Hi ha alguns restaurants (pocs) que, per postres, acostumen a portar-te un platet de carquinyolis amb un gotet o un porró amb moscatell. Com més els disfruto és sucant el carquinyoli al licor, la barreja en boca és sensacional.
Tota la vida he menjat carquinyolis, des de ben petita, però mai els havia elaborat! Fins que les nostres companyes del Memòries d'una cuinera ens han proposat el repte. Vaig pensar: "d'aquesta no me n'escapo!!".
Al ser la primera recepta de carquinyolis que preparo, vaig pensar fer els tradicionals i també una segona versió, a veure que passava, i va encantar. Així que aquí us presento el meu duet de carquinyolis: els clàssics amb atmetlla i els innovadors, amb xocolata de taronja i avellana. Us ho perdreu??
Ingredients:
- 250 g farina
- 125 g sucre
- 1 ou
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Polsim de canyella en pols
- 1 rajolí d'anís o moscatell
- 1 rajolí de llet
- Atmetlles crues SANTO REINO
- Avellanes torrades
- Xocolata amb taronja (70% cacao)
Preparació:
1. Barrejarem, a un bol, la farina, el sucre, el llevat, l'ou i la canyella, amb l'anís i el rajolí de llet, fins que ens quedi una massa humida i farinosa.
2. Dividim la massa en dos i les estirem (sobre la placa de forn forrada amb paper de forn) de manera que tinguin, aproximadament, 3 cm d'ample per 1 cm d'alçada.
3. En una d'elles li clavem atmetlles crues i en l'altre les avellanes i trossets de xocolata amb taronja.
3. Els coem a 190º durant 15 minuts. En aquest moment, els traiem i amb un ganivet molt esmolat els hi fem talls de biaix d'1 cm. Els tornem a posar al forn 5 minuts més.
Com més estona estiguin al forn, més durs quedaran un cop es refredin.
Voldria aprofitar aquesta entrada per agrair a l’empresa SANTO REINO la
generositat que han tingut de fer-me arribar tot aquest sortit
d’aperitius, com podeu veure a la fotografía.
SANTO REINO és una empresa amb més de 40 anys
d’experiencia i dedicació que ens proporciona una selección d’aperitius
(patates fregides, snacks i fruits secs) sense conservants ni additius,
perquè poguem disfrutar-los de la forma més saludable posible.
Dins
d’una dieta mediterránea i equilibrada, algun caprici és necessari per ser feliços, sinó la vida seria molt avorrida, no trobeu?
Les dues han d'estar molt bones, però les innovadores em criden molt l'atenció, les haurè de provar!
ResponderEliminarUna abraçada
Boníssims aquests carquinyoles! I aromatitzats amb taronja... no vegis! Bon cap de setmana guapa
ResponderEliminarM'encanten els carquinyolis i aquests han d'estar boníssims!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Molt innovadors. La xocolata sempre queda bé. Segur que es fa un bon recull de carquinyolis!
ResponderEliminarUn petó
Mai n'he fet de carquinyolis i mira que de petita en menjava com si fóssin pipes! Jo si puc triar em quedo amb la de taronja i xocolata, han de ser ben bons!
ResponderEliminarBon cap de setmana guapa ;)
Que bons els carquinyolis i amb el porronet ni te cuento...
ResponderEliminarFestival!!
Mmmmmm t'han quedat tant bons!! I els de xocolata molt originals! Per ser el primer cop t'has sortit prou bé, jo tampoc n'he fet mai avere que tal... Petons
ResponderEliminarRoser ,te quedaron geniales ,mira que tengo yo ganas de hacerlos ,no se cuando me llegara el dia ,es que quiero hacer tanto jajaj
ResponderEliminarbesinos guapa
Uau, jo vaig flipar quan vaig veure que els carquinyolis són tan senzills de fer. M'encanten :)
ResponderEliminarEls carquinyolis són molt fàcils de fer a casa, oi? Ara ja no els compraràs mai més ;)
ResponderEliminarLa versió de xocolata i avellanes ha de ser espectacular!
Ui, em sembla que amb licor no els he barrejat mai, m'han estat estafant tots aquests anys! ja,ja,ja
ResponderEliminarMoltíssimes gràcies per la teva doble aportació i bon cap de setmana.
Guauuu nena, m'encnten els carquinyolis !!! I a tu t'han quedat perfectes. EM duc amb el teu permís la recepta i uns quants per berenar mmmm i una copeta de mousse de xocolata també je je je
ResponderEliminarBon cap de setmana
Petonets
carquinyolis aromatizats amb taroja, ¡¡¡que bons!!!
ResponderEliminarRoser, pasa a recollir el regal que tens al meu blog.
EliminarBon diumenge
Tu no et quedes curta eh? a més taronja amb xoco...tomaaa!! Fantàstics!
ResponderEliminarQué ricos, he visto estos días muchos y la verdad que todos me llaman la atención, aquí no es tan típico, pero te digo que los probé una vez y son deliciosos, entre unas y otras me habéis dado goleta, me va a tocar hacerlos, jeje... los de naranja y avellana... deliciosos. Besos
ResponderEliminarRoser preciosa,m'encantan els teus carquinyolis,aquí a les illes son molt diferents pero mira que me has conquistat per tastar-los.
ResponderEliminarUn petonet molt gros i bon cap de setmana.
Superiors...amb un bon cafetò !!!! que bonsssssss !!!!!!!!
ResponderEliminarPetonets.
dos versiones estupendas,que buenos que son los carquinyolis
ResponderEliminarpeto
Dons jo no se amb quins em quedo... bé, si, amb els de xocolata i taronja !!
ResponderEliminarMe gusta tus dos versiones de estas pastas, yo hace tiempo preparé unas con arandanos y almendras y nos gustó muchisimo, me anoto tus variantes.
ResponderEliminarUn besote
amb dues versions heu pogut escollir, veritat? moiltíssimes gràcie sper participar! molts petonets
ResponderEliminarOh, que bons! la meva recepta de carquinyolis també porta xocolata i taronja... aquesta combinació no falla!
ResponderEliminarMarta