Buscar este blog

sábado, 4 de junio de 2011

Nachos amb guacamole

Avui la cosa va de Mèxic!! Us agrada el menjar mexicà?? Perquè a mi m'encanta! Va haver una època en què cada cap de setmana tocava anar a un mexicà, fins i tot quan viatjava i em trobava un restaurant mexicà, allà anava... en fi, eren altres temps.
Però desde fa anys, la búsqueda de la fòrmula secreta del guacamole ha estat molt díficil. L'he provat de fer de mil i una maneres, però mai em surtia bé, fins ahir, que em va sortir perfecte!!

Per tant, escric la fòrmula al blog perquè tothom, inclòs jo, la pugui consultar i dur a la pràctica!

Espero que us agradi..

Ingredients (per dues persones):

- 1 alvocat ben madur
- 1/2 tomàquet petit madur
- 1/4 de ceba tendra
- oli
- julivert fresc
- el suc de mitja llimona petita
- sal i pebre

Preparació:

1. Tallar l'alvocat, el tomàquet i la ceba ben petitet. I amb una forquilla, aixafar bé la barreja fins que quedi com una pasta.

2. Incorporar-hi un raig d'oli d'oliva, el julivert fresc picat, el suc de la llimona (important perquè l'alvocat no s'oxidi i enfosqueixi) i la sal i el pebre.

3. Tornar a barrejar bé amb la forquilla i servir, acompanyat de patates mexicanes de blat, els nachos.

A menjar!!!!!



Observacions: Si no teniu bossa de nachos, però si que teniu tortitas mexicanes, podeu tallar-les en forma de triangle i fregir-les amb oli ben calent durant uns segons fins que canvien de color. Ho deixem escòrrer en paper absorvent i ja tenim nachos casolans!!

11 comentarios:

  1. ooohhh...jo també portava temps buscat-la!!! =)
    Ahhh Roser, passa't pel meu blog que estic de sorteig!! petonets guapa
    Helena

    ResponderEliminar
  2. m'encanta el menjar mexicà, però l'alvocat no 8((((((( petonets guapa i bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  3. Gracias por visitarme y asi poder conocer el tuyo que tambien esta muy bien como me has demostrado despues de chafardear un poco por todo el blog
    buen guacamole
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  4. M´encanta el guacamole. La primera vegada que vaig menjar-ne va ser a casa d´una amiga que va viure 16 anys a Mèxic...me´l va fer tal qual es fa allà.

    ResponderEliminar
  5. Eppss doncs pregunta-li quina és la recepta, millor que l'original, cap altra!! petons

    ResponderEliminar
  6. M'encanta el guacamole, i ara que has trobat la proporció perfecta val la pena apuntar-se bé la recepta!

    ResponderEliminar
  7. A mi també m'agrada molt el menjar mexicà així que m'apunto el teu guacamole que a casa el fem "a ull" i sense julivert.

    ResponderEliminar
  8. Me encanta la cocina mexicana, y ese guacamole se ve de andele, andele... ;-)

    ResponderEliminar
  9. Jo no li poso mai julivert, en toeria s'hi posa coriandre, no? Jo tampoc li poso que no m'¡acaba de fer el pes el sabor! Et recomano posar-hi una mini punteta de comí, a casa ens hi encanta!! jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  10. Si, jo hi poso julivert perquè el coriandre no m'acaba de fer el pes tampoc...però a part de posar-li pel gust i l'aspecte, li poso perquè evita que s'oxidi l'alvocat, i es torni de color fosc, la llimona i el julivert són dos antioxidants que eviten l'oxidació, per això també li poso. Amb comí no ho he provat mai, i això que m'agrada. T'agafo la idea!! Petons!!

    ResponderEliminar
  11. Me'l guardo, sabia que el tenies publicat i he buscat fins trobar-lo! jeje just avui li deia a la meva mare que algun dia podriem fer guacamole, a ella l'alvocat li agrada fins i tot sol, el parteix per la meitat i se'l menja a cullerades!! petons

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!