Buscar este blog

domingo, 9 de septiembre de 2012

Salmorejo desestructurat

M'encanta el salmorejo, perquè m'encanten els tomàquets i, decorat amb ou dur i pernil el fan un plat pràcticament únic per un sopar lleuger i nutritiu.

Però aquesta vegada he volgut anar més enllà i he elaborat un salmorejo que no es beu, sinó que es rosega, com una amanida, és el meu salmorejo desestructurat.

Ingredients:

- Tomàquets Cherrys
- Ceba tendra
- Daus de pa torrat o fregit
- Ou dur
- Pernil salat ibèric
- Sal
- Pebre
- Vinagre de vi
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Rentem els tomàquets i tallem la ceba tendra a quadradets ben petits. Ho posem en un plat, juntament amb els daus de pa, l'ou dur, i el pernil a encenalls.

2. Ho amanim amb sal, pebre, un rajolí de vinagre i un bon raig d'oli d'oliva.

Una amanida de salmorejo!!!

Només cal que cada cullerada tingui una mica de tot i cap endins.......bo boníssim!!!


Bon profit!!

26 comentarios:

  1. Roser, molt be aquest Salmorejo desestructurat, senzill ràpid de fer i molt bo.

    ResponderEliminar
  2. Tan desestructurado que no lo reconocía. Pero que bueno....

    JUEGO DE SABORES

    ResponderEliminar
  3. Doncs vés per on t'ha quedat un plat ben original i saborós!

    ResponderEliminar
  4. M'agrada aquest plat, perquè els ingredients són dels nostres i sobretot per la rapidesa! És un arribar i moldre

    ResponderEliminar
  5. Bon dia i bon diumenge!
    doncs no em quedaré sense provar-ho, molt original la teva proposta

    ResponderEliminar
  6. M'encanta el salmorejo, però amb la d'oli que porta no el descriuria pas com a "lleuger" jajajaja Aquesta versió teva segur que és boníssima!
    Petonets guapi!
    Sandra

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. jo és que pràcticament no li poso oli....jijiji el meu és un salmorejo light! ;-)

      Eliminar
    2. Jo estic amb els de la Bordeta: a casa el salmorejo no entra a la categoria de light ni de conya: entre l'oli i el pa que li fotem per donar-li textura, podria alimentar un maratonià durant setmanes XD
      Sigui com sigui, m'ha agradat moltíssim la teva desestructuració, és molt original :-)

      Eliminar
  7. Jejeje, ¡qué original!. Y riquísimo.
    Un besote.

    ResponderEliminar
  8. La verdad es que queda muy original así Roser, además si los grandes chefs pueden desectructurar una tortilla de papas porque no ibas a poder hacerlo tú con el salmorejo, jeje
    Besitos

    ResponderEliminar
  9. Con una cervecita bien fresca al lado, esto se cuela en un plis!!.

    Besines

    ResponderEliminar
  10. Buenas tardes Roser. Rico, sano, rápido y exquisito, que mas se le puede pedir a una buena receta.
    Un saludo Paco

    ResponderEliminar
  11. Roser, tens un "regalet" al meu blog.

    ResponderEliminar
  12. Una idea genial, me gusta, lo anoto en pendientes, besos
    Sofía
    milideasmilproyectos.blogspot.com

    ResponderEliminar
  13. Genial, m'encanta la idea, molt orginal i molt gustós!
    Jo al salmorejo tampoc hi poso all, així que la teva versió m'encanta ;)

    ResponderEliminar
  14. Guai! De vegades no es ve de gust menjar cremeta i aquesta és una bona alternativa per no deixar de menjar el plat que t´agrada.

    ResponderEliminar
  15. Que modern desestreucturat!!! I que bo! Petons

    ResponderEliminar
  16. Una altre manera de presentar el salmorejo...magrada!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  17. Roser ole ole y ole.
    Pedazo desestructuración jajajaja.
    Un besito y feliz lunes
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponderEliminar
  18. Roser ,que original ,me gusta ,
    besinos

    ResponderEliminar
  19. Hola Roser guapa tu

    Un plat deliciòs i com molt be diu la Pinky original

    Un bona DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
    Petonets Susanna

    ResponderEliminar
  20. Molt bona l'idea de salmorejo desestructurat o salmorejo amanida!!!

    Bona diada ll*ll

    Ptnts
    dolça

    ResponderEliminar
  21. lo llames como lo llames, muy rico para estos calores.. Bss

    ResponderEliminar
  22. Això de desestructurat no té res al meu estómac, allí tot s'estructura molt bé i aquest salmorejo diu que me'l mengi amb ganes.
    Bona Diada,
    Nani

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!