Buscar este blog

miércoles, 8 de junio de 2011

Albergínes farcides

Les albergínies m'encanten. Un dels meus plats preferits ràpids és una amanida d'albergínia (ja ho penjaré algún dia), feta amb albergínia saltejada, amb tomàquet madur a trossets i una llauna de tonyina amb oli d'oliva..és un sopar que faig sovint.

Però avui us porto un plat cassolà que la majoria heu fet algún dia, les albergínies farcides de carn. Feia temps que no l'elaborava, i això que abans el preparava sovint, però com que tenia una albergínia corrent per la nevera i dues hamburgueses d'aquestes preparades que, particularment, no m'agraden gens però les havia d'aprofitar d'alguna manera, vaig decidir fer aquest plat d'aprofitament, que va molt bé per fer lloc a la nevera!

A més a més, he fet fotos de cada un dels processos perquè us fixeu més amb la foto i així no us avorriu llegint, que "una imagen vale más que mil palabres", oi?

Ingredients (per dues persones):

- 1 albergínia
- 20 g de ceba
- 200 g de carn picada de vedella (o hamburgueses preparades, en aquest cas)
- 100 g de salsa de tomàquet fregit
- 2 culleradetes de tàperes
- 50 g de formatge semicurat
- julivert
- oli
- sal i pebre

Preparació:

1. Tallarem l'albergínia per la meitat i li farem talls per tota la carn per tal de buidar-la més fàcilment. Ho posarem a un plat i el taparem amb film transparent apta pel microones. Ho deixarem coure a màxima potència 5 minuts.

2. Mentres, tallarem una ceba i la posarem a una paella per sofregir-la amb una mica d'oli, sal i pebre.

3. Un cop l'albergínia s'ha cuit, retirar tota la polpa amb l'ajuda d'una cullera de postres.

4. Evocar la polpa de l'albergínia i la carn de vedella a la paella amb la ceba sofregida. Salpebrem.

5. Quan la carn ja està cuita, posar-hi les tàperes, la salsa de tomàquet i deixar coure un 2-3 minuts.

6. Finalment, farcir les albergínies amb la preparació de carn i posar-hi un tros de formatge semicurat. Gratinar durant 5 minuts amb el forn ben calent, esposeu una mica de julivert picat i ja estarà llest per menjar!

Us a agradat? Estava molt bona i com veieu, no calen massa ingredients, tot i que podeu posar els que tingueu a la nevera, a modo d'aprofitament.

Que aprofiti!!

Calories per ració: 350 aproximadament

Si voleu fer un plat més lleuger, o que us serveixi per sopar, enlloc de farcir-les de carn, feu-ho amb peix, tipus bacallà, lluç, gambetes... serà més digestiu i tindrà menys greix.

14 comentarios:

  1. Son una delicia.. farcides quiere decir rellenas, verdad?
    voy a acabar sabiendo catalán... ;-)

    ResponderEliminar
  2. jajaj si quiere decir rellenas, pronto biligüe te quiero ver! ;) besos

    ResponderEliminar
  3. com m'agraden les albergínies farcides!!!! el que jo donaria per tenir aquest plat per dinar... petonets guapa!

    ResponderEliminar
  4. UN pas a pas sensacional! A mi també m'encanten les albergínes farcides, amb les sobres de la nevera tens un sopar d'aprofitament deliciós ;)

    ResponderEliminar
  5. gràcies pel teu comentari al meu bloc.
    les albergínies farcides són un dels meus plats preferits, boníssimes!

    ResponderEliminar
  6. Encara que a casa no ens agrada masa aquest plat, el teu fa molt bona pinta.
    Petonets

    ResponderEliminar
  7. Roser, amb les teves instruccions i fotos qualsevol s'hi pot posar a fer-les!! A mi farcides m'encanten! Normalment, però, les farceixo d'espinacs i ceba i al damunt un xic de beixamel. :p
    Petons!

    ResponderEliminar
  8. Hola ROSER ...que estupendo el encontrarte ...estas berengenas estas fantasticas ...y el guacamole tiene muy buena pinta ...TE SIGO y te invito a compartir mis recetas y blog ...saludos desde VIGO MARIMI

    ResponderEliminar
  9. como bien dices un plato muy casero que casi todos hacemos mas de una vez son esos platos que siempre apetecen, te han quedado muy bien
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  10. No he fet mai alberginies farcides, ni de carn, ni de verdures, ... quina vergonya :-(

    Petons

    ResponderEliminar
  11. És un plat genial. Jo el faig com a plat únic. Què bona que és l'albergínia (també hi afegeixo una mica de soja). Ara fa dies que no en faig, a veure si tinc un ratet...
    Petons

    ResponderEliminar
  12. Bona idea aquesta de la salsa de soja, m'ho apunto per la pròxima.
    Mercè, el farcit d'espinacs i ceba també te l'agafo, em sembla molt gustosa!
    Amunt les albergínies, i farcides encara més!!

    ResponderEliminar
  13. Un plat diví...per dinar, per sopar...dels de sempre m´encanta el farcit que hi has posat.

    ResponderEliminar
  14. Quina recepta més bona Roser !!! Acabo d'arribar al teu blog i amb el teu permís veïna em quedo per akí llegint i com a seguidora.
    petonets
    Lily

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!