Buscar este blog

martes, 10 de julio de 2012

Àspic de síndria i préssecs

Un àspic és un plat gelatinós que es consumeix fred, elaborat normalment amb carn, típic de la cuina alemana.

L'àspic, o gelatina, que us he preparat avui és a base de fruites de temporada amb agar-agar i molt lleuger. És un postre d'estiu totalment.

L'agar-agar és una substància gelatinosa que deriva de les algues que ajuda a remineralitzar, refrescar, a més de tenir propietats laxants i ser aptes per vegetarians (ja que substitueix perfectament les fulles de gelatina animals).

Ingredients:

- 500 g síndria
- 1 cullerada sopera d'agar-agar
- 6-8 prèssecs
- 3 sobrets de xarop d'atzavara SUNNY VIA (15 g)


Preparació:

1. Triturem la síndria al túrmic i la colem, de manera que arribem a tenir 500 ml de suc de síndria. El posem a un cassó al foc i hi afegim l'agar-agar i els sobrets de xarop d'atzavara. Ho deixem coure uns 8 minuts a foc lent, remenant de tant en tant.

2. Mentres, tallem els préssecs a daus, i els posem dins un motlle. Quan l'agar-agar estigui dissolt amb el suc de síndria, l'afegim als préssecs tallats i reservats, i deixem quallar a la nevera fins que agafi textura gelatinosa.

3. Ja la podrem tallar i degustar.

És un postre molt refrescant que, a més de proporcionar-nos les vitamines de les fruites, ens ajuda a hidratar-nos i estar millor alimentats.

Agrair a SUNNY VIA per l'entrega d'aquest paquet de sobrets individuals de xarop d'atzavara. La veritat és que són molt còmodes a l'hora d'utilitza'ls a qualsevol recepta (café, postres, macedònies, còctels) per fer-les amb el punt just de sucre, ja que té un baix poder glucèmic i és un producte sa i molt natural, perquè prové d'una planta, a més de tenir un 25% menys de calories que el sucre convencional, ja va bé per mantenir el tipet durant l'estiu.

 
Aquí us mostro com és el producte i aquest enllaç us parla dels beneficis del xarop d'atzavara.

Aprofito per presentar aquesta recepta al repte de MEMÒRIES d'una CUINERA d'aquest mes de juliol, on el tema en qüestió és la macedònia, ja que és un plat amb fruites de temporada fresquet, que pot incoporar totes aquelles fruites que tingueu a casa, o us vinguin de gust.



Bon profit!

27 comentarios:

  1. una recepta bonissima i ben fresqueta que bona

    ResponderEliminar
  2. Quina bona proposta pel repte de les memòries.. jo encara estic pensan... fa molt bona pinta i fàcil... petons,

    ResponderEliminar
  3. Hace años que no lo como!, lo tenía totalmente olvidado. No sabía que había sirope de agave en dosis individuales, yo lo compro en botes grandes y me gusta la idea de poder llevarlo encima.
    Gracias
    Un beso

    ResponderEliminar
  4. Roser una buena receta que te quedo estupenda
    besinos

    ResponderEliminar
  5. Roser, una gelatina molt refrescant amb les fruites.
    A més, queda molt maca a la taula.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  6. una gelatina fresqueta y molt original

    ResponderEliminar
  7. Sí que se ve rica Roser, además has usado dos de mis frutas favoritas. No he usado nunca el agar agar y quiero hacerlo para tratar de gelatinizar la papaya
    Besitos

    ResponderEliminar
  8. Super adecuado para los calores que estamos sufriendo, me encanta!!! Una magnífica forma de tomar fruta!!!

    ResponderEliminar
  9. Veus que bé! Fàcil i segur que boníssim! No se m'hagués acudit, barrejar la síndria amb el préssec. T'ha quedat molt bonic de color! Petons

    ResponderEliminar
  10. Veig que tens molts préssecs Roser! jeje. Aquesta recepta és fantàstica per l'estiu, refrescant, lleugera i plena de vitamines, que més volem?

    ResponderEliminar
  11. Una recepta molt interesant!. Sempre he volgut fer-ne un però no m'he atrevit... hem fa por això de la gelatina... per si no cualla bé ji ji ji.
    Petons, Sandra.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. tot és probar-ho....s'ha de perdre la por!! ;-) Anima't que és un postre fantàstic!! petons

      Eliminar
  12. Una forma ben senzilla i boníssima de menjar fruita. Segur que els encanta als més petits, i als grans també!

    Avui per dinar al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem uns espaguetis amb bolets i tomàquets. Esperem que us agradin!
    www.esfruita.com/assessorem/espaguetis-amb-bolets-i-tomaquets

    ResponderEliminar
  13. Qué palabra tan bonita "áspic"; delicioso Roser y fresquito, ideal para estos calores. Un besazo

    ResponderEliminar
  14. No m'agrada molt la gelatina però he trovat curiòs aquest plat. No havia sentit mai el nom d'aspic i em sembla que has fet una adaptació molt bona. Petons

    ResponderEliminar
  15. Com fas servir l'agar agar? En pols o en flocs? Provare aq recepta!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aquesta la vaig utilizar en pols, però de totes dues maneres et surtiria bé!! petons

      Eliminar
  16. Roser, molt bona proposta. Jo també havia pensat en fer un àspic, però finalment acabaré fent un altre tipus de macedònia.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponderEliminar
  17. Bonissiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim!!!

    i fàcil...
    un petonet

    ResponderEliminar
  18. L'àspic queda molt xulo però ja saps que no m'atreveixo massa amb les preparacions amb gelatina.
    No sabia que es podia trobar l'atzavara en sobres, sempre l'havia vist líquid.
    Petons i moltes gràcies per participar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Monica, són sobrets d'atzavara en format lìquid. jo tampoc n'he vist en pols.petons

      Eliminar
    2. Monica, són sobrets d'atzavara en format lìquid. jo tampoc n'he vist en pols.petons

      Eliminar
  19. doncs saps que no n'he fet mai? i això que la gelatina m'agrada molt!!!! moltíssimes gràcies per participar guapa. petonets

    ResponderEliminar
  20. Roser, una buenísima idea la del aspic. Queda genial y ofrece un montón de posibilidades. Seguro que a los niños les encanta.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!