Jo reivindico Sant Jordi com el dia dels enamorats!!!
El dia de Sant Valentí no se qui se'l va inventar, però una cosa és clara, no té ni la llegenda, ni la història, ni la cultura, ni res que s'assembli a la nostra diada de Sant Jordi. Les paradetes de llibres a les Rambles, els vendedors de roses a totes les cantonades de qualsevol poble o ciutat, el caliu del bon temps, l'olor de la rosa acabada de tallar.....és un dia màgic que ningú pot passar per alt, sobretot perquè no es pot encara que es vulgui. Es respira a l'ambient.
Aquest any, les nostres companyes d'ENFOGONA'T (la Marina de Tapa't de Tapes i la Clara de Quins Fogons!) ens han proposat com a recepta d'inaguració, tot un mèrit, elaborar un plat per Sant Jordi. No en conec gaires, el pa de Sant Jordi, el pastís que van elaborar una vegada per tv3, i poca cosa més. Així que vaig decidir inventar-me la recepta, i després d'algunes proves que van resultar ser un fracàs, vaig provar de fer-ne una que, si més no, era curiosa.
Doncs aquí us presento la meva recepta per l'ENFOGONA'T per Sant Jordi, unes tartaletes individuals de crema de mango i puré de maduixa, senzilles però molt bones. Ah, i acompanyades d'un detall que no puc passar per alt ja que ha estat el que més feina m'ha donat, la rosa de Sant Jordi!!
Ingredients:
- Massa brisa
- 2 mangos madurs
- 200 g mató
- 4 cullerades de sucre
- Maduixes
PER LA ROSA DE FONDANT:
- 50 g de núvols de sucre
- 100 g sucre glaç
- Colorant vermell
1. Primer farem les roses amb fondant. Desfarem els núvols de sucre al microones vigilant cada 10 segons, fins que estiguin desfets. Ho barrejarem amb el doble de quantitat de sucre glaç i unes gotetes de colorant vermell, per donar-li un color més semblant a la rosa.
2. Quan tinguem la barreja feta una bola que no se'ns enganxa a les mans, procedirem a fer la forma de la rosa. Jo ho vaig fer mirant aquest video: http://www.youtube.com/watch?v=FUn_bsH0IOw. Reservarem a la nevera.
3. Per fer les tartaletes, tallarem rodones de masa brisa de la mida de les cassoletes que utilitzarem per emplatar **. Les punxarem amb una forquilla i les courem al forn preescalfat a 200ºC durant uns 15 minuts, fins que quedin daurades. Deixem refredar.
4. A part, triturarem els dos mangos tallats amb el mató i dues cullerades de sucre. Per una altra banda, triturarem les maduixes amb el sucre restant.
5. Per la presentació, omplirem la base de les tartaletes amb la barreja de mango i mató. Farem 4 línies a la superfície amb un ganivet perquè les maduixes triturares es mantenguin dins els solcs, sense barrejar-se amb el mango.
6. Finalment, decorarem amb la rosa de fondant i dues fulles de menta, que faran l'efecte de ser les fulles de la rosa.
** UN CONSELL: unteu les cassoletes amb mantega o poseu-hi un paper sulfuritzat, perquè si no us quedarà la massa brisa enganxada, com en el meu cas, i fa mooolta ràbia!
És un postre lleugerament dolç, equilibrat i digestiu. Ideal per obtenir la força necessària per seguir passejant per les paradetes de llibres.
Feliç dia de Sant Jordi!!!
.....i Bon Profit!!!
2. Quan tinguem la barreja feta una bola que no se'ns enganxa a les mans, procedirem a fer la forma de la rosa. Jo ho vaig fer mirant aquest video: http://www.youtube.com/watch?v=FUn_bsH0IOw. Reservarem a la nevera.
3. Per fer les tartaletes, tallarem rodones de masa brisa de la mida de les cassoletes que utilitzarem per emplatar **. Les punxarem amb una forquilla i les courem al forn preescalfat a 200ºC durant uns 15 minuts, fins que quedin daurades. Deixem refredar.
4. A part, triturarem els dos mangos tallats amb el mató i dues cullerades de sucre. Per una altra banda, triturarem les maduixes amb el sucre restant.
5. Per la presentació, omplirem la base de les tartaletes amb la barreja de mango i mató. Farem 4 línies a la superfície amb un ganivet perquè les maduixes triturares es mantenguin dins els solcs, sense barrejar-se amb el mango.
6. Finalment, decorarem amb la rosa de fondant i dues fulles de menta, que faran l'efecte de ser les fulles de la rosa.
** UN CONSELL: unteu les cassoletes amb mantega o poseu-hi un paper sulfuritzat, perquè si no us quedarà la massa brisa enganxada, com en el meu cas, i fa mooolta ràbia!
És un postre lleugerament dolç, equilibrat i digestiu. Ideal per obtenir la força necessària per seguir passejant per les paradetes de llibres.
Feliç dia de Sant Jordi!!!
.....i Bon Profit!!!
