Quan era petita, els caps de setmana a casa es sopava pa amb tomàquet i embotit, però aquest embotit era el clàssic de pernil dolç, pernil salat, formatge i poca cosa més, mai hem estat de menjar xoriços ni res semblant! De tant en tant compraven botifarra, i recordo haver vist a muns pares disfrutar-la com a nens.
Com que mai he estat d'embotits de sabor fort, aquest aperitiu que us presento és ideal per tota aquesta gent que no acostumen a menjar-ne, però que, de tant en tant, els vé de gust tastar-ne una mica, sense que arribi a empalagar.
Aquestes tartaletes són ideals per vosaltres, us ho asseguro perquè tots els anti-morcillas que l'han tastat els han encantat.
Ingredients (per 8 tartaletes de motlle magdalena):
- 1 làmina de pasta de full
- 1/2 botifarra de Burgos RIOS
- 1 carbassó
- 1 albergínia petita
- 1/2 ceba
- Formatge ratllat
- Sal i pebre
- Oli d'oliva extra verge
Preparació:
1. Feu cercles a la pasta de full, i forreu motlles de magdalenes, prèviament untades amb oli perquè siguin fàcilment desemmotllables.
2. Ho coeu al forn a 220ºC durant 15 minuts, fins que es dauri la massa. Les reservem un cop cuites.
3. En una paella amb una mica d'oli posem la ceba ratllada a daurar-se, amb sal i pebre. Quan començi a canviar de color afegim l'albergínia i el carbassó ratllats i la mitja botifarra de Burgos esmicolada. Ho deixem coure uns 10 minuts, fins que la verdura estigui tova i cuita.
4. Apaguem el foc i hi afegim formatge ratllat al gust. Donem unes quantes voltes i acabem el plat farcint les tartaletes amb aquesta farsa.
Com he dit, podeu posar-hi més botifarra perquè tingui un gust més fort, podeu fer servir tartaletes ja comercializades, podeu canviar de verdura segons el què més us agradi o el que tingueu per casa....
Aquesta és una idea d'aperitiu, però la vostra imaginació és el que compte realment!!
Bon profit!!
Mira que es veu senzil eh... I mai se m'hagués acudit! El que passa és que a mi, això de la butifarra "em costa una mica"... Són manies eh, no és que no m'agradi el gust, és que penso què és i no puc.. :S Com una nena petita! jeje
ResponderEliminarPetonàs!
Sembla mentida que sigui tan fàcil como ho escrius
ResponderEliminarApuntadissimes queden, aquestes tartaletes em semblen perfectes per un àpat d'estiu tipus bufet,no?
ResponderEliminarpetonets.
Doncs mira, ideal per a mi també! Sóc d'embotits suaus, i la botifarra sí que m'agrada molt! La idea de les tartaletes és senzilla i molt resultona, Roser! Petonets!
ResponderEliminarUn aperitiu d'allò més suculent!
ResponderEliminarPero que rico, así presentado es una delicia.
ResponderEliminarUn besito
Yo tampoco soy de sabores fuertes pero de vez en cuando unas taartaletas de esas están geniales
ResponderEliminarBesitos
Et felicito, ja que fer una cosa amb sabors suaus és molt més exigent que amb sabors forts, que emmascaren pifies. Quina merevella
ResponderEliminarMmmmmm!! botifarra i pasta de full lliguen a la perfecció!
ResponderEliminaruna combinacion muy buena y me gusta la morcilla de Burgos, son un aperitivo fantastico
ResponderEliminarun peto
bonissimas
ResponderEliminarun bon aperitiu Roser!! petonets
ResponderEliminarA mi me encanta la morcilla de Burgos aunque a veces me resulte algo fuerte ,pero un par de sas tartaletas me las comia sin decir ni pio ,tienen que estar muy buenas
ResponderEliminarbesinos
Doncs és molt bona idea d'aperitiu, sembla boníssim! Clar que a mi si que m'agrada la morcilla, l'embotit... La botifarraaaaaaa!
ResponderEliminarMarta
M'encanten les teves presentacions, però els teus plats encara m'agraden més. Molt original!
ResponderEliminarRoser, me encanta tu idea. Me vuelve loca la morcilla (toda), aunque me sienta un poco mal, pero esta combinación es muy equilibrada. Enhorabuena.
ResponderEliminarA casa entra poc embotit però de tant en tant es posa molt bé.
ResponderEliminarM'agraden molt les preparacions amb pasta de full.
Petons.
Jo sóc de les que en menjo molt poc, un o dos cops a l'any com a molt, però quan en menjo la gaudeixo. El teu plat sembla molt lleuger, ja ho provaré. Petons
ResponderEliminarQue rica combinación!!! Bss
ResponderEliminarTe han quedado de vicio, me encanta la morcilla y la butifarra me chifla.
ResponderEliminarHe abierto las votaciones para elegir la receta ganadora del reto. Quieres votar una de las recetas?
Solo hay que poner en el comentario el numero o el nombre de la receta que mas te haya gustado .
Gracias.
http://anyolcocina.blogspot.com.es/2012/07/ayudame-elegir-la-receta-ganadora.html