Aquesta amanida potser és la més emblemàtica de tota la cuina italiana. Caprese vé de Capri, la ciutat on es va crear aquest plat, i que simbolitza la bandera italiana amb el vermell del tomàquet, el blanc de la mozzarella i el verd de l'alfàbrega.
És una amanida d'estiu, ja que el tomàquet és una hortaliza d'aquesta estació i l'alfàbrega de fulla gran també. Així que no dubteu en tastar-la, si és que encara no ho heu fet. És una de les meves amanides preferides, sobretot perquè dur formatge, un dels meus ingredients bàsics favorits.
Ingredients:
- 1 tomàquet per amanides
- 1 bola fresca de mozzarella de búfala (100% millor...)
- Alfàbrega de fulla gran fresca
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
Preparació:
1. Es neteja el tomàquet i es talla a rodanxes, com la mozzarella.
2. En aquest cas, fem una torre posant una base de tomàquet, seguit d'una rodanxa de formatge, i així successivament, fins acabar amb una rodanxa de tomàquet. Posem unes fulles d'alfàbrega, salpimentem i reguem amb un bon raig d'oli d'oliva.
I ja ho tenim llest!!!
També la podeu servir en un plat pla, amb el tomàquet al fons i la mozzarella i l'alfàbrega per sobre.....de qualsevol manera sempre és una delícia!!
Bon profit!!
Un clásico IFE la gastronomía italiana que jamás me cansare de comer y ahora mas con estos calores, besos
ResponderEliminarJo, al estiu, en faig a sovint de caprese...a casa agrada molt...
ResponderEliminarPetonets.
El formatge també és un dels igredients meus basics! Aquesta amanida té una bona pinta, amb l'alfàbrega deu ser genial! Petons
ResponderEliminarTasta-la si encara no ho has fet! la repetiràs tantes vegades...!! petons
Eliminaruna amanida boníssima! la faig sovint perquè a casa agrada molt! que no fem vacances??? a m,i em queda aquesta setmaneta de feina i vacances!!! bona setmana!
ResponderEliminarPoques vacances em toquen aquest any. Faré una setmaneta de descans laboral, i segurament també culinari, que de tant en tant va bé per renovar energies!! petons i descansa!!
EliminarRoser ,mira hija con esa presentacion tan chula tiene que saber buenisimo ,es que apetece un monton
ResponderEliminarbesinos
Gracias guapa!!! si que apetece si, y en cualquier momento!
Eliminarbonissima
ResponderEliminarMmmm así me gustan a mi las cosas Ricas Ricas y super fáciles de hacer. Además me recuerda al mi último viaje "acabo de llegar de Roma"
ResponderEliminarPor cierto, estoy de SORTEO pásate por mi blog y te apuntas ;)
EL DUENDECILLO DE MI COCINA
me encanta esta ensalada, Roser, aunque confieso que yo en casa hago la versión "acanariada", jeje
ResponderEliminarBesitos
pos espero que me la enseñes que ahora mismo tengo curiosidad!! besitos!!!
EliminarRoser, he estado de vacaciones (aunque no me he ido a ningún sitio), y había desconectado del ordenador. Vaya recetas chulas has hecho, me gustan todas, pero claro eso ya lo sabes, nos gusta casi lo mismo. Un besazo guapa
ResponderEliminarPocas personas he conocido que tengan los mismos gustos que yo!! y tu eres una de ellas!! me encanta!! jeje besos guapi! que tal la semana de relax?!
EliminarRoser, ahir vaig fer pizza per sopar i em va sobrar mozzarella. Aniré a buscar tomàquets a les meves tomaqueres (és per a fer dentetes) i en faré per sopar.
ResponderEliminarUna abraçada,
Nani
Eii que jo també tinc tomàquets de l'hort (a part de préssecs) i sort que en tenim, perquè els que venen.....NO VALEN RES!!! petons
EliminarHo has encertat de ple. Quan vaig a un restaurant italià de debó, una de les maneres de saber si diuen veritat o no és demanar si tenen amanida caprese, i com la preparen. A l'estiu, inmillorable, a l'hivern, gust, neteja i dinar equilibrat. Ets molt bona comunicadora !
ResponderEliminarGraciess!!! M'agrada que us agradi!! :D
EliminarRoser una amanida genial i amb l'alfábrega, ummmmmmmm
ResponderEliminarHola Roser quina amanida més bona !!! A casa solem ferla per+o no la presento tan bé i no li poso alfàbrega fresca. T'ha quedat super bé presentada.
ResponderEliminarBona setmana
Petonets
Que fort..: Començo a pensar que sóc mig bruixa (bé, això ja ho diu la sogra, a vegades! jajaj)... Estic preparant una recepta amb aquesta amanida i, quan anava a obrir el teu blog he pensat: "t'imagines que l'hagués preparat la Roser?" I mira, no del tot però quasi! ;)
ResponderEliminarAquesta amanida és realment bona... I senzilla, senzilla! ;)
Petonàs al nas!
Hi ha alguns cuiners a la blogsfera que sembla que estiguem conectats mentalment!! jejej bonissimaa!! petonets
EliminarUna molt bona amanida!
ResponderEliminarQue bonita presentacion.
ResponderEliminarGracias por participar en la votacion.
La receta ganadora ha sido la numero 9, Bollitos de Oliva.
http://anyolcocina.blogspot.com.es