Buscar este blog

lunes, 4 de julio de 2011

Amanida d'alvocat i formatge feta

Quin és un dels avantatges de l'estiu?? Les amanides! I és que no existeix un número determinat d'amanides, n'hi ha tantes com la imaginació pot donar de sí!

M'encanta arribar a casa després d'un dia calorós, obrir la nevera i trobar: enciam, tomàquets del temps, olives, cogombrets en vinagre....i molts altres ingredients que, combinats, es converteixen en un plat complet ple de color, vitamines i minerals, que és el que necessitem ara per ara, menjar poc, fresquet, i que contingui molta aigua (per evitar deshidratar-nos) i molts colors (com més colors tingui el plat més vitamines estem aportant, més broncejats, energètics i animats ens trobarem)!

L'amanida que us presento és una combinació d'ingredients que em vaig trobar per la nevera, però que el resultat va ser espectacular! Apunteu que és temps d'amanides!!

Ingredients:

- 1 alvocat
- 1 tomàquet madur
- 1 pot petit d'olives verdes sense pinyol
- 100 g formatge feta
- un grapat de panses
- vinagre de vi
- oli oliva extra verge

Preparació:

1. Tallar TOTS els ingredients a daus, l'alvocat, el tomàquet, el formatge i les olives per la meitat.

2. Finalment, incorporar un grapat de panses i amanir simplement amb un raig de vinagre de vi i un altre d'oli d'oliva.

Trobareu a faltar la sal, però qui hagi provat el formatge feta sabrà que és un formatge de gust molt fort que li dóna el punt de sal necessària a l'amanida.

Observacions: El formatge feta és un formatge grec fet a base de llet de cabra i llet d'ovella. És de gust fort però queda genial a les amanides, donant-li el punt necessari per fer una amanida gustosa, ja que ni l'alvocat ni el tomàquet tenen un gust gaire fort. Si mai l'heu provat aquesta és la vostra oportunitat. El venen a tots els supermercats, no teniu excusa. Això sí, light no és! Però de tant en tant un/a s'ha de donar alguna alegria, no?

Que aprofiti!

16 comentarios:

  1. No, de light nada, pero rica un rato...
    Tienes razón, merece la pena :)

    ResponderEliminar
  2. rico rico yo tambien lo hago asi pero yo cambio el feta por fresco lo encuentro demasiado salado
    petons
    miquel

    ResponderEliminar
  3. Si que es salado si este queso, por eso no le he puesto sal, sería demasiado!

    ResponderEliminar
  4. només a l'estiu amanides???? nosaltres les mengem tot l'any!!!!! ajajajajaja. Petonets guapa

    ResponderEliminar
  5. I a mi que no m'agradava l'alvocat, el que m'estava perdent!
    A casa també som d'amanides a l'estiu.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  6. Realment, a l'estiu, es el que entra mes be, una bona amanida fresqueta!
    Petonets

    ResponderEliminar
  7. A mi també m´agraden molt les amanides...jo per costum ja no les salo, per tant, jo no trobaria una salaor excesiva amb el formatge feta.

    ResponderEliminar
  8. Molt bé Cristina, jo tampoc salo les amanides, no ho crec necessari, com a molt una mica de sal maldon al tomàquet, que li resalta el sabor!! Me n'alegro de trobar gent que no abusa de la sal, jo sempre dic: millor soso que salat, perquè sempre es pot corregir, qui ho vulgui!! Jo acostumo a fer el menjar bastant soso.. i m'encanta!! petons

    ResponderEliminar
  9. Roser, parece que hoy nos hemos puesto de acuerdo y hemos dejado la nevera limpita. Me encanta tu ensalada. Yo también he hecho una aprovechando lo que había por la nevera.
    Besitos

    ResponderEliminar
  10. Que ricas las ensaladas ,me gusta Roser, solamente con el color ya apetece
    besinos

    ResponderEliminar
  11. Guau, i tant que ha de ser bona aquesta amanida! Tenim feta a la nevera, a veure si fem un poti poti perquè surti una cosa tan bona! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  12. RICA RICA ...las que me gustan para tomar ..informal pero deliciosa bsssMARIMI

    ResponderEliminar
  13. Quina amanida més fresca. Quines ganes de menjar-ne. Mai he tastat el formatge feta, però en tinc moltes ganes. A casa ens agraden molt els formatges i aquest el tenim pendent. Té un gust fort o és més aviat suau?
    Una abraçada!

    ResponderEliminar
  14. Pues te la copio entera, que buena tiene que estar.
    Un beso y sigue poniendo cositas tan ricas y frescas.

    ResponderEliminar
  15. guapa, per Memòries tens de temps fins el dia 28 per publicar la recepta! ara hem arreglat l'entrada, l'altre tenia problemes i l'hem hagut d'esborrar! petonets

    ResponderEliminar
  16. Nyanyels, el feta té un gust força fort i salat, però combina perfectament amb ingredients més suaus! Prova'l perquè segur que t'agrada!!

    Si Judith, ja m'he fixat que tenieu problemes jijij! Doncs preparada per fer la meva recepta de salmorejo!! (que el gazpacho no m'agrada)
    Petons

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!