Aquesta és una recepta del meu pare, el meu collidor de préssecs particular.
Com crec haver-vos comentat, el meu pare té 150 presseguers, de 3 varietats diferents, els vermells o d'aigua, els blancs i els grocs o de vinya. I com que en surten tants, hem de fer receptes per anar-los gastant. Jo sóc la dels postres elaborats i ell és l'encarregat de les conserves, i fa préssec en almívar i mermelada. Com us podeu imaginar, me la menjo a cullerades!!!
Doncs aquí us deixo la recepta perquè la pugueu disfrutar durant tot l'any.
Ingredients:
- 1 kg de préssecs de vinya (pelats i tallats)
- 400 g de sucre integral
- El seu secret o truquet particular: rajolinet de licor (ratafia o brandy)
Preparació:
1. Es posen els préssecs pelats i tallats a una olla, amb el sucre integral per sobre. Es deixa macerar el conjunt 24 hores.
2. Quan hagi passat aquest temps, el sucre s'haurà convertit en líquid, i el posarem al foc. Quan començi a bullir ho deixarem coure uns 30 minuts, remenant de tant en tant perquè no se'n enganxi a les parets del cassó.
3. A l'últim minut afegim el rajolinet de licor al gust i apaguem el foc. Ho triturem tot fins que no quedi cap trosset de préssec sencer (o al gust).
4. Ho envasem en pots de vidre, esterilitzats. I els couem al bany maria uns 20 minuts, per assegurar-nos que estan al buit i sense perill de fer-se malvé.
D'aquesta manera us poden durar uns quants anys. Si etiqueteu cada pot amb l'any que es va elaborar molt millor, així sempre menjareu els pots més antics per evitar que s'espatllin.
I fins aquí la recepta, espero que el meu pare em doni el seu vist-i-plau!!
Heu de tenir en compte que per fer mermelada és millor que utilitzeu préssecs grocs de vinya, enlloc de les altres varietats, ja que serà més espessa i més dolça.
Aquí us la presento amb unes mini-tartaletes de massa brisa, amb una culleradeta de iogurt grec a la base, i cobert de la mermelada de préssec, acompanyat d'una nou!!
Una mossegada de plaer!!
Bon profit!!
Bona recepta matinera! M'obre la gana per esmorzar
ResponderEliminarRoser, molt be aquesta mermelada de préssec, una recepta perfecta.
ResponderEliminarJa t'imagino... a cullerades! Jo també ho faria! La idea de les tartaletes és fantàstica per a melmelades, si són casolanes com aquesta, millor! Petons
ResponderEliminarMMmmm si que ha de ser un plaer cada mossegada!!! M'agrada molt el toc del licor, segur que queda genial! Petons
ResponderEliminarQuè bien!!! Ja esperava una recepta teva amb préssecs de casa...segueix amb més.
ResponderEliminarostres Roser! digali al teu pare que ens en doni uns quants! jajajajajajaja. petonets
ResponderEliminarSi es que te voy a llamar la niña de los melocotones, jeje.
ResponderEliminarLa verdad es que a mi es una fruta que me encanta así que considérate una privilegiada, chiquilla
la mermelada ideal, me gusta ese toque de licor
Besitos
Roser ,que suerte tener tantos melocotones con lo ricos que son a mi me encantan y esta mermelada te salio genial y lo buena que tiene que estar
ResponderEliminarbesinos
me encanta te a quedado estupenda
ResponderEliminarEs que la mermelada de melocoton es la que mas me gusta y si encima me la pones casera, ya "pa queé mas"
ResponderEliminarQuina sort tenor tants prèssecs i un cuidador - collidor. Em fas una enveja molt molt gran. La melmelada fa una pinta !
ResponderEliminarles melmelades encara són un tema pendent per mi... Ja veig que tu ho portes bé! petons!
ResponderEliminarSi us en sobren tants... aquí a la Bordeta encantats per rebre préssecs! jejejeje Un ole pel teu pare i la seva melmelada!
ResponderEliminarPetons
Sandra
Que ricos bocados!!! Bss
ResponderEliminarmelmelada amb ratafia???? GENIAL
ResponderEliminarMe chifla hacer mermeladas, y luego no me las como!!
ResponderEliminarPues enviamelas!! ya me las como yo por ti no te preocupes!! jiji besitos
Eliminari tant¡una mossegada de plaer!! que bien que puedes degustar los melocotones en su punto de maduracion directamente del arbol a tu cocina.
ResponderEliminarpeto
Te una pinteta excel·lent.
ResponderEliminarMuxuak
Li pots dir a teu pare que m'adopti un temps?? :P Res a dir del meu, però és que 150 presseguers són 150 presseguers eh... jejeje Petó-nas! ;)
ResponderEliminarSé que cuando está hecha la mermelada casera no tiene nada que ver (ni envidiar) con cualquiera de las que se comercializan. Pero reconócelo: da un poco de pereza ponerse a hacerla.
ResponderEliminarSaludos desde Waterbridge.
-Andy-
Lo reconozco. Por esta razon le dejo a mi padre la tarea y yo soy la catadora.oficial!! Jeje besitos
EliminarRoser, qué envidia me ha dado cuando he leído lo de las tres variedades de melocotones. Qué gusto. Lo del puntito del brandy es cuestión de probarlo. Evidentemente creo que tenéis una amplia experiencia con esta mermelada. Un besito.
ResponderEliminarSi. Somos unos expertos ya....jejeje. Apuntatela que está riquisimaaa!!
EliminarSi. Somos unos expertos ya....jejeje. Apuntatela que está riquisimaaa!!
EliminarMelmelada de préssec! Ens encanta! Era d'esperar amb lo molt que ens agraden les fruites i les verdures. Amb les nous i les tartaletes ha de quedar deliciosa! Molt bona proposta.
ResponderEliminarAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem també un plat lleuger, fresc i molt senzill, una truita d'escalivada. Esperem que us agradi! www.esfruita.com/assessorem/truita-descalivada
Mmmmmm.....que bona!!!!
Eliminarveo que tu padre es un solete de la cocina, esa mermelada debe de estar riquisima con el toque de licor
ResponderEliminar¡¡besos¡¡
A la meva mare, alèrgica al préssec i a les nous, la mates al moment. A mi m'encanta (la recepta, no això de ma mare) ;)
ResponderEliminarMarta
jajja ai pobre...doncs que t'ha mare ni s'apropi a aquesta recepta...!!;-)
EliminarJa t'ho vaig dir i t'ho torno a dir: quina sort tenir tants prèssecs!!!!!!! A mi els que més m'agraden són els de vinya.
ResponderEliminarPetons.
Estic esperant l'agost per fer les melmelades ! la de prèssec és la meva preferida!!una presentació super!!
ResponderEliminarEl meu avui també en feia de melmelada de préssec casolana, i que bona que era!!
ResponderEliminarEl toc de la ratafia genial!!
Oooooooh que rico.
ResponderEliminar