Em sembla que, ben aviat, faré un llibre d'aperitius, i és que m'encanten, com heu pogut comprovar!
Això del llibre és broma, però d'aquí uns anys, qui sap, potser publico un llibre d'"Aperitius gourmet per soprendre i ser sorprès" jaja. Aquest mateix títol podria ser l'escollit. Però de moment no, de moment em dedico a investigar, desenvolupar i innovar, el I+D+i de la gastronomia vaja, més endavant ja es veurà, potser m'animo!
Però sabeu perquè m'agraden tant els aperitius? Perquè em dóna l'oportunitat de tastar diferents plats sense haver-me de menjar una ració completa. Com en les tapes vaja, però sense aportar la ració de pa que, sincerament, no sempre cal.
Doncs aquí una nova aportació d'aperitius, aquesta no és inventada ja que l'he provat en molts restaurants, amb la diferència que li he posat una massa diferent i algún altre ingredient que, tot i no conèixer la barreja de sabors, m'ha agradat força!
El que més m'ha sorprès d'elaborar aquest plat ha estat un dels ingredients, la figaflor, que molts direu "què és això??" doncs en castellà se'n diu BREVA, si sí, la breva, la pre-figa. Si és que, mai aniràs a dormir sense aprendre una cosa nova!
Ingredients:
- Massa de pizza integral precuita congelada
- Sobrassada ibèrica per untar
- Figaflors madures
- Pernil ibèric
- julivert
Preparació:
1. Primer, un cop descongelada la massa de pizza, es tallen porcions individuals rodones amb l'ajuda d'un got o motlle rodó de metall i es cou al forn preescalfat a 250ºC durant 10 minuts aproximadament, fins que comenci a daurar una mica.
2. Un cop cuites i fredes, les untarem amb sobrassada. Podem ser generosos.
pues habra que probarlo se ve estupenda la combinacion
ResponderEliminarpeto
miquel
Quina combinació!! A casa ens agraden molt les figues, però no sabia que les d'ara són les figa-flors, veus ja he après una altra cosa!!
ResponderEliminarsi necessites un conillet d'indies m'avises, ok??? m'encanten els aperitius!!!!! molts petonets guapa
ResponderEliminarPor favor!! esa sobrasada deliciosa, higos y jamón!! de esta semana no pasa que lo pruebe.
ResponderEliminarjajaja... aiiiii Roser, que som d'aperitius... =)
ResponderEliminarTé una pinta genial!!
Petonets maca. Helena
Me encanta este aperitivo roser y yo apoyo la idea del librito de aperitivos, sería fantástico tenerlos todos recopilados.
ResponderEliminarBesitos
A mi tambe m'encanten els aperitius. jo m'alinemtaria d'aperitius,jaja
ResponderEliminarpetonets.
Que receta mas original Roser ,seguro que el sabor es diferente y extraordinario
ResponderEliminarbesinos
Me gusta la sobrasada con locura, imaginate de que buena gana me comía toda la fuente de estos bocados tan deliciosos que has preparad. Buenisimos!
ResponderEliminarUn beso
Ja t´ho vaig dir...que eres la reina de les tapes...Aquesta té èxit assegurat que seria un bufet d´aperitius sense pernil. A més aquesta tapa amb la figa-flor és superestiuenca
ResponderEliminarEsto a mi me tiene que encantar, seguro, un besote guapa.
ResponderEliminarJa ho pots ben dir! Sempre aprenem coses entre uns i altres! I si necessites catadors, ja ho saps! ;)
ResponderEliminarPetons!
I en català es diu BACORA! jejeje A mi també m pots convidar sempre que vulguis a tastar els aperitius, que em xiflen!
ResponderEliminarPEtonets
Sandra
Les figues són bosníssimes, però no coneixia que ja comencin a sortir en aquest temps. La combinació amb el pernil té que estar molt bo, ho provaré.
ResponderEliminarSalutacions.
¡Qué delicia!, esto lo preparo seguro.
ResponderEliminarbesos