Diuen que els macarrons de la iaia són els millors que hi ha, perquè la salsa de tomàquet era casolana, la carn era bona, el formatge recent ratllat....i perquè no existeix cap altre amor com el de la iaia!!
Però que jo recordi, les meves iaies, que deurien ser més modernes (espero), preparaven els macarrons acompanyats només de mantega i formatge ratllat, per això, quan la meva mare els feia gratinats amb salsa de tomàquet (de supermercat), se'm feia la boca aigua, sobretot quan el formatge gratinat es fonia dins la boca.....irresistible.
Així, doncs, jo us ensenyaré els macarrons (estil ràpids) que em feia, i encara fa, la meva mare. Això si, ja que tinc salsa de tomàquet casolana, li farem servei, no?
Ingredients (per a 4 persones):
- 400 g de macarrons integrals de Kamut EL GRANERO INTEGRAL
- 140 g paté de fetge d'ànec (2 potets petits)
- 200 g de salsa de tomàquet casolana
- Formatge ratllat per gratinar
- Mantega
Preparació:
1. Farem bullir els macarrons, segons el fabricant, en aquest cas han estat només 7 minuts. Reservem.
2. A una paella posem el paté i deixem que es desfaci amb la calor. Un cop estigui el paté desfet, és a dir, amb una textura més aviat líquida, hi afegim la salsa de tomàquet casolana i, seguidament, els macarrons. Apartem del foc i disposem els macarrons sobre un motlle de pirex o una cassoleta com la de la foto. Afegim, generosament, formatge ratllat per sobre i una nou de mantega.
3. Ho gratinem al forn uns minuts i llest per servir.
Ràpid, oi?
Doncs aquesta és la proposta pel MEMÒRIES D'UNA CUINERA d'aquest mes, on ens proposen elaborar un plat amb macarrons.
Tinc una altra recepta de macarrons, que em va ensenyar el primer noviet que vaig tenir, que li havia ensenyat un amic cuiner. Potser va ser amb aquest plat que em va conquistar?? Un dia d'aquests us el faig, que a més, fa temps que no el preparo i se m'oblidarà la recepta!
Bon profit!
2. A una paella posem el paté i deixem que es desfaci amb la calor. Un cop estigui el paté desfet, és a dir, amb una textura més aviat líquida, hi afegim la salsa de tomàquet casolana i, seguidament, els macarrons. Apartem del foc i disposem els macarrons sobre un motlle de pirex o una cassoleta com la de la foto. Afegim, generosament, formatge ratllat per sobre i una nou de mantega.
3. Ho gratinem al forn uns minuts i llest per servir.
Ràpid, oi?
Doncs aquesta és la proposta pel MEMÒRIES D'UNA CUINERA d'aquest mes, on ens proposen elaborar un plat amb macarrons.
Tinc una altra recepta de macarrons, que em va ensenyar el primer noviet que vaig tenir, que li havia ensenyat un amic cuiner. Potser va ser amb aquest plat que em va conquistar?? Un dia d'aquests us el faig, que a més, fa temps que no el preparo i se m'oblidarà la recepta!
Bon profit!
De la iaia o de la mare, sigui com sigui els macarrons de casa sempre són els més bons, oi?
ResponderEliminarI a veure si ens fas aquests altres macarrons, je je je... ;)
jajajaj, quina gràcia això del noviet... quins records!! Vas heretant receptes de la gent, és perfecte.
ResponderEliminarSegur que estan boníssims, no hi ha res com uns macarrons cassolans i si els presentes en terrissa ja ni t'ho explico!!!
ResponderEliminarUmmm cómo recuerdo los macarrones de mi madre, a veces, cuando le digo que los haré en casa, me dice "échale un poco de chorizo al sofrito, que queda muy rica" ¡y es verdad!
