Desconec la traducció de "ceviche". El coneixeu?? És una amanida de peix cru, típica de sudamèrica, cuit bàsicament a base de cítrics i decorat amb verdures d'estiu.
És un plat d'estiu, perquè el disfruteu ara i no quan començi a fer fred. Només necessiteu el temps de maceració del peix amb els sucs dels cítrics, i ja teniu un plat fabulós i complet, per acabar de passar aquests dies de calor.....
És important avisar-vos que el peix que feu servir per aquesta preparació pot ser qualsevol, sempre i quan hagi estat congelat, per evitar la temible anisakis, que pot produir molts problemes. És millor congelar-lo un parell de dies i així evitem esglais.
Ingredients (per dues persones):
- 2 talls de lluç (descongelat)
- Suc d'una llima
- Suc d'una llimona
- Unes boletes de pebre
- Ceba
- Pebrot verd i vermell
- 1 alvocat madur
- Oli oliva
- Sal maldon
- Rúcula (decoració)
Preparació:
1. Deixem el peix macerar durant 1 o 2 hores amb el suc de la llima, de la llimona i uns granets de pebre.
2. Un cop hagi passat aquest temps (com més temps més cuit i més gust a cítrics tindrà), el tallem a trossets petits.
3. A part, tallarem ben petit la ceba crua, els pebrots i l'alvocat. Ho amanim amb suc de llimona, oli i sal maldon.
4. Emplatem amb l'ajuda d'un motlle en forma de cercle. Posem una capa de verdures, el peix i acabem amb una altra capa de verdures. Decorem amb pebre mòlt i unes fulletes de rúcula de la meva plantació.
Un dinar o sopar fabulós quan apreta la calor!!
Aprofito per agrair al Jose Maria i a la Sandra del Mago y la bruja, l'entrega d'aquest premi que m'ha fet molta il·lusió!
Aprofito per agrair al Jose Maria i a la Sandra del Mago y la bruja, l'entrega d'aquest premi que m'ha fet molta il·lusió!
Ara em toca a mi repartir aquest premi que m'han otorgat, i va per:
http://vegetalytal.blogspot.com.es
http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es
http://www.eltallerdecuina.cat
http://ximximiri.blogspot.com.es
http://alfristoncottage.blogspot.com.es
Bon profit!
http://vegetalytal.blogspot.com.es
http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es
http://www.eltallerdecuina.cat
http://ximximiri.blogspot.com.es
http://alfristoncottage.blogspot.com.es
Bon profit!
muy bueno este ceviche y la presentación.
ResponderEliminarfelicidades por el premio
peto
Gracies Miquel!!! bon cap de setmana!
EliminarMolt bona proposta d'amanida. Jo no acostumo a passar de la tonyina en conserva o el salmó fumat quan preparo amanides ambpeix, bàsicament per falta d'imaginació, i aquesta recepta m'anirà molt bé per variar una mica. Sembla boníssima!
ResponderEliminarMarta
Per cert, felicitats pel premi. Ara aniré a veure els qui has premiat tu, que alguns no els conec :)
EliminarGracies guapa!! és un plat super fàcil de fer i encara més ràpid!! anima't que ja veuràs com agradarà! petons
Eliminaruna presentació estupenda i un plat bonissim, ets d'allò més original ens agrada
ResponderEliminarRoser ,nunca comi ceviche ,pero me parece que me tiene que gustar ,este tuyo se ve estupendo
ResponderEliminarbesinos
La verdad es que yo también lo conozco por ese nombre y no sé si tiene otro. No lo he probado nunca pero con la pinta tan rica que tiene y tu presentación no te iba a hacer un feo!;D
ResponderEliminarbesazos
MIra que sempre he trrobat el lluç una mica soso, però els cítrics m'encanten, per tant, és una recepta que m'anoto ja!
ResponderEliminar:O Així m'he quedat jo quan he obert avui el teu blog!!!!!! Moltíssimes gràcies, preciosa! El meu primer premi! jejeje Un petonàs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponderEliminarsempre fa il.lusió rebre un premi.... i com que te'l mereixes....aquí el tens. Un petonet i bon cap de setmana!!!
EliminarFelicitats, guapa! és un premi molt xulo! jo tampoc no conec cap traducció de ceviche, diria que no n'hi ha... t'ha quedat molt bonic! petonet
ResponderEliminarRoser quina ilusió el premi!! I moltes gracies per passarme'l també, que contenta!!
ResponderEliminarSobre la recepta, no sé d'on deu venir aquest nom però el plat al que fa referència és tota una delicia! jejjej T'ha quedat favulos! Petonets
Roser, el ceviche és un plat de moda al Perú, que per cert té una cuina que ja està donant molt que parlar. En aquests moments hi ha cuiners peruans que estan fent molt per la cuina del país.
ResponderEliminarUn excel·lent ceviche. Bon cap de setmana,
Nani
Quina il.lusió!!! the winner is... Roser
ResponderEliminarFelicitats...
El ceviche te molt bona pinta...
Bon finde.
Una receta estupenda :)
ResponderEliminarFelicidades por el premio!
http://recetasde2.blogspot.com.es/
Nunca lo he comido Roser, pero tiene buena pinta
ResponderEliminarBesitos y felicidades por el premio
Mmm…one of my favs!
ResponderEliminarOooooh!! Moltíssimes gràcies Roser!! És el primer premi que rebem i ni t'magines la il·lusió que ens ha fet!! Estem com si ens acabessin de donar un Oscar!! jajajaja
ResponderEliminarRespecte al ceviche, no n'havia sentit a parlar mai. De fet, no som gaire de peix cru a casa però tampoc ho erem d'altres coses i que ara ens encanten. Però això forma part d'aquest món tan apassionant que és la cuina, no? Sempre hi ha qui et descobreix quelcom nou que et sorpèn i et captiva, no? ;-)
Molts petons de part de tots dos i salutacions des de Waterbridge!
Andy & Eva
Moltes gràcies guapa!!!
ResponderEliminara casa de ceviche en fem amb peix blau (tonyina, salmó, verat...) i que bo!!
petonets
Alba i Jordi