La presentació és fenomenal i sembla que la combinació també ha de ser deliciosa!!! Que passis una bona diada de Sant Jordi
ResponderEliminarM'encanten! Moltes gràcies per participar, Roser. La rosa t'ha quedat divina i la maduixa amb el mango... Mmmmm!!! Un petó, guapa
ResponderEliminarHola guapa tu
ResponderEliminarSi senyora, pensem igual, Visca Sant Jordi, i les teves tartaletes, que te han quedat per posar-hi el dit i xupar-tel
mil petonets Susanna
Ole, ole!! Nou postre per Sant Jordi, t'ha quedat molt mono!!
ResponderEliminarPetonets guapa
Sandra
Roser t'ha quedat un plat ben maco!!! Una molt bona invenció amb una presentació perfecta per aquest dia! Com tu dius és un dia molt bonic i crec que molt especial, m'encanta! Petons
ResponderEliminarQuin plato mes bonic!!:P que visca Sant Jordi!
ResponderEliminarpetons i espero a la teva visita
Nunca las he comido y me encantaría no dejar pasar un minuto más.
ResponderEliminarRoser t'han quedat unes tartaletes molt maques.
ResponderEliminarBONA DIADA DE SANT JORDI
Que divertidas, me encanta tu receta, felicidades amiga.
ResponderEliminarUn beso.
Unas tartaletas riquisimas ,para celebrar un gran dia
ResponderEliminarPasatelo muy bien Roser
besinos
Segur que serveixen per agafar forçes per mirar molts llibres....
ResponderEliminarPetonets.
Carai Roser, quines postres més boniques i catalanitzades! Gràcies per donar a conèixer l'Enfogonat, ara vaig a xefardejar què en diuen...
ResponderEliminarBona diada! (estic d'acord amb tu que ÉS el dia dels enamorats!!)
Es una traición que siempre he envidiado, con lo que me gustan a mi los libros, y por el centro de la peninsula no se estila.
ResponderEliminarLas tartaletas se ven fantásticas.
Un besito.
una bona opció per demà!!!! molts petonets guapa
ResponderEliminarEs una opción estupenda para mañana.
ResponderEliminarBesos.
no me importaria que me dieras una de esas tartaletas
ResponderEliminarte he contestado en el blog pero por si no lo ves, creo que la mermelada quedaria perfecta en aperitivos salados
¡¡besos¡¡
Pues tu invento se ve muy apropiado para la ocasión roser, además de que deben estar bien ricas esas tartaletas
ResponderEliminarBesitos
Qué bo! Feliç dia de sant jordi!
ResponderEliminarLa crema amb mango i mató m'encanta! I les roses de fondant t'han quedat perfecctes, quina feinada!!!
ResponderEliminarBon st Jordi!
Oh! què bones!!! Bon Sant Jordi!!
ResponderEliminarT'ha quedat molt bé, la combinació ha d'estar molt bona.
ResponderEliminarQue pasis una bona diada de St. Jordi!
Unes postres molt nostrades, amb el mató, i per altra banda, exòtiques pel mango. Deuen ser bones i refrescants. Bona diada!
ResponderEliminarMarta
Un postre muy rico Roser y ya te has lanzado con el fondant, a mí personalmente me gusta más verlo que comérmelo, pero es una opción de decoración muy resultona. Feliz día guapa
ResponderEliminarQue bien te han quedado las tartaletas Roser, eres una artista,
ResponderEliminarPetonets guapa
Que receta mas buenaaaaaaaa
ResponderEliminarEspero que hayas pasado un buen día festivo!
Un besito ^^
http://janakitchen.blogspot.com
Tens tota la raó. La diada de St. Jordi és nostra i l'hem de reivindicar. Nosaltres tampoc celebrem St. Valentí. No ens hi hem sentit mai identificats. És com Halloween. És trist, però, veure com les coses de fora tenen més rellevància que no les d'aquí. Aquestes tradicions no s'han de perdre. I una manera és fer receptes que ens hi recordin però, el millor, és fer-les pensant en el dia.
ResponderEliminarAquestes tartaletes tenen un aspecte deliciós. Quin goig les 4 barres!
Espero que hagin passat una bona diada.
Una abraçada!
Que bueno
ResponderEliminarLa verdad es que es un día muy bonito y el ambiente es extraordinario, como extraordinaria es tu receta, me ha encantado, es muy apropiada para celebrar un día tan especial como este
ResponderEliminarUn fuerte abrazo
Me encanta la receta que has echo! tiene una pinta tremenda :)
ResponderEliminarhoysonrioalespejo.blogspot.com
Te quedaron geniales!! Besitos
ResponderEliminarT'han quedat genials aquestes tartaletes de St. Jordi, molt originals!. Petons guapa.
ResponderEliminarwww.miscositassrv.blogspot.com
Roser, espero que hagis passat un bon Sant Jordi, jo el vaig gaudir molt.
ResponderEliminarUnas tartaletes molt originals i amb una decoració molt maca.
Enhorabona.
Petons.
Postre delicioso y una vista muy bonita, muchos besos.
ResponderEliminarXafardejant per aquí he vist aquesta recepta: m'encanten tot el que siguin tartaletes, pasta de full, masa brisa... Quina pinta més bona i a més que mones t'han quedat Roser!
ResponderEliminarFelicitats pel teu blog!