Buscar este blog

viernes, 10 de junio de 2011

Salsa dip: salad dressing

Avui la cosa va de salses. Us agraden les salses per sucar-hi crudités, pollastre...? Jo les trobo molt refrescants i considero que són un aperitiu ben lleuger (depèn dels ingredients) i divertit, quan tens convidats a casa.

Aquesta salsa la vaig aprendre a fer a la meva ex-feina, una empresa alimentària que ens dedicavem a fer aromes (si si, aquella paraula que normalment trobem on hi diu els ingredients, és el que feia jo). Li vam posar "salad dressing" perquè representava que era una salsa baixa en greix ideal per amanides (ja sabeu que fora del mediterrani no saben què és l'oli d'oliva i utilitzen salses avinegrades per amanir, una llàstima). També la podeu utilitzar, com he dit, per sucar-hi verduretes o el què vulgueu, com a aperitiu.

Aquí us deixo la recepta, tot i que no és exactament com la feia, ja que aquella portava conservants i aromes que, lògicament, ningú té a casa. Aquesta és més saludable.

Ingredients (per 1 kg de salsa):

- 200 g de nata
- 45 g de vinagre de vi blanc 4º
- 15 g de sucre blanc
- 16 g de sal
- 8 g de mostassa
- 30 g de maizena
- 2 g d'herbes de provença
- la resta d'aigua mineral (aproximadament 685 ml)

Preparació:

1. Poseu TOTS els ingredients pesats en un cassó, i bateu fins que no queda cap grumoll i la mescla està ben homogènea.

2. Poseu el cassó al foc i remeneu constantment, fins que la salsa espessi, deixeu coure un parell de minuts, retireu i deixeu refredar.

3. Ja teniu una salsa ràpida, amb un toc àcid-dolç, per amanides, pa, pollastre, verdures...pel que vulgueu!

Que aprofitii!


6 comentarios:

  1. Nena quina salsa més bona, l'hauré de tastar !!!! Moltes gràcies per la recepta.
    Bon cap de setmana
    Petonets

    ResponderEliminar
  2. Nunca la he probado así, no soy muy amiga de la mostaza pero así "disfrazadita" debe estar genial.
    Besos!!

    ResponderEliminar
  3. síiiiiiiiiiii, m'encanta fer aquest tipus d'aperitius. Normalment faig una salseta de iogurt, així que em guardo la teva recepta per la propera vegada!!! petonets guapa i bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  4. Ui, això dels conservants i aromes... Millor que no ens donis molts detalls! Com dius tu, millor la teva que és més sana.
    Bon cap de setmana!

    ResponderEliminar
  5. Una salseta sana i fresqueta, crec que es un bon acompanyament d'aquells que en diem "comodin".
    Petonets

    ResponderEliminar
  6. A mi també m'encanten aquests sopars informals, es crea un ambient fantàstic mentre la gent va sucant i menjant :)
    Recepta apuntada!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!