Buscar este blog

jueves, 5 de julio de 2012

Pastís de préssec i caramel

Ja han arribat els préssecs, i com cada any, el meu pare m'enterra amb ells..... Sé que no em puc queixar, perquè sóc una privilegiada de tastar préssecs conreats de la manera més natural possible, i recent arrencats de l'arbre. Però quan hem porta totes aquestes caixes......se'm fa una muntanya, i he d'esprèmer el meu cervellet per fer receptes i anar-los gastant.

Aquesta és la primera que us presento aquest any. Un pastís-bescuit molt humit, lleuger i fresc que passa sense gana.

Això si, que els prèssecs siguin de qualitat, ja que n'és el principal ingredient.

Ingredients:

- 150 g farina
- 150 g sucre
- 25 g atmetlla en pols
- 1 sobre llevat
- 3 ous
- 1/2 got d'oli de mandarina MALLAFRÉ
- Licor (de taronja)
- 4 préssecs + 1 préssec
- Xarop de caramel (tipus Royal)


Preparació:

1. Reguem el motlle, literalment, amb el caramel. Tallem 4 prèssecs a daus i els posem per tota la base del motlle, tocant el caramel.

2. Per la resta de massa, triturem tots els ingredients, la farina, el sucre, l'atmetlla, el llevat, els ous, l'oli, el licor i el préssec. I ho afegim sobre els préssecs tallats a daus i el caramel.

3. Ho coem al forn a 190ºC durant 40 minuts aproximadament.

I llestos per saborejar-lo!

.....ja us aviso que comença l'etapa de "Cuina amb préssecs", perquè estigueu ben atents!

Bon profit!!

26 comentarios:

  1. El meu pare també té presseguers però no se'ns acumulen molts perquè en regalem a familiars i amics que ho esperen cada any. Prendré nota de la teva recepta que te una pinta favulosa! Petons

    ResponderEliminar
  2. que combinació el préssec i el caramel això si que és per morir-se de gust

    ResponderEliminar
  3. Ay niña se ve deliciosa, que ganas de probar un cachino. Beistos

    ResponderEliminar
  4. Quina enveja! Aquests préssecs són els més bons, collits al moment perfecte! El pastís, una pinta fantàstica. Espero amb candeletes la resta de receptes de la cuina amb préssecs. M'encanten!
    Marta

    ResponderEliminar
  5. Roser ,pues es verdad que eres una privilegiada al tener melocotones caseros ,que no tienen nada que ver con los que se compran ,que a veces estan preciosos por fuera y al abrirlos estan feisimos y negros Asi que ese bizcocho es todo un lujo
    besinos

    ResponderEliminar
  6. me encanta esta época, así que estaré atenta a todas las cosas que hagas con melocotones que me encantan,
    Este pastelito con que has empezado me gusta mucho
    Besitos

    ResponderEliminar
  7. Quan tens una cosa amb aquista excel·lent pinta i de producció pròpia encara dona més orgull. Felicitats, i la boca s'em fa aigua veient el pastís

    ResponderEliminar
  8. Ohhh quin perill té aquest pastís tan bo.
    Mil petons guapa.

    ResponderEliminar
  9. Quina il·lusió poder menjar préssecs tan bons, i els has ben aprofitat per fer aquest pastís tan saborós!

    ResponderEliminar
  10. Una entrada muy practica!!
    Muchas gracias por compartir estas cosas tuyas tan ricas y útiles como siempre.
    Un besazo

    ResponderEliminar
  11. Quina bona pinta que té aquest pastís!
    Lo de la Tagliatella, ja sabem que són totes molt grans, jeje, no dóna temps a fer foto que ja tens ganes de menjar-la, tot i que veig que tb has comprovat que hi ha llocs en què és més gran que altres :)
    1 petó!

    ResponderEliminar
  12. Es veu realment deliciós Roser, aquests tipus de bescuits són dels que a mi m'agraden, amb força fruita....nyam!!!

    ResponderEliminar
  13. Yo tengo los melocotones a puntito para recoger, espero que no se me adelanten mucho los pájaros, que casi todas las frutas que he recogido, tenían la cata previa. Un bizcocho riquísimo Roser. Besos

    ResponderEliminar
  14. Quin pastís més deliciós! Te'ns has guanyat avui, fas molt bona pinta i està fet amb fruita com ens agrada a ESfruita, felicitats!

    Avui, al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem també unes postres, tot i que també podria ser o un deliciós refrigeri... Pot ser tot allò que vulgueu, ja que es tracta d'un sorbet de llimona! Esperem que us agradi!

    www.esfruita.com/assessorem/sorbet-de-llimona

    ResponderEliminar
  15. Un pagès amic nostre sempre em regala una caixa de préssecs. Deu estar a punt d'arribar. Prenc nota.
    Bon cap de setmana Roser,
    Nani

    ResponderEliminar
  16. M'encanten els púfdings de fruita, són ideals per aprofitar els excessos com el teu cas. Ha de quedar boníssim amb una bola de gelat ;)

    ResponderEliminar
  17. Roser, m'encanta aquest pastís.
    Els pressecs son la meva fruitaa preferida d'estiu

    ResponderEliminar
  18. Si que és una sort tenir fruita de casa!!! I els has aprofitat molt requetebé! PEtons

    ResponderEliminar
  19. Una combinación deliciosa, así estarán bien contentos con el uso que le das a los melocotones!!!

    ResponderEliminar
  20. Que me gusta este postre bien fresquito, así que un trocito para mi, aunque dudo que te haya quedado algo.
    Un besote

    ResponderEliminar
  21. El dia que aconsegueixi comprar préssecs i que em durin més de dos dies a la nevera, intento fer la recepta!! ;) Petons!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  22. Òndia roser! Quin senyor pastís! I quina sort tenir tantes caixes... m'apunto la recepta, a veure si m'animo a fer-la! Gràcies per compartir-la! Petons

    ResponderEliminar
  23. mmm..que pinta te aquest pastis!!..meravellos!!
    petonets

    ResponderEliminar
  24. Vaya pinta qeu tiene, y se ve delicioso.
    a mi me pasa igual con las naranjas. En fin ya querria yo probar los melocotones asi de fresquitos.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!