Buscar este blog

lunes, 23 de julio de 2012

Mermelada de préssec

Aquesta és una recepta del meu pare, el meu collidor de préssecs particular.

Com crec haver-vos comentat, el meu pare té 150 presseguers, de 3 varietats diferents, els vermells o d'aigua, els blancs i els grocs o de vinya. I com que en surten tants, hem de fer receptes per anar-los gastant. Jo sóc la dels postres elaborats i ell és l'encarregat de les conserves, i fa préssec en almívar i mermelada. Com us podeu imaginar, me la menjo a cullerades!!!

Doncs aquí us deixo la recepta perquè la pugueu disfrutar durant tot l'any.

Ingredients:

- 1 kg de préssecs de vinya (pelats i tallats)
- 400 g de sucre integral
- El seu secret o truquet particular: rajolinet de licor (ratafia o brandy)


Preparació:

1. Es posen els préssecs pelats i tallats a una olla, amb el sucre integral per sobre. Es deixa macerar el conjunt 24 hores.

2. Quan hagi passat aquest temps, el sucre s'haurà convertit en líquid, i el posarem al foc. Quan començi a bullir ho deixarem coure uns 30 minuts, remenant de tant en tant perquè no se'n enganxi a les parets del cassó.

3. A l'últim minut afegim el rajolinet de licor al gust i apaguem el foc. Ho triturem tot fins que no quedi cap trosset de préssec sencer (o al gust).

4. Ho envasem en pots de vidre, esterilitzats. I els couem al bany maria uns 20 minuts, per assegurar-nos que estan al buit i sense perill de fer-se malvé.

D'aquesta manera us poden durar uns quants anys. Si etiqueteu cada pot amb l'any que es va elaborar molt millor, així sempre menjareu els pots més antics per evitar que s'espatllin.

I fins aquí la recepta, espero que el meu pare em doni el seu vist-i-plau!!

Heu de tenir en compte que per fer mermelada és millor que utilitzeu préssecs grocs de vinya, enlloc de les altres varietats, ja que serà més espessa i més dolça.

Aquí us la presento amb unes mini-tartaletes de massa brisa, amb una culleradeta de iogurt grec a la base, i cobert de la mermelada de préssec, acompanyat d'una nou!!

Una mossegada de plaer!!

Bon profit!!

34 comentarios:

  1. Bona recepta matinera! M'obre la gana per esmorzar

    ResponderEliminar
  2. Roser, molt be aquesta mermelada de préssec, una recepta perfecta.

    ResponderEliminar
  3. Ja t'imagino... a cullerades! Jo també ho faria! La idea de les tartaletes és fantàstica per a melmelades, si són casolanes com aquesta, millor! Petons

    ResponderEliminar
  4. MMmmm si que ha de ser un plaer cada mossegada!!! M'agrada molt el toc del licor, segur que queda genial! Petons

    ResponderEliminar
  5. Què bien!!! Ja esperava una recepta teva amb préssecs de casa...segueix amb més.

    ResponderEliminar
  6. ostres Roser! digali al teu pare que ens en doni uns quants! jajajajajajaja. petonets

    ResponderEliminar
  7. Si es que te voy a llamar la niña de los melocotones, jeje.
    La verdad es que a mi es una fruta que me encanta así que considérate una privilegiada, chiquilla
    la mermelada ideal, me gusta ese toque de licor
    Besitos

    ResponderEliminar
  8. Roser ,que suerte tener tantos melocotones con lo ricos que son a mi me encantan y esta mermelada te salio genial y lo buena que tiene que estar
    besinos

    ResponderEliminar
  9. Es que la mermelada de melocoton es la que mas me gusta y si encima me la pones casera, ya "pa queé mas"

    ResponderEliminar
  10. Quina sort tenor tants prèssecs i un cuidador - collidor. Em fas una enveja molt molt gran. La melmelada fa una pinta !

    ResponderEliminar
  11. les melmelades encara són un tema pendent per mi... Ja veig que tu ho portes bé! petons!

    ResponderEliminar
  12. Si us en sobren tants... aquí a la Bordeta encantats per rebre préssecs! jejejeje Un ole pel teu pare i la seva melmelada!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
  13. Me chifla hacer mermeladas, y luego no me las como!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues enviamelas!! ya me las como yo por ti no te preocupes!! jiji besitos

      Eliminar
  14. i tant¡una mossegada de plaer!! que bien que puedes degustar los melocotones en su punto de maduracion directamente del arbol a tu cocina.
    peto

    ResponderEliminar
  15. Te una pinteta excel·lent.
    Muxuak

    ResponderEliminar
  16. Li pots dir a teu pare que m'adopti un temps?? :P Res a dir del meu, però és que 150 presseguers són 150 presseguers eh... jejeje Petó-nas! ;)

    ResponderEliminar
  17. Sé que cuando está hecha la mermelada casera no tiene nada que ver (ni envidiar) con cualquiera de las que se comercializan. Pero reconócelo: da un poco de pereza ponerse a hacerla.

    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Lo reconozco. Por esta razon le dejo a mi padre la tarea y yo soy la catadora.oficial!! Jeje besitos

      Eliminar
  18. Roser, qué envidia me ha dado cuando he leído lo de las tres variedades de melocotones. Qué gusto. Lo del puntito del brandy es cuestión de probarlo. Evidentemente creo que tenéis una amplia experiencia con esta mermelada. Un besito.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si. Somos unos expertos ya....jejeje. Apuntatela que está riquisimaaa!!

      Eliminar
    2. Si. Somos unos expertos ya....jejeje. Apuntatela que está riquisimaaa!!

      Eliminar
  19. Melmelada de préssec! Ens encanta! Era d'esperar amb lo molt que ens agraden les fruites i les verdures. Amb les nous i les tartaletes ha de quedar deliciosa! Molt bona proposta.

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem també un plat lleuger, fresc i molt senzill, una truita d'escalivada. Esperem que us agradi! www.esfruita.com/assessorem/truita-descalivada

    ResponderEliminar
  20. veo que tu padre es un solete de la cocina, esa mermelada debe de estar riquisima con el toque de licor


    ¡¡besos¡¡

    ResponderEliminar
  21. A la meva mare, alèrgica al préssec i a les nous, la mates al moment. A mi m'encanta (la recepta, no això de ma mare) ;)
    Marta

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. jajja ai pobre...doncs que t'ha mare ni s'apropi a aquesta recepta...!!;-)

      Eliminar
  22. Ja t'ho vaig dir i t'ho torno a dir: quina sort tenir tants prèssecs!!!!!!! A mi els que més m'agraden són els de vinya.
    Petons.

    ResponderEliminar
  23. Estic esperant l'agost per fer les melmelades ! la de prèssec és la meva preferida!!una presentació super!!

    ResponderEliminar
  24. El meu avui també en feia de melmelada de préssec casolana, i que bona que era!!
    El toc de la ratafia genial!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!