Buscar este blog

jueves, 27 de septiembre de 2012

Macarrons de la meva mare

Diuen que els macarrons de la iaia són els millors que hi ha, perquè la salsa de tomàquet era casolana, la carn era bona, el formatge recent ratllat....i perquè no existeix cap altre amor com el de la iaia!!

Però que jo recordi, les meves iaies, que deurien ser més modernes (espero), preparaven els macarrons acompanyats només de mantega i formatge ratllat, per això, quan la meva mare els feia gratinats amb salsa de tomàquet (de supermercat), se'm feia la boca aigua, sobretot quan el formatge gratinat es fonia dins la boca.....irresistible.

Així, doncs, jo us ensenyaré els macarrons (estil ràpids) que em feia, i encara fa, la meva mare. Això si, ja que tinc salsa de tomàquet casolana, li farem servei, no?

Ingredients (per a 4 persones):

- 400 g de macarrons integrals de Kamut EL GRANERO INTEGRAL
- 140 g paté de fetge d'ànec (2 potets petits)
- Formatge ratllat per gratinar
- Mantega


Preparació:

1. Farem bullir els macarrons, segons el fabricant, en aquest cas han estat només 7 minuts. Reservem.

2. A una paella posem el paté i deixem que es desfaci amb la calor. Un cop estigui el paté desfet, és a dir, amb una textura més aviat líquida, hi afegim la salsa de tomàquet casolana i, seguidament, els macarrons. Apartem del foc i disposem els macarrons sobre un motlle de pirex o una cassoleta com la de la foto. Afegim, generosament, formatge ratllat per sobre i una nou de mantega.

3. Ho gratinem al forn uns minuts i llest per servir.

Ràpid, oi?

Doncs aquesta és la proposta pel MEMÒRIES D'UNA CUINERA d'aquest mes, on ens proposen elaborar un plat amb macarrons.



Tinc una altra recepta de macarrons, que em va ensenyar el primer noviet que vaig tenir, que li havia ensenyat un amic cuiner. Potser va ser amb aquest plat que em va conquistar?? Un dia d'aquests us el faig, que a més, fa temps que no el preparo i se m'oblidarà la recepta!

Bon profit!

31 comentarios:

  1. De la iaia o de la mare, sigui com sigui els macarrons de casa sempre són els més bons, oi?
    I a veure si ens fas aquests altres macarrons, je je je... ;)

    ResponderEliminar
  2. jajajaj, quina gràcia això del noviet... quins records!! Vas heretant receptes de la gent, és perfecte.

    ResponderEliminar
  3. Segur que estan boníssims, no hi ha res com uns macarrons cassolans i si els presentes en terrissa ja ni t'ho explico!!!

    ResponderEliminar
  4. Ummm cómo recuerdo los macarrones de mi madre, a veces, cuando le digo que los haré en casa, me dice "échale un poco de chorizo al sofrito, que queda muy rica" ¡y es verdad!

    Ya estoy esperando tu otra receta, seguro que es tan buena como esta

    Abrazos

    ResponderEliminar
  5. Hola Roser! quans dies, eh? a veure si torno a la normalitat!!! Enfaig molt sovint de macarrons, però com els que feia la meva mare... no em queden pas! petó

    ResponderEliminar
  6. Roser ,los de tu mami estaran ricos ,pero estos el tomatin casero deben estar para morirse lentamente
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  7. unos macarrones divinos se hace la boca agua
    besos.......................

    ResponderEliminar
  8. le la madre o de la abuela estos macarrones estan diciendo comeme¡¡
    peto

    ResponderEliminar
  9. Roser has acertado con publicar esta receta tan rica de tu madre éstas son las mejores y con la salsita de tomate casera y el queso recién rallado...ummm riquíiiisimos bsitos guapa

    ResponderEliminar
  10. Riquísima la recetuki de tu madre, que rico se ve ese que sito fundido, besitos

    ResponderEliminar
  11. Jeje, los macarrones nunca fallan, si te contara los años que estuve sin comer pasta por una mala experiencia, alucinarías; pero eso ya pasó y me hago la pasta con cualquier cosa que pille, toda me gusta. Qué buena pinta con el queso fundido, estos platos son para ponerse las botas. Un besazo

    ResponderEliminar
  12. Ai que bons amb aquest formatget desfent-se!! i la pasta integral és deliciosa, molt més saborosa si senyora
    ;) petons!

    ResponderEliminar
  13. No hi ha macarrons iguals que els de la iaia o la mare!! Com gaudeixo! Petons

    ResponderEliminar
  14. si aquests macarrons són de la teva mare, .......... sens dubte estan boníssims.

    ResponderEliminar
  15. Amb aquest formatge desfet per sobre han de ser irresistibles!

    ResponderEliminar
  16. Macarrons d'infància!!! Quina alegria veure'ls a taula quan arribava de l'escola!! :D Petonet!!

    ResponderEliminar
  17. Hola Roser guapa tu

    Això de posar-hi paté es de la vella escola, je,je, la meva mami també o fa, i puc dir que queden de hummmm

    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar
  18. La meva salsa de tomàquet també és comprada...
    Veus, de kamut no els he tastat.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponderEliminar
  19. Me encanta la pasta con todo, pero sin duda lo mejor es los hiliyos del gratinado, ummm que rico se vé nena
    Besotes princesa

    ResponderEliminar
  20. Ostres, com els que feia la mare tb!! (bé, crec que encara els fa, però com que ja m'he independitzat... jejeje). A més, crec que és de la única manera que aconseguia menjar paté... boniiiisims!!

    Petons!!

    ResponderEliminar
  21. Roser preciosa,uns macarrons dels mes bons de tota la vida,els de les mares i de les avies son els millors de tot,aquesta recepta val millons i la foto per si sola ralla.
    Molts de petons guapa i bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
  22. els macarrons de la mama io de la iaia... sempre excel·lents!

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  23. Tienes razón, las comidas de las abuelas y las madres son de las más ricas como estos macarrones. Besos :)

    ResponderEliminar
  24. Un bon gratinat triomfa. Uns macarrons molt bons!
    nani

    ResponderEliminar
  25. Això de posar el paté a la salsa de tomàquet ho vaig descobrir d'adolescent, intentant millorar en alguna cosa els macarrons que em preparava quan tornava de matinada de fer festa. Sí, en comptes de menjar xurros amb xocolata, jo anava a casa i em feia macarrons jajajaja

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. jajaj jo també ho he fet això de menjar macarrons quan tornava de festa, però m'hi posava formatge i prou, i si tenia salsa de tomàquet doncs ja era la re-hòstia!! jaja el que fa la gula matinera!

      Eliminar
  26. Un plato muy rico y con un aspecto de fábula!!

    ResponderEliminar
  27. molt be Roser! segur que tan els de la iaia com els de la mare estaven boníssimes! petonets i gràcie sper participar

    ResponderEliminar
  28. Ràpids, bons, i molt sans amb la pasta de Kamut! Això s'haurà de tastar!

    ResponderEliminar
  29. La meva mare no, però la meva ávia sí que els feia així! Fantàstics!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!