Buscar este blog

lunes, 17 de septiembre de 2012

Fogatines d'oli d'oliva

Avui us presento un pa que em va cridar molt l'atenció en un llibre del Xavier Barriga, els fogatines. Segons l'autor, els fogatines són una proposta a mig camí entre la brioixeria i el pa, tovets, fàcils d'elaborar i pot ser tant dolç com salat.

Jo n'he fet de dues maneres, les dues salades que és com més m'agrada, però a partir de la base podeu jugar amb molts ingredients i combinacions, i crear el vostre propi "temtempié" preferit.

Aquesta recepta va dedicada a tothom que vol aprendre a fer pa però que encara no s'hi ha atrevit...aquesta és la vostra recepta per iniciar-vos!!!

Ingredients (per dos fogatines com a la foto):

- 220 g farina de força
- 5 g sal
-100 ml aigua
- 10 g llevat fresc
- 40 ml d'oli d'oliva

- Per l'acabat: tomàquets cherris, orenga, julivert, ceba, pipes, sèsam, pinyons...


Procediment:

1. Barrejarem tots els ingredients de la massa fins que ens quedi una bola homogènia que no se'ns enganxa als dits.

2. Ho deixem reposar tapat amb un drap una mitja hora.

3. Passada l'estona de repòs, dividim la massa en dos,  i amb l'ajuda d'un rodet les estirem, fins que tinguin 1cm de gruix aproximadament.

4. A sobre de cada un li poseu els ingredients que voleu, en el meu cas, en un hi he posat tomàquets,  pinyons i herbes, i l'altre hi he afegit la ceba. Allà la vostra imaginació.

5. Ho deixeu reposar 30 minuts més i els coeu al forn preescalfat a 250ºC durant 20 minuts o fins que hagin agafat color daurat i torrat, característic del pa.

Deixar refredar i a menjare!!!!

Sols.....tot una delícia!

Bon profit!

39 comentarios:

  1. los piñones lo culminan!

    http://lacocinadelarana.blogspot.com.es/

    Besis

    ResponderEliminar
  2. Aixxx, aquesta és una de les coses salades a les que no sabria renunciar!!!

    ResponderEliminar
  3. ohhh Roser!!! quin pa tan bo que t'ha quedat! Petons

    ResponderEliminar
  4. Com una pizza però encara més bona!
    I si la recepta és del Xavier Barriga, té l'èxit assegurat ;)

    ResponderEliminar
  5. me lo apunto porque desde luego tiene una pinta deliciosa.
    saludos

    ResponderEliminar
  6. queda muy bien asi,vamos irresistible estos fogatines
    peto

    ResponderEliminar
  7. Jo les he clixades. També tinc el llibre...que encara no he estrenat! Es veuen delicioses.

    ResponderEliminar
  8. Roser ,que ricas ,me apeten para aperitivo
    besinos

    ResponderEliminar
  9. Roser,aquestes Fogatines tenen de ser molt bones.

    ResponderEliminar
  10. Es una recepta que encara no he preparat mai, i fa molt bona pinta, a mitges entre una coca i una pizza... m´agrada. petons,

    ResponderEliminar
  11. Tienen que ser un entrante exquisito, yo la tengo en pendientes desde no se sabe cuando
    Besitos

    ResponderEliminar
  12. mai he preparat fogatines, però de ben segur tenen de ser molt i molt bones.

    ResponderEliminar
  13. Unes fogatines que més fàcils i gustoses no poden ser.
    Nani

    ResponderEliminar
  14. M'agradan força aquestes fogatines, t'han quedat divines,
    Muxuak

    ResponderEliminar
  15. Que buenísima pinta, yo lo hice una vez pero no se me ocurrió lo de los tomatitos cherry, lo hice con cebollita y aceitunas, pero este tiene una pinta increible. Para la próxima seguro que me quedo con tu idea! Un beso!

    www.cocinanos.blogspot.com

    ResponderEliminar
  16. Que bones Roser! Jo també tinc el llibre. Ja les buscaré! Em quedo amb la de ceba, en aquestes coquetes hi deu quedar deliciosa! Petons

    ResponderEliminar
  17. Caram,quina gràcia!! Jo tinc la recepta marcada al llibre, a pendents!!!
    Vist el resultat, a veure si les faig aviat...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  18. Qué chulo queda para ponerlo en la mesa en una cena de invitados, me apunto la receta ahora mismo!!

    Abrazos

    ResponderEliminar
  19. Que bons Roser.... me'ls imagino farcit per un entrepà o picant amb una mica de formatge i seria més feliç que una "perdis"
    Petó! ;)

    ResponderEliminar
  20. Maravillosas Roser, unas fogatinas para repetir sin duda alguna.

    besines

    ResponderEliminar
  21. semblen focaccies, no???? han d'estar boníssimes. petonets

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si s'assemblen, bé, és pa al cap i a la fi!! ;-)

      Eliminar
  22. Que buenos, creo que son como la fougasse, estan buenisimos.

    ResponderEliminar
  23. Me resultan ideales para la cena.
    Que tentación salada tan rica.

    Besos.

    ResponderEliminar
  24. Esto Roser es vicio, no solo la receta, sino el hecho de ponerse a amasar, engancha un montón. Me encanta todo lo que le has puesto al fogatín. Un beso guapa

    ResponderEliminar
  25. Te han quedado con una pinta extraordinaria. Me encanta estas versiones que has hecho. es un tipo de pan que me gusta mucho.

    Besitos,

    ResponderEliminar
  26. a mi el pa amb oli d'oliva m'encanta, no sabria dir si és el que més m'agrada però està entre els meus preferits :)

    ResponderEliminar
  27. Què bones aquestes fogatines!! Me les emporto.
    Petons
    Mónica-Recetas de Mon

    ResponderEliminar
  28. Que rico, buenísimas, me encantan y lo rápidas que se hacen.

    un besazo

    ResponderEliminar
  29. Hola guapa tu

    Quina pinta més bona, de fet les receptes d´aquest " SAnt VAró ", son de Super 10, aquí la mostra

    mil petonets SUsanna

    ResponderEliminar
  30. Mmmmm que bo, aquest pa es perfecte per un entrant deliciòs.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  31. Roser guapa,quin comentari de benvinguda més polit,gracies preciosa¡¡¡
    dir-te que aquests fogatines son una delicia,m'encanta en Xavier i tenc el llibre pero no sa ma vera ocurrit aquesta manera de presentar-los i com te han quedat.
    M'els emporto a casa i els testem.
    Molts de petonets guapísima.

    ResponderEliminar
  32. Aiii! Amb el que m'agrada el pa (menjar-ne i fer-ne...). Quina gana!!! :D

    ResponderEliminar
  33. Veig que és bastant similar a una focaccia MmmMMmm :-)))

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!