResponderEliminar
  6. Mmmm!! m'encanta! nosaltres d'aquest n'hi diem pastís d'estiu! el fem una mica variat però com que "cada maestrillo tiene su librillo" m'apunto la teva versió, és ideal per les vacances!petonets!

    ResponderEliminar
  7. Roser, este tipo d epasteles me encantan porque además les puedes poner de casi todo y fresquitos de la nevera están geniales. Te quedó muy bien
    Besitos

    ResponderEliminar
  8. Me encantan este tipo de pasteles, hace poco hice uno con gulas, porque son perfectos para el verano, el tuyo se ve delicioso.
    Un besito

    ResponderEliminar
  9. Roser estos pasteles asi estan de buenos, y fresquitos uhmmmmm
    me gusta
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  10. Aquets pastissos freds soluciones molts ápats d'estiu...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  11. Un pastís ideal per passar millor l'estiu!
    Gràcies per visitar-me.
    Salutacions.

    ResponderEliminar
  12. Un plato estupendo para este tiempo y además muy resultón.
    Un besote

    ResponderEliminar
  13. Aquesta pastissos freds són fantàstics...Jo en menjo sovint per aquesta època...
    Ah! i ja tens unes altres postres per fer amb el préssecs del teu pare, je, je,je.

    ResponderEliminar
  14. Em sembla tan apetitós i fresquet aquest pastis... m'agrada molt, i mira que és fàcil; doncs encara no n'he fet mai cap d'aquests.
    Si puguessa men menjaria un trosset ara mateix!

    Salutacions

    ResponderEliminar
  15. Jo en faig un semblant que a casa agrada molt, provaré la teva versió i així aniré canviant.

    ResponderEliminar
  16. Si noia, una bona proposta, sense fogots!
    Petons.

    ResponderEliminar
  17. Visca les receptes fàcils i resultones com aquestes! Aquest pastís sempre el fa una amiga meva i queda molt i molt bo!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!