Un àspic és un plat gelatinós que es consumeix fred, elaborat normalment amb carn, típic de la cuina alemana.
L'àspic, o gelatina, que us he preparat avui és a base de fruites de temporada amb agar-agar i molt lleuger. És un postre d'estiu totalment.
L'agar-agar és una substància gelatinosa que deriva de les algues que ajuda a remineralitzar, refrescar, a més de tenir propietats laxants i ser aptes per vegetarians (ja que substitueix perfectament les fulles de gelatina animals).
Ingredients:
- 500 g síndria
- 1 cullerada sopera d'agar-agar
- 6-8 prèssecs
- 3 sobrets de xarop d'atzavara SUNNY VIA (15 g)
- 3 sobrets de xarop d'atzavara SUNNY VIA (15 g)
Preparació:
1. Triturem la síndria al túrmic i la colem, de manera que arribem a tenir 500 ml de suc de síndria. El posem a un cassó al foc i hi afegim l'agar-agar i els sobrets de xarop d'atzavara. Ho deixem coure uns 8 minuts a foc lent, remenant de tant en tant.
2. Mentres, tallem els préssecs a daus, i els posem dins un motlle. Quan l'agar-agar estigui dissolt amb el suc de síndria, l'afegim als préssecs tallats i reservats, i deixem quallar a la nevera fins que agafi textura gelatinosa.
3. Ja la podrem tallar i degustar.
És un postre molt refrescant que, a més de proporcionar-nos les vitamines de les fruites, ens ajuda a hidratar-nos i estar millor alimentats.
Agrair a SUNNY VIA per l'entrega d'aquest paquet de sobrets individuals de xarop d'atzavara. La veritat és que són molt còmodes a l'hora d'utilitza'ls a qualsevol recepta (café, postres, macedònies, còctels) per fer-les amb el punt just de sucre, ja que té un baix poder glucèmic i és un producte sa i molt natural, perquè prové d'una planta, a més de tenir un 25% menys de calories que el sucre convencional, ja va bé per mantenir el tipet durant l'estiu.
Aquí us mostro com és el producte i aquest enllaç us parla dels beneficis del xarop d'atzavara.
Aprofito per presentar aquesta recepta al repte de MEMÒRIES d'una CUINERA d'aquest mes de juliol, on el tema en qüestió és la macedònia, ja que és un plat amb fruites de temporada fresquet, que pot incoporar totes aquelles fruites que tingueu a casa, o us vinguin de gust.
Aquí us mostro com és el producte i aquest enllaç us parla dels beneficis del xarop d'atzavara.
Aprofito per presentar aquesta recepta al repte de MEMÒRIES d'una CUINERA d'aquest mes de juliol, on el tema en qüestió és la macedònia, ja que és un plat amb fruites de temporada fresquet, que pot incoporar totes aquelles fruites que tingueu a casa, o us vinguin de gust.
Bon profit!
una recepta bonissima i ben fresqueta que bona
ResponderEliminarQuina bona proposta pel repte de les memòries.. jo encara estic pensan... fa molt bona pinta i fàcil... petons,
ResponderEliminarHace años que no lo como!, lo tenía totalmente olvidado. No sabía que había sirope de agave en dosis individuales, yo lo compro en botes grandes y me gusta la idea de poder llevarlo encima.
ResponderEliminarGracias
Un beso
Roser una buena receta que te quedo estupenda
ResponderEliminarbesinos
Roser, una gelatina molt refrescant amb les fruites.
ResponderEliminarA més, queda molt maca a la taula.
Petonets.
una gelatina fresqueta y molt original
ResponderEliminarSí que se ve rica Roser, además has usado dos de mis frutas favoritas. No he usado nunca el agar agar y quiero hacerlo para tratar de gelatinizar la papaya
ResponderEliminarBesitos
Super adecuado para los calores que estamos sufriendo, me encanta!!! Una magnífica forma de tomar fruta!!!
ResponderEliminarVeus que bé! Fàcil i segur que boníssim! No se m'hagués acudit, barrejar la síndria amb el préssec. T'ha quedat molt bonic de color! Petons
ResponderEliminarVeig que tens molts préssecs Roser! jeje. Aquesta recepta és fantàstica per l'estiu, refrescant, lleugera i plena de vitamines, que més volem?
ResponderEliminarUna recepta molt interesant!. Sempre he volgut fer-ne un però no m'he atrevit... hem fa por això de la gelatina... per si no cualla bé ji ji ji.
ResponderEliminarPetons, Sandra.
tot és probar-ho....s'ha de perdre la por!! ;-) Anima't que és un postre fantàstic!! petons
EliminarUna forma ben senzilla i boníssima de menjar fruita. Segur que els encanta als més petits, i als grans també!
ResponderEliminarAvui per dinar al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem uns espaguetis amb bolets i tomàquets. Esperem que us agradin!
www.esfruita.com/assessorem/espaguetis-amb-bolets-i-tomaquets
Qué palabra tan bonita "áspic"; delicioso Roser y fresquito, ideal para estos calores. Un besazo
ResponderEliminarNo m'agrada molt la gelatina però he trovat curiòs aquest plat. No havia sentit mai el nom d'aspic i em sembla que has fet una adaptació molt bona. Petons
ResponderEliminarMolt fresquet i bo!
ResponderEliminarCom fas servir l'agar agar? En pols o en flocs? Provare aq recepta!
ResponderEliminarAquesta la vaig utilizar en pols, però de totes dues maneres et surtiria bé!! petons
EliminarUnes postres molt originals !
ResponderEliminarUn postre delicioso, tomo nota, besos
ResponderEliminarRoser, molt bona proposta. Jo també havia pensat en fer un àspic, però finalment acabaré fent un altre tipus de macedònia.
ResponderEliminarBon cap de setmana,
Nani
Bonissiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim!!!
ResponderEliminari fàcil...
un petonet
L'àspic queda molt xulo però ja saps que no m'atreveixo massa amb les preparacions amb gelatina.
ResponderEliminarNo sabia que es podia trobar l'atzavara en sobres, sempre l'havia vist líquid.
Petons i moltes gràcies per participar.
Monica, són sobrets d'atzavara en format lìquid. jo tampoc n'he vist en pols.petons
EliminarMonica, són sobrets d'atzavara en format lìquid. jo tampoc n'he vist en pols.petons
Eliminardoncs saps que no n'he fet mai? i això que la gelatina m'agrada molt!!!! moltíssimes gràcies per participar guapa. petonets
ResponderEliminarRoser, una buenísima idea la del aspic. Queda genial y ofrece un montón de posibilidades. Seguro que a los niños les encanta.
ResponderEliminar