Buscar este blog

lunes, 20 de junio de 2011

Truita de ceba i patates ¡bullides!

Les truites són uns àpats complets i molt versàtils. Acostumo a fer cada setmana un tipus de truita diferent: d'ensaladilla russa, de pebrots, de ceba i albergínia, de pasta que m'ha sobrat el dia anterior, i de ceba amb patata. El problema que trobo en aquesta última és que la patata va fregida amb molt d'oli i molta molta estona, total, que la patata pesa més per l'oli que absorveix que per la pròpia patata.

Una manera lleugera de fer una truita de patates amb tot el sabor és coure abans les patates, i un cop cuites, barrejar-les amb la ceba ja cuita i daurada, que li transmetrà tot el sabor i aroma del torradet quan fregeixes.

Aquesta truita té tot el sabor de la truita de patates convencional, amb una sola cullerada d'oli d'oliva extra verge! Amb una sola cullerada tens truita per dues persones... Apunteu la recepta!!

Ingredients (per a dues persones):

- 200 g de patata
- 200 g de ceba
- 2 ous sencers i una clara
- una cullerada d'oli
- sal

Procediment:

1. Primer hem de tallar les patates a rodanxes ben fines i disposar-les a un plat apte per microones. Tapar-les amb paper film i coure-les al micro durant 5-7 minuts a màxima potència.

Les cuino al micro i no amb aigua bullint per evitar que absorveixin aigua i quedin amb una textura i consistència semblant a les patates fregides.

2. Mentrestant, haurem tallat la ceba en juliana i la posem a una paella amb l'oli i sal a foc mig-baix fins que agafi un color daurat.

3. Un cop les patates estan cuites i la ceba torradeta, s'incorporen les patates a la paella de la ceba i es trinxen amb l'ajuda d'una espàtula de fusta, fins que queda la mescla ben incorporada. Ho barrejem bé i deixem daurar una mica la patata també.

4. Posem els dos ous sencers i una clara en un plat per batre, juntament amb una mica de sal per cada rovell d'ou (serà la sal necessària per tenir una truita al punt). Ho batem.

5. Incorporem, als ous batuts, la barreja de ceba i patata de la paella, i remenem bé fins que quedi tot ben integrat amb l'ou.

6. Amb el mateix oli que queda a la paella quallarem la truita (si creieu que en necessiteu més poseu-ne, però si feu la prova veureu que no en cal més).

Per quallar amb facilitat, primer remeneu la truita com si fessiu ou remenats, i quan veieu que comença a quallar, abaixar el foc i evitar remenar la truita fins que veieu que es desenganxa de la paella i podeu donar la volta amb l'ajuda d'un plat, d'un tomba truites o amb destresa d'un mateix a l'hora de fer volar la truita pels aires evitant que caigui!

I ja la tindreu a punt per menjar. A mi m'agrada mig crua, poc quallada.
Alguns l'acompanyen d'all i oli o maionesa, jo crec que, simplement, així sola, està deliciosa!!

Que aprofiti!!

Calories per ració: 240 calories de res. Acompanyat d'una bona amanida completa i una rodanxa de pinya de postre, teniu un sopar complet i lleuger.

13 comentarios:

  1. Oh,que bona , una truita de patates ben sana. A mi m'agrada a totes hores, una bona truita...
    M'agrada la idea de utilitzar poc oli.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  2. patata bullida? doncs és el primer cop que ho veig!!! segur que queda molt bona!!! petonets guapa

    ResponderEliminar
  3. Jo també la faig així, uns minuts al micro i cap a la paella! Així t'estalvies feina i queda menys oliosa ;)

    ResponderEliminar
  4. Gemma i Judith, proveu-la que segur que us agrada, i la digestió es fa més fàcil!

    Gemma, es més ràpida, menys feina, la cuina fa menys pudor i no es veu l'oli aquell típic de les truites de patata que penses "això no pot ser bo" jajaja La societat menja massa greix sense saber-ho. Ho hauriem de canviar. Coneixeu la nova revista digital de menjar sa?? http://www.etselquemenges.cat/
    Feu-hi un cop d'ull. Aprens moltíssim! petonets

    ResponderEliminar
  5. Viendo tu tortilla he recordado que hace muchísimo tiempo que no preparo una. A mi también me encanta con cebolla y papas aunque a veces me lanzo y le pongo un poquito de pimentos rojo y verde.
    Besitos

    ResponderEliminar
  6. Ostres, un bon truc el del microones. La truita és molt bona però el seu procés d´elaboració és una mica empastifós.
    Provaré aquesta amb patata bullida i al micro.

    ResponderEliminar
  7. Provarem de fer-la així la pròxima vegada que en fem... si dius que queda tan bona, s'haurà de provar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  8. mira esta noche tocaba truita de patatas i ceba y mira probare tu version a ver que tal.Muy bien el paso a paso.Me la llevo
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  9. Ostres, mai havia sentit truita de pasta!
    Jo també la faig així moltes vegades, aprofito les patates del caldo, i queda boníssima.
    Petons.

    ResponderEliminar
  10. Quina gràcia, just ahir per sopar també vaig fer truita de patata, ceba i carabassó i tots aquests ingredients els vaig fer al microones. Després només els passo una mica per la paella pq agafin una mica de color i faig la truita. Lo que tu dius, amb una culleradeta d'oli surt boníssima.
    Petons

    ResponderEliminar
  11. Pues pense que tenía más calorias, que sorpresa con la riquisima que está. Además te ha salido estupenda.
    Un beso

    ResponderEliminar
  12. Hacía mucho que no la preparaba y la hacía y justo la hice ayer, me rechifla.

    Te ha quedado muy apetitosa.

    Enhorabuena por el blog, me quedo un ratito viendo tu cocina.

    un beso, guapa

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!