ResponderEliminarYa estoy esperando tu otra receta, seguro que es tan buena como esta
Abrazos
Hola Roser! quans dies, eh? a veure si torno a la normalitat!!! Enfaig molt sovint de macarrons, però com els que feia la meva mare... no em queden pas! petó
ResponderEliminarRoser ,los de tu mami estaran ricos ,pero estos el tomatin casero deben estar para morirse lentamente
ResponderEliminarbesinos guapa
unos macarrones divinos se hace la boca agua
ResponderEliminarbesos.......................
le la madre o de la abuela estos macarrones estan diciendo comeme¡¡
ResponderEliminarpeto
Roser has acertado con publicar esta receta tan rica de tu madre éstas son las mejores y con la salsita de tomate casera y el queso recién rallado...ummm riquíiiisimos bsitos guapa
ResponderEliminarbonissims
ResponderEliminarRiquísima la recetuki de tu madre, que rico se ve ese que sito fundido, besitos
ResponderEliminarJeje, los macarrones nunca fallan, si te contara los años que estuve sin comer pasta por una mala experiencia, alucinarías; pero eso ya pasó y me hago la pasta con cualquier cosa que pille, toda me gusta. Qué buena pinta con el queso fundido, estos platos son para ponerse las botas. Un besazo
ResponderEliminarAi que bons amb aquest formatget desfent-se!! i la pasta integral és deliciosa, molt més saborosa si senyora
ResponderEliminar;) petons!
No hi ha macarrons iguals que els de la iaia o la mare!! Com gaudeixo! Petons
ResponderEliminarsi aquests macarrons són de la teva mare, .......... sens dubte estan boníssims.
ResponderEliminarAmb aquest formatge desfet per sobre han de ser irresistibles!
ResponderEliminarMacarrons d'infància!!! Quina alegria veure'ls a taula quan arribava de l'escola!! :D Petonet!!
ResponderEliminarHola Roser guapa tu
ResponderEliminarAixò de posar-hi paté es de la vella escola, je,je, la meva mami també o fa, i puc dir que queden de hummmm
mil petonets Susanna
La meva salsa de tomàquet també és comprada...
ResponderEliminarVeus, de kamut no els he tastat.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
Me encanta la pasta con todo, pero sin duda lo mejor es los hiliyos del gratinado, ummm que rico se vé nena
ResponderEliminarBesotes princesa
Ostres, com els que feia la mare tb!! (bé, crec que encara els fa, però com que ja m'he independitzat... jejeje). A més, crec que és de la única manera que aconseguia menjar paté... boniiiisims!!
ResponderEliminarPetons!!
Roser preciosa,uns macarrons dels mes bons de tota la vida,els de les mares i de les avies son els millors de tot,aquesta recepta val millons i la foto per si sola ralla.
ResponderEliminarMolts de petons guapa i bon cap de setmana.
els macarrons de la mama io de la iaia... sempre excel·lents!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Tienes razón, las comidas de las abuelas y las madres son de las más ricas como estos macarrones. Besos :)
ResponderEliminarUn bon gratinat triomfa. Uns macarrons molt bons!
ResponderEliminarnani
Això de posar el paté a la salsa de tomàquet ho vaig descobrir d'adolescent, intentant millorar en alguna cosa els macarrons que em preparava quan tornava de matinada de fer festa. Sí, en comptes de menjar xurros amb xocolata, jo anava a casa i em feia macarrons jajajaja
ResponderEliminarjajaj jo també ho he fet això de menjar macarrons quan tornava de festa, però m'hi posava formatge i prou, i si tenia salsa de tomàquet doncs ja era la re-hòstia!! jaja el que fa la gula matinera!
EliminarUn plato muy rico y con un aspecto de fábula!!
ResponderEliminarmolt be Roser! segur que tan els de la iaia com els de la mare estaven boníssimes! petonets i gràcie sper participar
ResponderEliminarRàpids, bons, i molt sans amb la pasta de Kamut! Això s'haurà de tastar!
ResponderEliminarLa meva mare no, però la meva ávia sí que els feia així! Fantàstics!
ResponderEliminar